|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 6 ] |
|
Škoda 120 L - kontrolka dobíjení
Autor |
Zpráva |
Alda1
|
Škoda 120 L - kontrolka dobíjení
Prosím o radu ohledně dobíjení. Původní majitel měl upravené kontrolky na LED diody, ale kontrolka dobíjení zhasínala i když dobíjení nefungovalo správně. Po nastartování bylo na baterce pouze 12,8 V. Namontoval jsem komplet celý nový přístrojový štít s budíkama a kontrolkama. Dal jsem nový regulátor napětí, řemen a vyměnil fastony na alternátoru. Nyní po nastartování a při zvýšených otáčkách je na baterce 13,8 V, což je v pořádku. Takže dobíjení už funguje jak má. Ale kontrolka dobíjení pouze pohasne, ale svítí dál. Už mě dochází nápady. Prosím o radu.
|
4.3.24, 09:42 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
Re: Škoda 120 L - kontrolka dobíjení
a je tam dana spravna kontrolka ?? tusim ze dobijeni ma mit jen 2W - zbytek kontrolek byva 4W
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
4.3.24, 11:05 |
|
|
fatal
rejpal
|
Pokud kontrolka dobíjení slabě svítí, může to být špatná dioda v alternátoru. A pokud tam byla LEDka, může být ještě někde v elektrice nějaká úprava pro tu LED, pokud nebyla přímo u budíků.
|
4.3.24, 13:07 |
|
|
Alda1
|
21lucas píše: a je tam dana spravna kontrolka ?? tusim ze dobijeni ma mit jen 2W - zbytek kontrolek byva 4W Jj. Je tam 12V/2W
|
4.3.24, 13:53 |
|
|
varok
|
Zkuste zapojit žárovku přímo na regulátor. Mělo by to tam být popsané. V jakém stavu je altík? Nejsou už krátké uhíky?
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
4.3.24, 18:11 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
tou žárovkou stále protéká nějaký malý proud, mě na alternátoru 55A taky stále lehce prosvěcí, vidět to je ovšem jen za tmy.. Altíky 42A mi to nikdy nedělali, jen 55ky jsou rebelové
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
5.3.24, 12:32 |
|
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 6 ] |
|