|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
Alternator Favorit - porucha regulatoru
Autor |
Zpráva |
fatal
rejpal
|
Re: Alternator Favorit - porucha regulatoru
Co si tak matně pamatuju z výměny diodového bloku, dotahovat vnitřek není potřeba, stačí dotáhnout vše venku...
|
7.12.20, 18:08 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27231 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
při výměně za nový ne, ale u použitých se časem uvolní i ty vnitřní matičky na bloku
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
7.12.20, 19:11 |
|
|
varok
|
Já dotahoval i vnitřní, byly úplně volné.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
8.12.20, 16:03 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Ja mam tedka za sebou 2x opravu alternatoru. Zacala mi za jizdy poblikavat kontrolka dobijeni, az mi to nakonec zustalo svitit. Vymenil jsem alternator za jinej, s dotazenejma matickama a za tyden to udelalo znova. Kontrolka funguje, ale kdyz se zvednou otacky motoru, tak mi napeti na pomocnym usmernovaci leze az na 25V.
Uz jsem odhalil zdroj blikani - mel jsem uvolnenej plus od baterky k pojistkovce. Ale ted co dal - prorazil jsem na obou altikach nekde diodu?
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
12.5.24, 13:16 |
|
|
varok
|
Jestli ten druhý altík není nový tak mohl být chytnutý usměrňovač. Tím volným káblíkem u plusu mohlo docházet k něčemu nepěknému, tak to možná vzalo některou diodu v usměrňovači. Nejspíše některá ta malá
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
12.5.24, 14:18 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Dneska jsem namontoval alternator s vymenenym blokem usmernovace a zase dobijime. Aspon vim kde byla chyba. A regulator to prezil, coz nechapu.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
23.5.24, 21:02 |
|
|
|