Zdravím, měl bych dotaz ohledně staré octavie I, tdi motor 81kw. Vždy ráno při prvním startu (spíš při studeném startu, vyzkoušel jsem to asi 3x po sobě a furt stejné) auto vydává zvláštní zvuk, jen asi na pár sekund a je klid, zní to jako když zapnete mixér. Občas to udělá, když se chci rozjet. Také jen malá chvilička a je ticho.
Mohla by to být spojka? Setrvačník?
Děkuji
7.3.15, 15:20
Reklama
Reklama
p.s.
Re: octavia I tdi
a nebo zůstává chvíli viset cívka startéru uvnitř je silovej kontakt a je napálenej a chvilku mu trvá než odpadne řešil sem to u okty svý přítelkyně startér ven,rozpertlovat a kontakty opilovat já je jěště i mírně přihnul celej návod i s fotkama sem dal do návodů na octávia klub
_________________ škoda octávie combi 1.9TDI 81KW škoda octávie combi 1.6 SR 74KW felda combi 1.6
7.3.15, 17:28
cordles
Dobře děkuji. Akorát se mi zdá, že ten zvuk je jiný, než když točí startér. Hlavně ten zvuk začne jakmile auto chytne. Pak během chvilky ticho.
8.3.15, 11:04
21lucas
Ignorant pravidel
vsak prave jakmile chytne a ty pustis klicek jestechvilku starter toci bo visi
nebo neumis poustet starter VCAS !!
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
8.3.15, 11:23
cordles
Tak blbej zas nejsu, abych držel otočenej klíč, když už motor jede... Ale zajímalo by mě, proč to dělá občas i, když se rozjíždím.
8.3.15, 11:30
CROWACK
dělá to volnoběžka startéru, startér na repas...
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 15 návštevníků