Autor |
Zpráva |
pikolik
|
Výfukové zplodiny v autě
zdravím, mám fáčko 91, mám problém se zplodinami. Pokud otveřnu okno (přední či zadní) dochází na zadních sedadlech k hromadění výfukových plynů. Jde to směrem od zavazadlového prostoru. Po chvilce je to smrad docela veliký. Pokud probíhá jen přirozená ventilace zkrze průduchy jenom násávím i přes ventilátor nic není cítit.(a okna zavřená) Auto není žádná rezavá plečka. Podlahy kufr atd bez žádných prorezvělých děr. Výkuf přední i zadní díl nový. Těsnění mezi částmi výfuku bez podcházení. Zkoumali jsem to s otcem ten všechny možné díry a záhyby zkusmo zacpal. Ve vzetku mi táta vyplnil mezi podběhy a blatníky vše pur pěnou. Nic nepomáhá. Objevilo se to na jednou. Asi týden po co jsem měnil přední část výfuku za motorem za nový. ( známý ze servisu pak celý výfuk kontroloval a je prý vše naprosto v pořádku). Už nevím co s tím. Nenapadá Vás něco? Díky.
|
8.3.06, 23:25 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
michalkatka
|
Re: Výfukové zplodiny v autě
pikolik píše: zdravím, mám fáčko 91, mám problém se zplodinami. Pokud otveřnu okno (přední či zadní) dochází na zadních sedadlech k hromadění výfukových plynů. Jde to směrem od zavazadlového prostoru. Po chvilce je to smrad docela veliký. Pokud probíhá jen přirozená ventilace zkrze průduchy jenom násávím i přes ventilátor nic není cítit.(a okna zavřená) Auto není žádná rezavá plečka. Podlahy kufr atd bez žádných prorezvělých děr. Výkuf přední i zadní díl nový. Těsnění mezi částmi výfuku bez podcházení. Zkoumali jsem to s otcem ten všechny možné díry a záhyby zkusmo zacpal. Ve vzetku mi táta vyplnil mezi podběhy a blatníky vše pur pěnou. Nic nepomáhá. Objevilo se to na jednou. Asi týden po co jsem měnil přední část výfuku za motorem za nový. ( známý ze servisu pak celý výfuk kontroloval a je prý vše naprosto v pořádku). Už nevím co s tím. Nenapadá Vás něco? Díky.
písal som ti to v téme karoséria... skús a daj vedieť...
|
8.3.06, 23:53 |
|
|
felicia1
|
přátelé po měsíci bádání a otravování Lukáše (21 lucas) zkusím zveřejnit můj problém s prosbou o radu. mám 1.3 50kw feldu rok 96 najeto 280tis (a ne zrovna s lehkou nohou - služebák)
v létě jsem vyměnil vysokonapěťové trafo, kabely ke svíčkám, cíčko a palec rozdělovače, svody s lambdasondou a horním i spodním těsněním, a zbytek výfuuku dozadu je starý 4 roky.
auto startuje v mrazech i hicech na drk. jezdím na obyč z benziny, a filtr paliva najeto 25 000 vzduchový filtr, olejový a aolej 2 000 km
problém: pokud jedu se staženým okýnkem u řidiče, jsou v autě cítit výfukové zplodiny.
začal jsem výměnou svíček, které už po 2 km byli hned mokré a spotřeba 10litrů, zkusil jsem tedy z vrakáče lambdu, koupil nové teplotní čidlo, a potom jel na diagnostiku. ta psala lambdu a snímač otáček. snímač jsem dal nový za 700 bez kabelu (kabel dosáhl) lambda se po smazání a ostřejší jízdě už neobjevila sytič vypne po prvním škrtnutí o plyn
problém stále přetrvává. zkoušel jsem i odpojit a zacpat hadičku k aktivnímu uhlí od nádrže, prolezl a pročuchal celý motorový prostor i potrubí pod autem. palivové potrubí je dvouleté a ve vosku.
pokud jedu na větrák, nebo s pootevřenými dveřmi, nebo s otevřeným okýnkem a zapnutým větrákem, nic ale se samotným okýnkem řidiče nesnesitelný smrad do 5ti vteřin. pokud stojím na místě taky nic, při jízdě smrad i ve 150km/hod
diagnostika na to nic
mám se věšet???
|
20.5.19, 19:00 |
|
|
CROWACK
|
co diagnostika, netěsný výfukový potrubí... podle mě ti to fučí u grafitovýho kroužku mezi svodama a katem.
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
20.5.19, 20:27 |
|
|
felicia1
|
kroužek nový připraven k montáži. diagnostika bez chyb, ale že to otevřené dveře nenacucnou, jen okýnka vepředu?
|
20.5.19, 20:36 |
|
|
Šemik
|
Možná Ti to přijde divné, ale zkontroloval bych / vyměnil těsnění 5. dveří.
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
21.5.19, 18:47 |
|
|
felicia1
|
taky jsem o tom přemýšlel, ale na zadních sedadlech to cítit není, a ano mám v něm úmyslně uděláné díry. ale to už mám 5 let a smrad až letos
|
22.5.19, 19:44 |
|
|
Šemik
|
Tak to zkus jen provizorně na zkoušku, lepenkou dobře přelep všechny spáry kolem dokola 5. dveří a projeď se. Z toho co je zde uvedeno výše si myslím, že šance na úspěch je.
|
23.5.19, 18:29 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
felicia1 píše: taky jsem o tom přemýšlel, ale na zadních sedadlech to cítit není, a ano mám v něm úmyslně uděláné díry. ale to už mám 5 let a smrad až letos jí osobně bych nic nelepil a povolil hák na kastli a posunul ho dopředu tím ti budou dveře těsnit, pak bych vzal silikonová sprej a pořádně to těsnění s odstupem času postříkal, ono nakyne a je po problému
|
26.5.19, 19:36 |
|
|
felicia1
|
na zkoužku přendáno z druhého auta, možná trošku míŇ ale je to cítit pořád
|
26.5.19, 20:57 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
dovři si zadní dveře a máš pokoj to je celé
|
27.5.19, 20:34 |
|
|
felicia1
|
přátelé mě to tak vtipné nepřijde, spíš už jsem schopen věřit i tomu, že nikdo na světě to nedokáže opravit.........
|
28.5.19, 17:16 |
|
|
Šemik
|
Zkus tu lepenku na spáry 5.dveří, zatím to není beznadějné.
|
28.5.19, 19:56 |
|
|
felicia1
|
tak jinak. kolikrát už jsem za život jel v létě s pootevřeným nebo úplně otevřeným kufrem a nic. tohle je úplně jiná záhada.
|
28.5.19, 21:20 |
|
|
Šemik
|
Tak nevím co bys chtěl. Dva Ti tu radíme ať zkusíš dobře zatěsnit 5.dveře, ale to nechceš to udělat, byť by Tě to téměř nic nestálo.. Vlastní nápady Ti došly a cizí odmítáš akceptovat. Tak to odvez rovnou na vrakáč a máš vyřešeno.
|
29.5.19, 06:55 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|