|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 9 ] |
|
Felícia nefunguje zásuvka 12V
Autor |
Zpráva |
Funky.F
|
Felícia nefunguje zásuvka 12V
Zdravím a pozdavuji. Ve felícii mi nefunguje zásuvka 12V, vnitřní osvětlení a digitální hodiny. To naznačuje vypálenou pojistku 15, ale výměna pojistky nepomohla. Zkusil jsem proto rozebrat panel a podívat se na zapojení. Vytáhl jsem rádio a zásuvku. Dráty (všechny tři) od zásuvky vypadají nedotčeny, ale zapojení rádia mě začalo zajímat. Celkem tam jsou 4 dráty. černý tlustý (zem), červený tlustý (12V), fialový (řízení podsvětlení rádia) a černý tenký (vede někam i s anténou). Udivilo mě to, že je červený spojkou spojený s fialovým a oba jsou připojeny černým drátkem, který vede kdesi k pojistkám. Proto rádio nereaguje na zapalování a hraje pořád. Dále jsem tam našel dvojlinku, která vypadá jako by byla stíněná a je ucvaklá a vede někam k zapalování. Nevím, jestli si to náhodou někdo před mnou nezapojil nějak jinak. Nemám tušení, jak dále pokračovat v opravě. Za každou radu budu vděčný. Koukněte ještě na obrázek a obrázek. Obrázky jsem nasdílel pomocí google drive. Pokud by se vám nezobrazily, tak mě prosím upozorněte a já to zkusím jinak.
_________________ Škoda 105L 1985, AZNP742.10-MII, 33,1/4800 ISO...co dodat, prostě klasika.
Naposledy upravil Funky.F dne 6.5.15, 17:26, celkově upraveno 1
|
6.5.15, 15:54 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
Re: Felícia nefunguje zásuvka 12V
vypalenou pojistku cislo 15? nebo hodnoty 15A?? zacal bych kontrolou vsech pojistek
prvni obrazek jde druhej ne pokud tou stinenou 2linkou myslis ten cerveny bily je to pravdepodobne bud od AUX nebo nejakeho mikrofonu
tenky cerny by mle jit na zesilovac anteny a fialovy je po klicku takze bud je asi zapojeny jinde
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
6.5.15, 15:59 |
|
|
jjjano3
|
vidno že niekto "bastlil" jak len sa dalo ja by som kúpil nový ISO s káblami a spravil to poriadne a tak jako to má byť. a hlavne nájsť prečo nejde to osvetlenie a hodiny, možno niekto ucvakol origo kábel a dal tam hento z rádia, ktovie dneska sa hocikto do toho rýpe bez toho a potom to takto dopadne chudák ten človek čo sa mu to potom dostane do rúk
_________________ Felícia 1.9D Golf IV 1.9TDi - ALH Leon MK1 1.9TDi - ASV
|
6.5.15, 17:18 |
|
|
Funky.F
|
No a mám takový pocit, že pokud někdo ucvakl ten drát, tak to pravděpodobně byl právě ten od osvětlení/hodiny/zásuvka. Ještě před tím, než jsem vymontoval to rádio, tak jsem mohl odebrat pojistku číslo 15 a ( tabulka) a dívat se, co bude dělat rádio. Pokud by se vyplo, tak bych byl v obraze. Pokud by to tak bylo, tak to by mě začala trápit další věc. Kde jsou origo napájecí kabely od rádia a kam zapojit ten odcvaklý drát na 12V zásuvku? 21lucas Pojistka číslo 15 má hodnotu 15A Jenom pro zajímavost: Mám pocit, že někdo předchozímu majiteli odcizil rádio a pocvakal mu kabely. Potom si to takto "opravil". Napovídají tomu i oděrky kolem rádia na palubce.
_________________ Škoda 105L 1985, AZNP742.10-MII, 33,1/4800 ISO...co dodat, prostě klasika.
|
6.5.15, 17:33 |
|
|
jjjano3
|
no veď zapni rádio a vyber poistku. zistíš. možno je to presne tak - odcvaknutý kábel ku tým spotrebičom.
_________________ Felícia 1.9D Golf IV 1.9TDi - ALH Leon MK1 1.9TDi - ASV
|
6.5.15, 17:42 |
|
|
Funky.F
|
Tak jsem si půjčil měřák a zjistil jsem, že je pojistka OK. Tak jsem pátral dá a zjistil jsem, že byl uvolněný konektor BD. Tak ho stačilo více zastrčit a je po problému. To divné zapojení rádia jsem taky vypátral. Nějaký frajer vedl dvojlinku přímo na baterku a místo toho aby dal pojistku co nejblíže k baterce, tak ji dal až kdesi k rádiu. Snad mi to nepodpálí auto.
|
8.5.15, 14:12 |
|
|
varok
|
Tak v tom případě bych to udělal jako psal jjano3. Koupit nový Iso konektor popř. jen ty kovové piny a napojil všechno znovu jak má být.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
8.5.15, 18:48 |
|
|
Funky.F
|
To nebude tak jednoduché. Originální kabeláž chybí.
|
27.5.15, 14:18 |
|
|
varok
|
Však to nevadí, pokud je v radiu eurokonektor, tak je zapojení skoro všude stejné. Černý kostra, červený plus po zapnutí klíčku 15, žlutý trvalý plus 30. Repráky se zapojí na párované vodiče různých barev, třeba je šedý a k tomu šedý s černým proužkem, nebo zelený a k tomu zelený s černým proužkem atd. Někdy ještě bývá zvlášť podsvětlení displeje, to je myslím oranžový káblík a napájení zesilovače antény je myslím modrý. Káblíky se dají natáhnout buď z pojistkového panelu, nebo ze spínačky a kostra někde na kovovém šasí.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
27.5.15, 17:52 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|