Autor |
Zpráva |
fatal
rejpal
|
Re: těšte se na stk
Ne, u STK žádnou pokutu neplatíš.
|
13.9.20, 19:33 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
gokralik
|
STK jsem prošvihl asi o dva roky a místo pokuty jsem dostal akorát tak slova chvály.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
13.9.20, 20:49 |
|
|
varok
|
Tolik zase nepřetáhnu. Potřeboval bych tak 3 měsíce. No už to trošku kvete, tak snad na STK alespoň ocení že to dám trošku dokupy. Děkuji
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
13.9.20, 21:18 |
|
|
fatal
rejpal
|
Posledně jsem prošvihl STK o půl roku a dostal jsem pokutu po vyjetí z garáže hned za rohem. Upozornění: Některé STK (minimálně Petřvald) už nepouštějí majitele na linku. Technik vůz přebere před linkou a na druhé straně předá. Nevím zda je to kvůli koronaviru, ale každopádně člověk neví co se s autem uvnitř děje. Někomu to nevadí, mi to třeba vadí. Kromě toho, že mám pod kontrolou co se děje s mým autem, můžu rozporovat některá zjištění (např. hmotnostní index pneumatik na vozíku), případně se poptat na detaily u některých závad (např. o kolik seštelovat špatně seřízené světlo). Na jiných STK (minimálně Místek) naopak berou přítomnost majitele vozidla na lince jako samozřejmost. Při ME na některých STK také majitel nemůže být u vozidla (minimálně Místek).
|
17.9.20, 07:12 |
|
|
varok
|
Ano, je to prý kvůli Covidu. No mě to asi taky bude vadit když u toho nebudu a to ze dvou důvodů. 1. Mohou napsat závady které na autě ani nejsou 2. To co napsal Fatal, že u některých závad nemůžeš přímo konzultovat co a jak je špatné.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
17.9.20, 07:50 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
nemusí to být kvůli covidu, u nás to je kvůli bezpečnosti prý. taky jsem musel zůstat za sklem, což mi přijde dost blbý když se zkouší moje auto, hlavně se rád podívám zespoda co je tam nového. když jsem kupoval feldu, tak na evidenčku jsem ho ukecal, že se chci juknout jak auto vypadá zespoda tak mě vzal s sebou..
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
22.9.20, 07:42 |
|
|
fatal
rejpal
|
Přijde mi že důvod se najde, když tě tam nechtějí. Budu chodit jen tam, kde mě na linku vezmou...
|
22.9.20, 12:06 |
|
|
varok
|
Třeba já mám kde kouknout pod auto. Ale přece je podle mě jenom lepší, když mechanik na STK vysvětlí co je kde špatného, co je potřeba vyměnit popř. opravit. Jejich debilní výmluvy na Covid neberu. Sice se snažím všude dodržovat nařízení, používám roušky apod. Ale jak vidím některé lidi v MHD a pod. co dělají, to mi hlava nebere. Jasně, nechtějí po každém autu všechno složitě a zdlouhavě desinfikovat, ale.....?
|
22.9.20, 14:11 |
|
|
varok
|
Mám jednu lahůdku na tipování. Jeden soused má Felinu asi 94 BMM, tedy asi jednu z prvních. Je to takový ožrala.....Felina je Combi tmavě červená barva. Asi před 6 léty plus mínus za mnou přišel, jestli bych mu to nějak nepoléčil, že mu končí STK. Měl fest shnité prahy a zadní lemy. Prý jen max. na 2 roky a pak koupí něco jiného. Tak jsem mu dal nové prahy, zadní lemy a měl nové přední blatníky natřené jen základem. Před asi 2 roky jsme měnili zadní výfuk. Ukazoval mi že mu komplet shnil zadní pravý podběh, uhnil ten hrnec a pružina s tlumičem v kufru. Celé auto: kromě toho zadního podběhu hodně chytnutý i druhý zadní podběh, podlaha od držáků zadní nápravy až dozadu durch-místy jde vidět do kufru. Jedny dveře, myslím řidičovy dost promáčklé, všechny dveře shnilé spodky, prahy a lemy už zase kvetou. Jeden přední blatník už má díru asi 10cm průměr. Přední podběhy taky skoro durch. Z motoru kape dost olej, a spoustu dalšího. Takhle jezdí odhadem 2 roky a má STK. Jak je to možné? Koukal jsem že mu teď v říjnu končí STK. Myslíte že projde další STK?
|
25.9.20, 20:10 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
jak je to možné? nějaký č..rák primula tě zavře doma a nesmíš vycházet z baráku ? a budeme se divit nějaké díře v autě která nemá na nic vliv, která nikomu neblíží, kdo ví prokazatelně komu ublížil špatný technický stav vozidla at to sem napíše, já osobně nikoho neznám je to jen budezarace aby část populace vydělávala peníze, jednou za dva roky někoho buzerovat
|
11.10.20, 19:28 |
|
|
fatal
rejpal
|
To neřeš. To je podobná logika jako slavné měření rychlosti, protože rychlost zabíjí, ale když se podíváš na oficiální statistiky, tak překročení povolené rychlosti je zanedbatelná příčina nehod. Nebo jako evidenční kontrola, při které kontrolují rozměry kol. Naprostý nesmysl, ale je to tak, když nemáš správná kola, nesmíš přepsat vozidlo v registru. Prostě je to kombinace několika faktorů: - rozhodují to lidi, kteří si vozí prdel v nových vozech, auta jako zájem či koníček nemají - každá kontrola navíc lidem majícím starší auta znepříjemní život - každá kontrola navíc znamená příjem do kasy z DPH A dokud si lidi budou volit politiky podle marketingových hesel, ne podle toho jak pracují a zda při práci používají zdravý rozum, lépe nebude.
|
12.10.20, 09:55 |
|
|
varok
|
Prostě chtějí, aby lidi za každou cenu kupovali fungl nové auta a starých se zbavili. Jenže kdo má na to, aby si třeba každé 3 nebo 5 let koupil nové auto?
|
12.10.20, 19:34 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Hlavne je to z hlediska ekologie (recyklace tolika vozidel) naprostej nesmysl.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
13.10.20, 12:08 |
|
|
varok
|
No právě. Na jednu stranu ekologové brečí že je moc odpadů a na druhé straně se vyrábí šmejd co vydrží pár let. Tomu se říká ekonomika
|
14.10.20, 09:26 |
|
|
fatal
rejpal
|
V důsledku korony jsou opět podmínky na STK zpřísněné. Jen jedna STK v širokém okolí dovolí majiteli být u auta při emisích. A jen jedna, ale jiná, STK v širokém okolí dovolí majiteli být u auta na lince, ale jen u jednoho technika.
|
17.11.20, 00:45 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|