Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 15:47

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 
 Výměna rozvodového řetězu Š 130R 
Autor Zpráva

Příspěvek Výměna rozvodového řetězu Š 130R
Zdravim. Neboť jsem dospěl k názoru že mam vytahanej rozvodovej řetěz, byl jsem si dnes koupit nový i s koly (299Kč). K tomu jsem přikoupil i nějaká ta potřebná těsnění. Protože ale budu dělat tuhle práci poprvé, rád bych se o ní něco dozvěděl. Že má být mezi značkami 12 čepů to vim, rád bych informace typu co je vše třeba sundat, jak postupovat při výměne, na co si dát pozor, v čem jsou ukryté záludnosti atd. Předem mockrát díky za odpovědi 8)

26.5.06, 16:58
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: Výměna rozvodového řetězu Š 130R
Šemik píše:
Zdravim. Neboť jsem dospěl k názoru že mam vytahanej rozvodovej řetěz, byl jsem si dnes koupit nový i s koly (299Kč). K tomu jsem přikoupil i nějaká ta potřebná těsnění. Protože ale budu dělat tuhle práci poprvé, rád bych se o ní něco dozvěděl. Že má být mezi značkami 12 čepů to vim, rád bych informace typu co je vše třeba sundat, jak postupovat při výměne, na co si dát pozor, v čem jsou ukryté záludnosti atd. Předem mockrát díky za odpovědi 8)

Sundat musíš vanu motoru, řemenici, víko rozvodů s olejovým čerpadlem (držák sacího koše)...
...no a samozřejmě rozvody :)
Možné záludnosti: vypadne kolečko olej. čerpadla - neztratit osičku; nové rozvody tam nervat násilím - jen rukou, max. jemným poklepem střídavě na obě kola :!: jo a neztratit pera řemenice a rozvodových kol.

Jinak doporučuju vanu a víko rozvodů pořádně očistit od usazenin a nedávat tam těsnění, ale jen motorový silikon (ten, co jsem kupoval, když jsem s Tebou byl v Plzni) - dokonale to těsní a neteče olej :wink:

...myslím, že ostatní důležitosti najdeš v Andrtovi :D
Čau a tichý motor :wink:

130LPG 130L 86 - denní vůz
1000MB MB 69, 1.8.68
Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... ;)
Škoda 742 Forever Team

26.5.06, 18:11
Profil ICQ

Příspěvek 
Ok, díky za radu :D

27.5.06, 06:45

Příspěvek 
Tak jsem to právě dodělal, řeknu vám, dostat dolů to původní těsnění z "prsíček", to bylo něco úděsného. Navíc jsem se i pořádně nas..., neboť když sem sundal zadní čelo, zjistil jsem, že zadní blatníky jsou jak cedník :twisted:. Motor se mi zdá tišší, jen když člověk stojí vedle nastartovanýho auta tak zřetelně slyší takové podivné kňučení :shock: Je to OK, když je právě vyměněnej rozvod :?:

3.6.06, 15:04
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 4 ]