|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 15 ] |
|
ALKO - po startu chcípne..
Autor |
Zpráva |
Kachnis
Moderátor
|
ALKO - po startu chcípne..
sekačka ALKO, došel benzín, naliju novej, čerstvej a po nastrartování chcípne.. zkusim znovu, dobře chytá, ale po 5s chcípne.. řešení ?
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
16.5.21, 21:58 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
fatal
rejpal
|
Re: ALKO - po startu chcípne..
Takový problém jsem nikdy neměl, mi to ani nestartovalo a pomohlo jen vyčištění karbu. Od té doby na jaře na první start dávám VIF a šlape parádně.
Takže bych zkontroloval karburátor. Zda není sytič stále zavřen. Zda není bordel v přívodu paliva. Zda není bordel v plovákové komoře. No a samozřejmě vyčistit, trysky se rády zasviní prachem...
|
16.5.21, 23:20 |
|
|
ventYl
|
nebolo to az na chcipnutie, ale volnobeh mi prakticky nedrzala a fungovala len pod plnym plynom. tiez al-ko (motor Honda). bola to vytocena skrutka volnobehu v karbe.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
17.5.21, 09:12 |
|
|
gokralik
|
Záleží na motoru. Briggs & Stratton například používá jako zpětné ventily jen "ouška" papírového těsnění mezi nádrží a karbem. Stalo se mi, že se ten papír skrčil a pak na ventilu netěsnil. Stačilo rozebrat, narovnat a šlapalo to dále. A chovalo se to teda stejně jako popisuješ. Nešlo ani napumpovat benzín balonkem. Kvůli té netěsnosti to prostě jenom honilo vzduch.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
17.5.21, 09:28 |
|
|
CROWACK
|
je to chudy. vyčistit karbec, trysky.
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
17.5.21, 16:21 |
|
|
Lamač
|
Prepral si vzduchový filter?
_________________ Favo 135L,1990 http://jozo1009.rajce.idnes.cz/favo/ https://www.rajce.idnes.cz/jozo1009/album/favo-klima http://www.sptech.sk/
|
20.5.21, 19:57 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
tak jsem se v tom pohrabal, nepomohlo, tak jsem odvezl do alko servisu a tam mi rekl pan, ze motor je davno po smrti bo nema zadnou kompresi..
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
23.5.21, 21:42 |
|
|
fatal
rejpal
|
A to ztratil kompresi po nalití nového benzinu?
|
24.5.21, 01:19 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Ja mam takhle lodni motor bez komprese, ctyrtakt 5HP, v podstate stejnej jako sekacka. Problém je to natocit po sezone, ale když se parkrat ohreje, tak zase funguje. Problém by bylo membranovy palivovy cerpadlo na podtlak. Edit.. tedka premejslim, ze bych zkusil mu dat hustej olej? Třeba by to kompresi trochu pomohlo.....
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
24.5.21, 08:26 |
|
|
fatal
rejpal
|
A nestačí že ho provozuje hustý kapitán na hustý lodi? Jak se projevuje absence komprese u sekačky? Když táhnu lankem tak to neklade odpor? Kachnis: Nemůže to být jen špatnou vůlí na ventilech?
|
24.5.21, 10:56 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
no to nevim, každopádně jsem ji konzumně nahradil novým modelem Alko a starou jsem prodal bazošovi, na spravení.. Byla pryč ještě ten samý den, problém vyřešen . Tím že jsou lidi teď hladoví po nakupování, mizí všechno.. Dneska si vjetnamec z Prahy například přijel pro 20 let starej turbokotel ..
|
27.5.21, 10:20 |
|
|
jansjans
|
Tím že jsou lidi teď hladoví po nakupování, mizí všechno
To můžu jenom potvrdit. Dělal jsem pořádek, našel 2 nefunkční frekvenční měniče, tak jsem je hodil na Aukro (nic jsem neskrýval a nabízel jako nefunkční od 1 Kč). Čekal jsem, že dostanu maximálně stovku. Nakonec se prodaly za několik tisíc. Nechápu to.
_________________ Volvo 940 B230FB aut. '91 dříve: Škoda Favorit 136L '90, LPG
|
28.5.21, 07:45 |
|
|
varok
|
Možná to koupil někdo kdo rozumí elektronice a měničům a opraví to.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
28.5.21, 14:18 |
|
|
fatal
rejpal
|
Taky jsem kdysi sekačku koupil na Aukru, s nefunkčním pojezdem. Pojezd jsem opravil, karbec vyčistil, roky šlape. Holt někdo si s tím pohraje a zprovozní si to.
|
29.5.21, 05:39 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
fatal píše: A nestačí že ho provozuje hustý kapitán na hustý lodi? Jak se projevuje absence komprese u sekačky? Když táhnu lankem tak to neklade odpor? Kachnis: Nemůže to být jen špatnou vůlí na ventilech? Nestaci. Zatahnes za startovaci snuru, neklade odpor, motor se jeste 3x otoci, ale nechyti... Teda, nakonec chytil, ale za dlouho. A vule na ventileh jsem kontroloval.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
29.5.21, 07:11 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|