Aké auto (asi trieda malé auto) pre tatka?
Autor |
Zpráva |
Šemik
|
Re: Aké auto (asi trieda malé auto) pre tatka?
Právě, spotřeba oleje a problémy s pístní skupinou. Snad jsem někde četl, že u tohohle motoru umí prasknout i samotný píst.
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
15.5.21, 06:53 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
ventYl
|
Co sa tyka dovozu z CR, neviem, ci to vyjde zrovna na 400. Z CR nepotrebujes prekladat doklady ani zmluvy, takze v podstate budes platit len KO a recyklacny poplatok (to je nejakych ~150 dokopy) navyse oproti STK, EK a prihlaseniu. STK a EK sa mozes vyhnut, ak v CR to auto ma oboje nie starsie pol roka.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
15.5.21, 09:23 |
|
|
ferrari
|
No, bol som pozrieť tú Ibizu, mám to tuto pod nosom. Technicky je to auto OK, majiteľ hovorí, že on za cca 5 rokov, čo to auto má, najazdil 135 tkm, prevažne po diaľniciach. Auto kupoval ako úplný cukrík, od nejakej doktorky, ktorá auto mala od novoti. Auto v prevádzkovom stave, nepripravované na predaj, celkom korektný prístup majiteľa, nesnaží sa nič zakrývať. Výbava na koncern (kupovaný na SK) slušná, všetky okná v elektrike, 4x bag, Climatronik. Problem je chytená kasňa nad čelným sklom a spodky blatníkov, to je dôsledok toho jazdenia po diaľniciach. Technicky je to OK, ako motor, tak spojka, brzdy, vybavenie interiéru a pod. Celkom príjemné jazdenie, to ale koncern vie a hlavne Seat v tom býva dobrý. Dokonca celkom ochota jednať sa o cene. Rozvody majú najazdené 100 tkm, menené pred 4 rokmi. Takže tatkovi s nájadzom 5000 km/rok ešte trochu vydržia No má to dosť veľa plusov, ale veľké proti je tá hrdza. https://ferrari1.rajce.idnes.cz/Ibiza_BN/
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
15.5.21, 13:16 |
|
|
fatal
rejpal
|
Na první pohled se mi to nelíbí a osobně bych to nebral. Na druhý pohled to není až taková hrůza. Pokud to není skrz, když se to hned ošetří vydrží to pět let. Práh mám na Felině taky poškozen od heveru, od prvního majitele, no je to přes deset let a není skrz (zvenku i zevnitř ošetřeno). Povrchovka se dá ošetřit tak, že sice bude hnít dále, ale pomalu a pět let to vydrží, opět zkušenost z Feliny. Otázka je jak to vypadá zespoda (nosníky, podlaha) a zda to za tu cenu stojí se s tím drbat.
|
16.5.21, 08:34 |
|
|
varok
|
Fabie I motor 1,4 50kW jsem párkrát jel a spíše mi to připomínalo Felícii 1,3 50kW. Ale kamarád ji má v sedanu a velice spokojený. 1,4 55kW jsem jel jednou ve Fábii I a trošku živější než 50kW, samozřejmě když je to 16V. Dokoce to prý má kapánek nižší spotřebu. Ale třeba v Golfu IV už je tenhle motor dost líný, Golf je těžší. Jestli Thalii, vlastně to samé je Sandero ale bez zadku to bych si dával pozor. Brát jedině verzi se servořízením! Známý má verzi Sandera bez serva a to je děs. Divím se že se v dnešní době ještě vyrábí takové vraždy. Thalie to samé, jedna baba v našem baráku má Thalii bez serva a její jízda mi hodně připomíná jak kluci jezdili na vojně s V3S A prý je hooodně drahý servis na tyhle vergly. Tu Ibizu bych v takovém stavu nebral.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
16.5.21, 09:12 |
|
|
ferrari
|
Nosníky spodok všetko je v pohode. Hentie chytene spodky blatníkov a vrch okna sa dá zachrániť lacno, ale nebudecto dobre vyzerať, ale vydrží to. Alebo drahšie a bude to dobre vyzerať.
Sú to proste nárazníkové zóny pri jazde po zasolenej diaľnici.
Presne na prvý pohľad som to zamietol, ale keď sa nad tým zamyslim, tie spodky ošetriť nieje taky problém, akuratze blatníky dole. Horšie je to okolo čelného skla, al to nemá byt na prasaka, už to môže byt oriešok.
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
16.5.21, 10:30 |
|
|
varok
|
Přední blatníky jsou to nejmenší. Jeden má asi chytnutý maličký rožek, to obrousíš a ošetříš odrezovačem atd. Druhý má pár bublin a taky se dá levně opravit. Ale ten práh vypadá na výměnu alespoň část a kolem okna bude asi za chvíli durch. To už bych raději sundal sklo, pořádně vyvařil a dal sklo nanovo na ošetřenou kastli. Ale všechno bude stát spoustu peněz.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
16.5.21, 19:14 |
|
|
ferrari
|
Už sme si ťapli, za 900 €.
Ten prah je v pohode, povedal by som, je len riadne oškretý od zdviháku a neošetrili to hneď (mne sa minule zdrbala 159 zo zdviháku, tiež riadna rana na podbehu, ale som to hneď odmastnil a zastriekal strieborným sprayom. Tam sa to riadne vybrúsi, odhrdzovač, základ, "hrošík", farba lak a čus.
Len to okno ma znepokojuje, ale v prvom kole to asi opatrne vybrúsim, koľko to pôjde, odhrdzovač, základ, nejaká hnedá farba a fôlia a budeme vidieť, čo to bude robiť. Treba brať do úvahy, že je to auto pre tatka, na cca 5 rokov a tatko nie je nejak zaťažený na vzhľad. A opžtam sa aj dobrého lakýrnika, čo na to povie.
|
17.5.21, 07:10 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|