|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 7 ] |
|
1,9 JTD 8V, hodnoty plniaceho tlaku VYRIEŠENÉ
Autor |
Zpráva |
ferrari
|
1,9 JTD 8V, hodnoty plniaceho tlaku VYRIEŠENÉ
Chlapi, idem ja po radu sem, na dieselpower mi na to kašlú...mám tu 2 veci: 1. Na 156ke mi asi riadne netlačí turbo, resp., auto poriadne neťahá a zároveň MES ukazuje reálnu hodnotu plniaceho tlaku 950-980 mbar (teoretická sa mení 950-1700), proste omnoho nižšia, ako teoretická hodnota. Preventívne som vyčistil čidlo tlaku, ale bolo relatívne čisté a nič sa nezmenilo. Ešte som nestihol pozrieť zospodku, hadice a IC vyzerajú zvrchu neporušene, samozrejme, že to pozriem poriadne. Nejaké nápady na nejakú nepredpoklaanú závadu? Inak na 156ke tomu predchádzalo, že som predbiehal (plný kotol samozrejme) a tak si tak vravím, nejak to slabo ťahá. A potom sa rozsveitila červená kontrolka motora. Po vypnutí a zapnutí motora stále svietila, potom po cca 5 km zhasla: https://ferrari1.rajce.idnes.cz/Turbo_156 Ide to inak zaujímavo, tak benzínovo = treba to točiť. Necítiť záťah turba 2. Tie hodnoty reálneho plniaceho tlaku by sa mali zhodovať s teoretickou hodnotou? Lebo ani na 159 mi to nesedí, tam práveže sú reálne hodnoty a dosť vyššie, ako teoretické. Aj tuto chalanisko popisuje dosť veľké odchýlky: https://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=161588tlak v saní má byť atmosfericky (cca 1 bar) + tlak z turba. Čiže na 159ne mi pasuje údaj z budíka s nameraným tlakom, ale nepasuje s teoretickou hodnotou: https://ferrari1.rajce.idnes.cz/Turbo_159/ Tiež je otázka, odkiaľ berie diagnostika (MES) tú teoretickú hodnotu plniaceho tlaku.
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
Naposledy upravil ferrari dne 5.6.19, 20:33, celkově upraveno 1
|
4.6.19, 13:36 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
ventYl
|
Re: 1,9 JTD 8V, hodnoty plniaceho tlaku
teoreticka hodnota je asi pozadovana regulacna hodnota v zavislosti na otackach motora, nastaveni turba, atmosferickom tlaku, atp. ak je realna mensia a pri poziadavke na vykon to spadlo do nudzaku videl by som to na zasvinenu regulaciu na turbe a zatuhnuty mechanizmus.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
4.6.19, 13:42 |
|
|
CROWACK
|
jestli je to vgt tak se ti mohly seknout klapky
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
4.6.19, 14:03 |
|
|
ferrari
|
Ventyl, mno však hej, ale odkial berie algoritmus vypočtu teoretickej hodnoty? Lebo, na 159 mám hodnoty reálneho plniacehi tlaku práveže omnoho vyššie, ako teoretické hodnoty. To by ma zvádzalo k tomu, či to nie je chipované. Lenže ak by môj predpoklad bol správny, tak sa chipovanie dá odhaliť veľmi ľahko a to s ami nezdá.
Tá regulácia ma tiež napadla, pozriem to, či to behá, je to relatívne ľahko vidno zospodu.
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
4.6.19, 14:43 |
|
|
ventYl
|
cakal by som, ze ten parameter s pozadovanym plniacim tlakom bude dany v ECU ako 2D mapa otacky x zatazenie. vzhladom k tomu, aky debilny vehement VTG je, sa asi neriesi riadenie plniaceho tlaku absolutne, ale s nejakou toleranciou a zmes sa potom prisposobuje realne nasatemu objemu vzduchu. samozrejme plniaci tlak potom mozno korigovat, ale to asi nebude nijako precizna regulacia vzhladom k odozve regulacie.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
4.6.19, 16:21 |
|
|
ferrari
|
Ja som skôr narážal na to, či ten algoritmus nie je vlastne uložený v diagnistike a ak by to niekto prechipoval, tak sa auto chová inak, ako diagnostika predpokaldá. Ale vravím, to by potom bolo príliš jednoduchá odhaliť čipovanie
|
4.6.19, 21:45 |
|
|
ferrari
|
https://uloz.to/!ZEttADh3y4uA/156-po-oprave-movJedna prasknutá hadička podtlaku do N75 a obe záhady sú vyriešené...turbo už pekne tlačí a keďže aj na 156ke sú hodnoty plniaceho tlaku výrazne vyššie, ako teoretické, tak to bude asi normálne... Tomasz odhalil závadu po 30 sekundách...som sa cítil mierne menejcenne...
|
5.6.19, 20:33 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|