muze mi nekdo poradit jak odkodovat LED SPZ na ovecce II po faceliftu ?? s kamosem jsme delali Ovecku III ale na dvojku jsme nenasli nebo blbe hledali
a fabie III by mela byt stejna jak ovce III ale tam to nefunguje a nevim jestli to je autem nebo autem
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
7.9.22, 11:13
Reklama
Reklama
varok
Re: VCDS, VAG, základné úkony
To samé budu za pár dní řešit u svého Golfíka. Konečně jsem koupil kabel na diagnostiku.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
21.2.23, 17:44
21lucas
Ignorant pravidel
Ja ted uspesne skousel Car Scanner + ELM327 - 90% veci se koduje uz vytvorenymi prikazy - osvetleni jde navic kodovat klasickymy prikazy Leuchte dokodoval sem Cornel Light ktery se nam (nebo teda svagrovi) nepodarilo VCDS nakodovat (asi preskocil nebo vynechal nejaky krok)
aktualne mam dokodovane na Octavii III po faceliftu
Hill Hold Start stop -OFF Corner Light ovladane vytocenim volantu tak s pouzitym blikrem + rychlost zvednuta na 60km/h Leaving Home - u auta bez senzoru pres stropni osvetleni (pri kazdem otevreni dveri aktivni) - puvodne nakodovane na mlhovky, pote prekodovano na tlumene a ted na LED denni sviceni stlumeni LED dennich ve funkci obrysovek snizeni intenzity LED SPZ 2x zadní mlhovka
protoceni rucicek pri startu vypnuti signalizace bezpecnostnich pasu
testovano ale uz to byla opicarna US sviceni u facelift auta vypada divne - to mame dokodovane u jedne cerne predfacelit stlumeni zadnich LED obrysovek pri blinkru stridave problikavani blinkru a obrysovky - to uz vypadalo jak na matejske predni mlhovky aktivni se svetelnou houkackou - probliknes dalky probliknou spolecne i mlhy
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
22.2.23, 09:48
varok
Dobrý večer chlapi. Prosím vás, poradil by mi někdo jak se u těch novějších aut vypíná ta funkce Start-Stop? Už mám kabel Hex-Can V2 a program VCDS asi verzi 20.3. půjde to s tím?
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
2.3.23, 21:56
Lamač
gateway, prisposobenie , medz.napätie start stop, nova hodnota 12,1V ,start, uložiť, prípadne tam ešte može byť kanál medz.teplota start stop, tú prepíš z -50°c na +50°C
alebo druha varianta, gateway, prisposobenie, kanál 13, nova hodnota - prvú číslicu zľava prepíš na D, testovať, uložiť
Nevím co je gateway, mám českou verzi programu. Ale přes víkend to zkusím. Moc děkuji
3.3.23, 04:40
Lamač
Je to jednotka. Ako máš všetky jednotky na výber, je tam aj gateway, číslo jednotky je 19.
3.3.23, 10:26
varok
Aha, zkusím to. Program píše, že je vše OK, kabel jsem ale zatím v autě neměl. Už jsem našel kde je zásuvka na diagnostiku, tak vyzkouším. Děkuji
3.3.23, 11:14
varok
21lucas: To je v podstatě to samé co mi psal Lamač. Ale video vždy potěší. Moc děkuji oběma, jdu do garáže to vyzkoušet.
4.3.23, 13:23
varok
Dnes jsem zkoušel ten nový kabel a program, ale nefunguje mi to. Zásuvka po připojení do auta svítí, ale v programu mi to píše něco ve stylu: Stav portu: OK USB knihovna: 03.02.07 USB Driver version: 02.10.00 Stav rozhraní HEX: Nenalezeno Pokud používáte USB kabel, ujistěte se že jsou správně nainstalovány ovladače. Případně přeinstalujte program. Koukal jsem do systému notebooku a píše mi to že je vše v pořádku, tak nevím kde je chyba. Mám tedy zkusit znovu přeinstalovat ten program VCDS?
4.3.23, 17:58
Lamač
Zásuvka (kábel) ti bude svietiť aj bez počítača. Skús pozrieť na ktorý COM port je to pripojené, malo by to byť 1 až 4 a skús to poprepínať v programe, či nenaskočí. Potom tie ovládače kompletne odstrániť a nainštalovať nanovo. A neviem či poznáš to pravidlo, že pri spustenom programe a kábli nesmieš mať na zariadení zapnuté pripojenie internetu. A nikdy nespúšťať aktualizácie.
Nejdříve jsem označil port USB, s tím to nefungovalo. Tak jsem zkoušel postupně COM1-4 a to samé. A ano, byla tam i samolepka že se nesmí používat internet pro stahování aktualizací apod.
Aha, to jsem neudělal. Nevěděl jsem že se to musí cracknout.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 12 návštevníků