Kde je zakopaný pes ??? (jak odstranit)
Autor |
Zpráva |
pepakvatropolis
|
Kde je zakopaný pes ??? (jak odstranit)
http://www.ukazto.com/img/Snmek040-k5h1.avi
prosím pomoc - kde by mohl být problém - při jízdě po nerovnostech (přejíždění kolejí atd.)jdou z řízení (asi)katastrofální zvuky ... co s tím ???
_________________ Škoda Favorit "93 GLX 43kW LPG Tartarini - najeto 120000km ...4/2011
|
15.8.07, 12:58 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Kristensen
|
Re: Kde je zakopaný pes ??? (jak odstranit)
pepakvatropolis píše: http://www.ukazto.com/img/Snmek040-k5h1.avi prosím pomoc - kde by mohl být problém - při jízdě po nerovnostech (přejíždění kolejí atd.)jdou z řízení (asi)katastrofální zvuky ... co s tím ???
Zahoď celý komplet řízení a kup si nový a ještě vyměň spodní kuláky na ramenech.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
15.8.07, 16:05 |
|
|
Martin91
|
proc novy rizeni radsi sezen nejaky starsi v dobrem stavu ale taky zalezi kolik to novy stoji ze pokud nestoji moc tak se priklanim k verzi novy....
_________________ Š 100L http://martin91.rajce.idnes.cz/S100_-_Stovecka Š 110R http://martin91.rajce.idnes.cz/Skoda_110R_,,eRko Š 136GL http://martin91.rajce.idnes.cz/Smoula/ Š Favorit, VW Caddy, Octavia III.
|
15.8.07, 16:08 |
|
|
Drak
|
Otevř si motor, popros někoho, ať ti zaklepe volantem a čuč při tom na řízení, taková vůla musí být vidět a slyšet hned, často odchází ta guma, co drží hřeben k nápravnici, nebo rovnou rozhaž nápravu, je to práce na chvilu a hned víš na čem seš, věci na to stojí pár korun a máš svatej klid.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
15.8.07, 17:21 |
|
|
Nepér
|
Tohle vypadá na ty gumový silentbloky. Pozor při povolování těch šroubů, rádo se to trhá.
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
15.8.07, 17:27 |
|
|
Kristensen
|
no vzhledem k tomu že řízení stojí kolem 1000,- tak to taková investice není a na favoritech to je teď jedno za druhým, odchází i častějc než na šáde. Pokud to auto k něčemu vypadá a chce s ním jezdit alesponˇještě dva roky tak bych to vyhodil celý. se spodníma kulákama a silentblokama ramen to vyjde do 2500 pokud si to bude dělat sám, což je krásný a bude mýt pokoj. Samozřejmě teda pokud to opravdu chrastí v hřebenu.
|
15.8.07, 17:32 |
|
|
pepakvatropolis
|
Drak píše: Otevř si motor, popros někoho, ať ti zaklepe volantem a čuč při tom na řízení, taková vůla musí být vidět a slyšet hned, často odchází ta guma, co drží hřeben k nápravnici, nebo rovnou rozhaž nápravu, je to práce na chvilu a hned víš na čem seš, věci na to stojí pár korun a máš svatej klid.
pokud vím tak žádná vůle při řízení není - jenom to strašně rachotí ... takže říkáš guma na nápravnici
_________________ Škoda Favorit "93 GLX 43kW LPG Tartarini - najeto 120000km ...4/2011
|
15.8.07, 20:28 |
|
|
pepakvatropolis
|
Kristensen píše: no vzhledem k tomu že řízení stojí kolem 1000,- tak to taková investice není a na favoritech to je teď jedno za druhým, odchází i častějc než na šáde. Pokud to auto k něčemu vypadá a chce s ním jezdit alesponˇještě dva roky tak bych to vyhodil celý. se spodníma kulákama a silentblokama ramen to vyjde do 2500 pokud si to bude dělat sám, což je krásný a bude mýt pokoj. Samozřejmě teda pokud to opravdu chrastí v hřebenu.
řízení za 1000 kč je tak leda polský nebo turecký - origoš stojí tuším cca 2800 takže to je na mě docela dost - snažím se to "pytlíkovat" jak to jde - nejsou moc money
|
15.8.07, 20:30 |
|
|
Kristensen
|
pepakvatropolis píše: Kristensen píše: no vzhledem k tomu že řízení stojí kolem 1000,- tak to taková investice není a na favoritech to je teď jedno za druhým, odchází i častějc než na šáde. Pokud to auto k něčemu vypadá a chce s ním jezdit alesponˇještě dva roky tak bych to vyhodil celý. se spodníma kulákama a silentblokama ramen to vyjde do 2500 pokud si to bude dělat sám, což je krásný a bude mýt pokoj. Samozřejmě teda pokud to opravdu chrastí v hřebenu. řízení za 1000 kč je tak leda polský nebo turecký - origoš stojí tuším cca 2800 takže to je na mě docela dost - snažím se to "pytlíkovat" jak to jde - nejsou moc money
Origo stojí 1180,-, polský ti dovezu třeba za 700,- záleží u koho nakupuješ, samozřejmě že pokud pujdeš do Škoda Auto tak ti řeknou 2800 a někde dokonce víc, ale pokud máš kontakt na lidi co nakupujou přímo od výrobců tak ta cena je poloviční.
|
15.8.07, 21:03 |
|
|
pepakvatropolis
|
vzhledem k tomu , že mé vzdělání je čistě teoretické a auta beru jako své velké hobby - zvládnu ale opravdu jenom jednoduché práce , tak to vždycky musím někomu dát aby mi to udělal - řízení rozhodně opravovat nebudu ...
jinak k mému problému : nové dávat téměř jistě nebudu, protože mám původním majitelem vyměněné čepy , kde jede stojí cca 200 takže pro mě úspora a žádné vůle v něm nevidím - zatáčí jak má ...
potřeboval bych poradit , ve kterém kšeftě (e-shop) ty díly koupit - já vidím všude jenom komplet celé řízení - nikde není po částech ...
A byl bych úplně nejraději , když by se mi někdo z vás na to podíval - a třeba to dal do kupy - v pohodě to všechno zaplatím ,ale jenom ať nemusím kupovat nový řízení za 3 litry... jsem z prostějova a není pro mě problém dojet cca tak 50 km odtud - čili OL, brno přerov nebo tak něco ...
|
15.8.07, 21:16 |
|
|
DRYVER
|
pepakvatropolis píše: vzhledem k tomu , že mé vzdělání je čistě teoretické a auta beru jako své velké hobby - zvládnu ale opravdu jenom jednoduché práce , tak to vždycky musím někomu dát aby mi to udělal - řízení rozhodně opravovat nebudu ... jinak k mému problému : nové dávat téměř jistě nebudu, protože mám původním majitelem vyměněné čepy , kde jede stojí cca 200 takže pro mě úspora a žádné vůle v něm nevidím - zatáčí jak má ... potřeboval bych poradit , ve kterém kšeftě (e-shop) ty díly koupit - já vidím všude jenom komplet celé řízení - nikde není po částech ... A byl bych úplně nejraději , když by se mi někdo z vás na to podíval - a třeba to dal do kupy - v pohodě to všechno zaplatím ,ale jenom ať nemusím kupovat nový řízení za 3 litry... jsem z prostějova a není pro mě problém dojet cca tak 50 km odtud - čili OL, brno přerov nebo tak něco ...
Tak pokud chces to rizeni menit a nekupovat nove tak jedno cele by se mi snad mohlo valet v garazi (na podzim sem rusil formana) ale nevim jestli tam jeste je nebo jestli uz na nejakem aute jezdi. To bych se musel zitra po nem kouknout. Jo a jsem kousek od prerova
|
15.8.07, 22:35 |
|
|
pepakvatropolis
|
Kristensen píše: pepakvatropolis píše: Kristensen píše: no vzhledem k tomu že řízení stojí kolem 1000,- tak to taková investice není a na favoritech to je teď jedno za druhým, odchází i častějc než na šáde. Pokud to auto k něčemu vypadá a chce s ním jezdit alesponˇještě dva roky tak bych to vyhodil celý. se spodníma kulákama a silentblokama ramen to vyjde do 2500 pokud si to bude dělat sám, což je krásný a bude mýt pokoj. Samozřejmě teda pokud to opravdu chrastí v hřebenu. řízení za 1000 kč je tak leda polský nebo turecký - origoš stojí tuším cca 2800 takže to je na mě docela dost - snažím se to "pytlíkovat" jak to jde - nejsou moc money Origo stojí 1180,-, polský ti dovezu třeba za 700,- záleží u koho nakupuješ, samozřejmě že pokud pujdeš do Škoda Auto tak ti řeknou 2800 a někde dokonce víc, ale pokud máš kontakt na lidi co nakupujou přímo od výrobců tak ta cena je poloviční.
1180 ? to je víc než luxusní cena ... ještě porozmýším, ale toto je fakt vynikající. To bych dojel i do české třebové ... musím zapřemýšlet - takže to vypadá na vadný hřeben podle toho videa ??? na kolik by vyšel jen ten hřeben s prací ???
|
16.8.07, 08:12 |
|
|
pepakvatropolis
|
DRYVER píše: pepakvatropolis píše: vzhledem k tomu , že mé vzdělání je čistě teoretické a auta beru jako své velké hobby - zvládnu ale opravdu jenom jednoduché práce , tak to vždycky musím někomu dát aby mi to udělal - řízení rozhodně opravovat nebudu ... jinak k mému problému : nové dávat téměř jistě nebudu, protože mám původním majitelem vyměněné čepy , kde jede stojí cca 200 takže pro mě úspora a žádné vůle v něm nevidím - zatáčí jak má ... potřeboval bych poradit , ve kterém kšeftě (e-shop) ty díly koupit - já vidím všude jenom komplet celé řízení - nikde není po částech ... A byl bych úplně nejraději , když by se mi někdo z vás na to podíval - a třeba to dal do kupy - v pohodě to všechno zaplatím ,ale jenom ať nemusím kupovat nový řízení za 3 litry... jsem z prostějova a není pro mě problém dojet cca tak 50 km odtud - čili OL, brno přerov nebo tak něco ... Tak pokud chces to rizeni menit a nekupovat nove tak jedno cele by se mi snad mohlo valet v garazi (na podzim sem rusil formana) ale nevim jestli tam jeste je nebo jestli uz na nejakem aute jezdi. To bych se musel zitra po nem kouknout. Jo a jsem kousek od prerova
a za kolik by to bylo i s prácou ???
|
16.8.07, 08:16 |
|
|
DRYVER
|
pepakvatropolis píše: DRYVER píše: pepakvatropolis píše: vzhledem k tomu , že mé vzdělání je čistě teoretické a auta beru jako své velké hobby - zvládnu ale opravdu jenom jednoduché práce , tak to vždycky musím někomu dát aby mi to udělal - řízení rozhodně opravovat nebudu ... jinak k mému problému : nové dávat téměř jistě nebudu, protože mám původním majitelem vyměněné čepy , kde jede stojí cca 200 takže pro mě úspora a žádné vůle v něm nevidím - zatáčí jak má ... potřeboval bych poradit , ve kterém kšeftě (e-shop) ty díly koupit - já vidím všude jenom komplet celé řízení - nikde není po částech ... A byl bych úplně nejraději , když by se mi někdo z vás na to podíval - a třeba to dal do kupy - v pohodě to všechno zaplatím ,ale jenom ať nemusím kupovat nový řízení za 3 litry... jsem z prostějova a není pro mě problém dojet cca tak 50 km odtud - čili OL, brno přerov nebo tak něco ... Tak pokud chces to rizeni menit a nekupovat nove tak jedno cele by se mi snad mohlo valet v garazi (na podzim sem rusil formana) ale nevim jestli tam jeste je nebo jestli uz na nejakem aute jezdi. To bych se musel zitra po nem kouknout. Jo a jsem kousek od prerova a za kolik by to bylo i s prácou ???
Tak nevim za to rizeni treba 400kc ale jeste se musim podivat jestli tam bude. A s tou praci by sme se jeste dohodli nebo bys to treba zvladl sam ne?
|
16.8.07, 08:35 |
|
|
pepakvatropolis
|
DRYVER píše: pepakvatropolis píše: DRYVER píše: pepakvatropolis píše: vzhledem k tomu , že mé vzdělání je čistě teoretické a auta beru jako své velké hobby - zvládnu ale opravdu jenom jednoduché práce , tak to vždycky musím někomu dát aby mi to udělal - řízení rozhodně opravovat nebudu ... jinak k mému problému : nové dávat téměř jistě nebudu, protože mám původním majitelem vyměněné čepy , kde jede stojí cca 200 takže pro mě úspora a žádné vůle v něm nevidím - zatáčí jak má ... potřeboval bych poradit , ve kterém kšeftě (e-shop) ty díly koupit - já vidím všude jenom komplet celé řízení - nikde není po částech ... A byl bych úplně nejraději , když by se mi někdo z vás na to podíval - a třeba to dal do kupy - v pohodě to všechno zaplatím ,ale jenom ať nemusím kupovat nový řízení za 3 litry... jsem z prostějova a není pro mě problém dojet cca tak 50 km odtud - čili OL, brno přerov nebo tak něco ... Tak pokud chces to rizeni menit a nekupovat nove tak jedno cele by se mi snad mohlo valet v garazi (na podzim sem rusil formana) ale nevim jestli tam jeste je nebo jestli uz na nejakem aute jezdi. To bych se musel zitra po nem kouknout. Jo a jsem kousek od prerova a za kolik by to bylo i s prácou ??? Tak nevim za to rizeni treba 400kc ale jeste se musim podivat jestli tam bude. A s tou praci by sme se jeste dohodli nebo bys to treba zvladl sam ne?
sám to teda určitě nezvládnu ... a v jakém je stavu to řízení ??? snad aby to ještě něco vydrželo ??? s autíčkem budu jezdit ještě tak 8 let a za tu dobu najedu ještě tak 80-90 tkm ..... nebude lepší v tomto případě dát nový ???
|
16.8.07, 08:39 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|