Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 21.9.24, 13:28



Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
 Akty X a´la Škoda 
Autor Zpráva
Uživatelský avatar

Příspěvky: 9235
Bydliště: Partizánske
Příspěvek Akty X a´la Škoda
Zdravím priaznivcov škodovíc!

Našiel som tu veľmi zaujímavé topic od Romana. Tiež by som chcel prispieť jednou trochu netradičnou témou:

Každý z vás sa iste stretol s jednou záhadou (Akty X) na aute, kt. mu nikto nevedel objasniť. Až dlhodobým pozorovaním (resp. aj náhodou) prišiel na to, kde je problém. Takéto akty X (a aj ich objasnenie by možno dosť pomohlo užívateľom techwebu) - prosím, dávajte aj nadpis. Ja hneď pridám jedny (Viem ich niekoľko, ale uvidíme, ako sa chytíte):

Mal som na zadnej kyvadlovej náprave veľmi zodraté bubny. Kúpil som teda bubny, kt. boli ešte k svetu. Dal som ich presústružiť, vymenil som bubny, vymenil som brzdové čeluste, lanká na ručnú brzdu, zložil som to a usmieval som sa...ale iba asi cca 40 km. Potom som cítil, že mi PZ koleso pribrzďuje (otca potom kvôli tomu vyhodili Z STK). Zhodil som bubon, myslel som, že sa zasekáva samostav - vymenil som samostav. Zložil som to, nepribrzďovalo to. otec išiel na STK, prešiel. Zasa som sa začal usmievať...zasa asi 40 km..zasa pribrzďovalo. To som sa už začal mračiť. MAl som podozrenie na brzdový valček (ale mal cca rok) - vymenil som aj ten. Zložil som to - nepribrtďovalo...zasa cca 40 km. To už som začínal byť zúfalý. začal som sa pýtať kade tade, aj odborníkov aj laikov. Všetci ma odkazovali na valček, lanká, samostav, krivý bubon...všetko bolo nové, ale kvôli vylúčeniu bubna som vymenil pravý-ľavý...situácia sa opakovala. V kruhu známych padol názor - strunky, kt. pritláčaju pakne, alebo krivý brzdový štít...strunky aj podložky som vymenil, štít som dôkladne prezrel...zasa 40 km. Toto vštko sa diao v priebehu cca 3 mesiacom. Na aute sa jazdilo, muselo sa. Ako sa pakne drali prestalo to pribrzďovať (prestala aj brzdiť ručná aj zadné brzdy = vydrali sa pakne). Stále mi vŕtala v hlave divná vec, že sa derie iba jedna pakňa...Dlho-dlho som jazdil na vydratej pakni (pol roka), potom som raz nemohol zaspať a dumal som. Všetko je nové, všetko je OK a nefunguje to. A potom ma napadlo - čo aak je na tej neštastnej pakni nesymetricky, resp. nakrivo navarený ten plech, kt. sa opiera o brzd. valček...dal som to robiť...aj tak bolo. Vymenili sa znovu pakne vzadu a zrazu bolo všetko OK (druhá vec bola, že v dôsledku tejto výmeny sa brzdy zavzdušnili a pri odvzdušňovaní mi odošiel hl. brz.valec) Tak, toľko môj príspevok...

_________________
Kilecko Zmenilo majiteľa...
Embucha = moja 125ka znova žije
Hybridka = R.I.P. :-(
Megane 1,9D
AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97


22.5.06, 19:54
Profil
Pspvek Reklama

   
Příspěvek Re: Akty X a´la Škoda
kamarade, tak tohle sem mel loni pred STK t samy, jak rikas, pakny byly novy a ze solidni mototechnya presto to bylo jak rikas ty, jen sem to nemel 40km ale po par metrech. to zelezo, co je na paknu privareny nebylo kolmo, ale my na to kaply uz po dvou hodinach tupyho cumeni a skladani brzd.... :) mel ses zeptat :) ale AKTA X to urcite jsou :)


22.5.06, 23:08
Uživatelský avatar

Příspěvky: 4747
Bydliště: Černíky
Příspěvek 
To já jsem kdysi řešil podobný problém po výměně paken a nakonec jsem přišel na to, že během výroby škodovek se udělala drobná změna na štítu brzdy - to spodní opěrné místo paken - jak je tam dvěma nýty nanýtovaný plech a pod ním kus železa - tak ten kus železa byl na každém štítu brzdy jinak dlouhý - prostě jeden buben jsem tam ani přes pakny nemohl narvat, a ten druhý tam byl navolno - původní pakny byly na jedné straně sjeté asi na 1 mm, na druhé asi na 3 mm. Než jsem na to přišel, že kdysi kdosi měnil jeden štít brzdy, málem jsem z toho vyrostl :lol:
nakonec to spravila flexa - a oba štíty byly stejné :wink:

Tak si dejte pozor, až budete měnit štít brzdy, zda je rozměrově stejné to opěrné místo spodní části paken... :D

Jinak jednou se mi podařilo paknu ohnout (právě ten zobáček, který se opírá o štít) - to když jsem učil svou drahou polovičku řídit, a ona se nemohla rozhodnout, zda na křižovatce tvaru Y pojede doleva, či doprava, a jela rovně do lesa... :arrow: málem jsem sice utrhl páku ruční brzdy, ale les byl zachráněn :lol:
A po tomto incidentu celou cestu z Tábora do Prahy škrkala pakna o bok bubnu, než jsem ji pak vyměnil... :roll:

_________________
Å 130 L 86 - cestovní limuzína
Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci
Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi
130LPG 130L 86 - denní vůz
1000MB MB 69, 1.8.68
Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... ;)
Škoda 742 Forever Team


23.5.06, 11:32
Profil ICQ
Uživatelský avatar

Příspěvky: 466
Bydliště: Vrchlabí
Příspěvek 
no - ja nemel problem s brzdama ale se startovanim - je to forman 135 karb. LPG - proste to ne a ne chytnout - v lete tak na popaty, v zime temer nemozne nastartoval - takze - v prubehu casu sem navstivil tolikrat mototechnu, ze byla nova: baterka, svicky, kabely, vicko, palec, civka, - proste komplet novy zapalovani, novej karburator (za babku, ale origo novej), serizeny vsechno, serizenej karb, predstih atd. - proste uplne vsechno - a stale ne a ne poradne nastartovat - kde byla chyba - spatne ukostreny motor :roll: - a na to sem neprisel pul roku!!

_________________
LPG a dlouha spajzka :-D:-D:-D 92, orangee 93


23.5.06, 11:53
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Uživatelský avatar

Příspěvky: 9235
Bydliště: Partizánske
Příspěvek 
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=2054

_________________
Kilecko Zmenilo majiteľa...
Embucha = moja 125ka znova žije
Hybridka = R.I.P. :-(
Megane 1,9D
AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97


8.10.06, 16:26
Profil

Příspěvky: 92
Bydliště: Kutáčov
Příspěvek 
Když už jste nakouli brzdy... Měl jsem 120 (a nedám na ně nikdy dopustit). Taky jsem páchal celkovou GO včetně motoru a kdo ví čeho. NO koupil jsem nové bubny (za nekřesťanské peníze) vymněnil co se dalo v brzdách vymněnit, včetně hadiček trubiček. Pak jsem to půjčil sestře a ta jela 120 km ze zataženou ruční brzdou. (přišla na to až se koužilo od brzd a viděla to v zrcátku) Takže bubny zkřivené, prasata namol, zavzdušněné... no prostě tak na to celé znovu... A jají odpověď proč se nepodívala že má zataženou ruční brzdu? To je tvoje chby my v autě máme takovou kontrolku co svítí a tobě nesvítila... Hold blocka, ale jinak ji mám rád. Kupodivu to i přežila a auto jsem raději prodal a koupil jiné co už tu kontrolku má
Jinak X-files, tatova felina občas stávkuje ze startováním. Prostě jednou za nějakou dobu se nenatočí, pak stečí kousek potlačit, jen tak na volno a naběhne jako nová. Nevíte co s tím?


2.11.06, 17:23
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 6 ] 

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.
Český překlad – phpBB.cz