Re: Viky - Forman 136B (Křupka/Frankenstein)
Vidím že sa rozhodne nenudíš... Ohol si si rameno, za papierové ramená alá Favorit sa auto nezdvíha - buď za prah, alebo lepšie za zadnú objímku silentu ramena. Osobne aj keď som mal zosilnené ramená Felicia nikdy som to tak nerobil. Inak bežné veci, kladivo máš dostatočne veľké, už si môžeš hovoriť "pán majster"
Z felicie pasuje, ako píšeš je potrebné vymeniť zadný silentblok Ono pri výmene ramena sa dá ešte strhnúť skrutka čo ide cez objímku silentu a nápravnicu do podlahy... To k tej "snadnej" výmene. Ináč dosť blbý postup, rameno ti už dole nechcela pustiť tá drevená podpera. Ja používam na uvoľnenie čapu starý zbrúsený bit z gola sady, ten tam surovo zabijem a rameno pôjde dole po prvom údere kladiva... Nezabudni na geometriu samozrejme.
Rameno pasuje, zadný silent môžeš použiť, starý aj nový typ Favo, Felda silent tam nepasuje. Favo nový typ silent je trocha mäkší, ale ťažšie sa nasádza na rameno a musíš ho nalisovať v prevádzkovej polohe inak sa rýchlo dotrhá.
Lamač: ten postup byl dost blbej, to vim, ale nejak mi to nemyslelo. Ale s tim tramkem problem nebyl, mel jsem stazenou pruzinu, nepotreboval jsem jit niz, ale at jsem byl v jakykoliv poloze, ten cep se dycky vzpricil povysunutej. Na uvolneni mi chybelo jenom to velky kladivo.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Příspěvky: 27231 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
čep se příčí vždycky, musíš to děla s kolama rovně a zatlačit těhlici dovnitř, pak krásně vyjede
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
2.10.21, 11:06
Viky
Pan Kapitán
No tedka jsem na druhy strane menil cely rameno a to bylo v pohode, zacal jsem sroubama zadniho silentu, kulovej cep jsem vyndaval az jako posledni a no problem.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
29.5.22, 13:38
Viky
Pan Kapitán
Nene, z Renclika.
Jinak tady je par zaberu jak makam na Formanovi a jeden starej vlek co jsem prave zachranil pred srotakem.
tato sláva mi unikla . Taky musíš slibovat, že už se tam to auto nikdy neukáže ??
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků