Autor |
Zpráva |
fatal
rejpal
|
Re: těšte se na stk
Gratulace.
|
27.11.20, 10:06 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27229 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
to bylo originál z fabriky, barva harlekýn
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
27.11.20, 19:53 |
|
|
ventYl
|
To by ma zaujimalo, ako sa teraz postavia k mojim prahom, ktore su cierne z fabriky A tiez k hornym trom vyhrievacim pasikom zadneho skla, ktore nie su vyhrievacie pasiky, ale antena radia
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
28.11.20, 11:01 |
|
|
Kluci z Paky
Vývojář
|
varok píše: Chlapi prosím vás, myslíte že by u STK prošlo když mám vyvařené prahy a přední nové blatníky, ale nic není v laku? Prahy jen v epoxidovém základu a blatníky jen vnitřek vystříkaný Dinitrolem na podlahy. Venek jen ta zelená kataforeza nebo co to je. Nesoulad v barvě auta je závada typu A, tedy lehká.Normalne s tím projdete. Dokonce i s červeným autem, které má v TP uvedenou třeba bílou. Závada A od 1.10.2018.
_________________ Renault Megane II combi 1.6 16V '05 Ex auta: Renault Megane I Grandtour 1.4 16V '03 Peugeot 106 1.1 '02 Fáčko 136L '89 Bělouš Š Felda 1.3 MPI Color line '99 Lentilka Š Felda 1.3 MPI Combi '97 Fáčko 1.3 Lxi '93 Š 120 LS '78 Beruška
|
9.12.20, 22:07 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
když už řešíme barvu.. jak je to např u taxikářů.. černý superb a na něm žlutá folie... je auto žluté nebo černé ??
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
9.12.20, 22:16 |
|
|
Kluci z Paky
Vývojář
|
Barva se posuzuje dle aktuálního stavu. Dříve by bylo nutné prehlasit na žlutou barvu. Nyní se už nemusí, aktuální barva se uvádí do poznámky.Jak jsem psal, změna platná od října 2018.Barva auta už je nyní podřadný identifikační znak.
_________________ Renault Megane II combi 1.6 16V '05 Ex auta: Renault Megane I Grandtour 1.4 16V '03 Peugeot 106 1.1 '02 Fáčko 136L '89 Bělouš Š Felda 1.3 MPI Color line '99 Lentilka Š Felda 1.3 MPI Combi '97 Fáčko 1.3 Lxi '93 Š 120 LS '78 Beruška
|
9.12.20, 22:48 |
|
|
gokralik
|
Něco na tom pravdy bude. Když jsem šel přepsat barvu na Milošovi, nikdo neřešil jestli je to metalíza, jaký odstín a vlastně ani nikdo nechtěl auto vidět. Jen jsem vyplnil změnový formulář, borka mi v techničkáku škrtla stříbrná a vedle toho napsala bílá.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
10.12.20, 07:57 |
|
|
darklord
|
Tu je krasne vidiet nesulad legislativy medzi CZ a SK. Na slovensku, aby bolo mozne zapisat zmenu farby auta, je nutne absolvovat kontrolu originality...
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
10.12.20, 09:27 |
|
|
fatal
rejpal
|
Co mám zkušenost tak metalíza už neexistuje (oficiálně). Je to šedá. Kluci z Paky píše: Nesoulad v barvě auta je závada typu A, tedy lehká.Normalne s tím projdete. Dokonce i s červeným autem, které má v TP uvedenou třeba bílou. Závada A od 1.10.2018. Zajímavé je, že co mi říkali tak aktuálně platí, že neodstraněná závada A je při příští kontrole změněna na B. Takže logicky bys se stejným nesouladem neměl příště projít...
|
10.12.20, 10:45 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
což je divný... motor převodovka těsnost... kdo to nemá.. a škodovka bez toho ?? max Vít Široký nebo Tuner2
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
10.12.20, 10:56 |
|
|
fatal
rejpal
|
Na minulých dvou STK (Felicia, Fabia) mi říkali že za olej na motoru by mě měli správně vyhodit. Tak jsem jim řekl, že u škodovek je snad standardem, že když je motor suchý tak jedině když už uvnitř žádný olej není. To mi nerozporovali a dál to neřešili. Ale mají pravdu, provozní kapaliny by správně odkapávat neměly... (Ekologie, no. Pak mě baví jak vidím někde v CHKO jak těží dřevo a olej jim z mašin "stříká" všude okolo.) Na poslední STK (Felicia) mě technik jen upozornil na olej u gufera táhla převodovky, na počínající rez brzdových trubek, jinak žádné zbytečné kecy neměl. Připadalo mi že kontroluje poctivě hlavně důležité věci (brzdy, nápravy, pásy a tak), takže příště zase tam. Fakt hodně záleží na stanici a na technikovi.
|
10.12.20, 11:20 |
|
|
varok
|
Tak já to tedy zkusím i s tím chameleonem. Co se týče ukapávání oleje, tak nedávno jsem viděl jak přiřezávali větve na stromech u lesa. Z traktoru který jel s vlečkou a sbírali ty větve tak chcal olej, že všude kde na chviličku zastavil, taki po něm zůstala louže tak 30cm oleje a mezi tím čůrek. Přitom je to legálně spíše chodník než cesta, je to hned vedle školky, kde chodí malé děcka na vycházky. Takže bych nějakou jednu maličkou kapku z auta za hodinu moc neřešil. Ale technici na STK jsou někteříé zmetci a řeší i to. Co jsem byl na minulé STK, tak technik taky úplný pohodář, podobně jak psal Fatal. Řešil jen brzdy, světla, nápravy aby nebyly moc vymlácené a musely být dobré emise. Když mám trošku poctivě vyvařeno, tak je to snad plus. Když přijede na technickou auto a má v prazích díry, zbytek bubliny, blatníky taky samá bublina. Projde. Takže co?
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
10.12.20, 13:04 |
|
|
Kluci z Paky
Vývojář
|
fatal píše: Co mám zkušenost tak metalíza už neexistuje (oficiálně). Je to šedá. Kluci z Paky píše: Nesoulad v barvě auta je závada typu A, tedy lehká.Normalne s tím projdete. Dokonce i s červeným autem, které má v TP uvedenou třeba bílou. Závada A od 1.10.2018. Zajímavé je, že co mi říkali tak aktuálně platí, že neodstraněná závada A je při příští kontrole změněna na B. Takže logicky bys se stejným nesouladem neměl příště projít... Pleteš si to se závadou typu B. Pokud máš B, do měsíce to přivezeš na opakovačku a znovu se opakuje ta stejná závada B, je to automaticky závada C a jseš bez známky...
|
10.12.20, 22:03 |
|
|
gokralik
|
Buďto se neplete a nebo jsem zaslechl stejnou fámu. Pokud se závada A opakuje i na další STK, stává se z ní závada B.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
11.12.20, 07:03 |
|
|
fatal
rejpal
|
|
11.12.20, 08:55 |
|
|