Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 21.11.24, 17:42

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 
 Spojka Favorit - seřízení 
Autor Zpráva

Příspěvek Spojka Favorit - seřízení
Zdravím, dělal jsem výměnu spojky na favorit, protože stará v záběru vrzala (po 250kkm). Měl jsem strach abych nezkurvil setrvák lamelou sjetou na nejty, tak jsem raději udělal výměnu spojkové sady, vzhledem ke stavu i věnce starteru a silentbloků motoru. Lamela byla kupodivu ještě dobrá (MAPA) příltačák mel projetou talířovou pružinu skoro skrz (SACHS) ložisko bylo celkem OK.

Namontoval jsem tedy novou spojkovou sadu LUK (lamela, přítlačák, ložisko), nový ozubený věnec a nejsem si příliš jist ohledně seřízení spojky - resp. vůle ložiska...

V knize psali jen to, že se na lanku seřídí pozioce šroubem tak, aby byly pedály v jedné rovině a při zatažení za páku dopředu má být na konci páky cca 10mm vůle... to jsem vykonal, auto jezdí, spojka zabírá mezi spodní třetinou až polovinou, neškube, auto ztichlo (asi ty silentbloky) ale opkud tomu správně rozumím tak v tom předepsaneém nastavení, je spojkové ložisko trvale opřené o talořovou pružinu, na kteoru ho dotlačuje asi nějaká pružina pedálové konzoli co pedál s uvolněným lankem tlačí dolů a až když zatáhnu za vypínací páku spojky nad převodovkou, tak odtáhnu ložisko od talířovky....

Mám z toho obavu, zda je to tedy správně, protože na předchozí š742 byl stav trvale opřeného a trvale se točícího ložiska vyloženě zakázaný pro staré i nové provedení přítlačáku...

30.11.17, 12:48
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Vývojář

Příspěvek Re: Spojka Favorit - seřízení
Jojo, ložisko se točí pořád... Ale nepůsobí na přítlačák silou, tak to nevadí. Vůli neseřídíš, skutečně jen seřídíš polohu pedálu spojky vůči pedálu brzdy.... Máš to správně...

Peugeot 106 1.1 '02
Fáčko 136L '89 Bělouš
Š Felda 1.3 MPI Color line '99 Lentilka
Š Felda 1.3 MPI Combi '97
Fáčko 1.3 Lxi '93
Š 120 LS '78 Beruška

30.11.17, 14:50

Příspěvek Re: Spojka Favorit - seřízení
ono je sranda aj na felde, ked odpojíš lanko spojky od pedálu, pedál klesne dole, lebo ho tam tlačí pružina :D teda zrejme jemne ťahá za lanko a drží tým spojkové ložisko opreté "jemne" o prítlačák

30.11.17, 19:28
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 3 ]