|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 7 ] |
|
Podkládání vložek Favo / Felda
Autor |
Zpráva |
Viky
Pan Kapitán
|
Podkládání vložek Favo / Felda
Ahoj všem, na Feldě jsou sedlý vložky a teče voda do oleje, chystám se poprvé v životě podkládat vložky a potřeboval bych nějaký praktický rady. Například: Mám koupit všechny měděný kroužky nový? Jak tlustý asi a kolik? A můžete mi i přidat nějaký moudra navíc, třeba čeho se vyvarovat. Děkuju.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
23.8.24, 16:11 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
fatal
rejpal
|
Re: Podkládání vložek Favo / Felda
Za mě: Nejprve bych to rozebral, mi se kdysi na jednom bloku stalo že to dole bylo tak zkorodované, že podložky by to neřešily. Dále doporučuji si to nejprve s novými podložkami nanečisto naměřit, zda máš přesah v pořádku, pak to vytáhnout, podložky napatlat tmelem (pomalu schnoucím), opět složit a hned provést montáž hlavy, tím se spodek spolehlivě utěsní (stalo se mi že to i s novými kroužky dole teklo). Vanu nemontuj dříve než provedeš nalití vody, kvůli kontrole zda to dole těsní. Přesah nastav na horní hranici, ono si to trochu sedne. A pak samozřejmě poctivé dotažení hlavy (momenťákem to projít opakovaně, otočení o úhel po menších krocích).
|
23.8.24, 21:06 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
A když to rozeberu, udržím písty ve vložkách? Nechci to nechat válet někde dlouho. Kolik těch kroužků?
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
|
23.8.24, 21:26 |
|
|
fatal
rejpal
|
To nevím, měl jsem písty demontované, protože jsem musel do vložek zespoda bouchat abych je dostal ven. Kroužky (počet a tloušťky) jsem kupoval podle toho, o kolik jsem to potřeboval zvednout.
|
23.8.24, 23:32 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
OK, tak ja to asi rozeberu a uvidim.
|
24.8.24, 05:48 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27228 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
fatal píše: Za mě: Nejprve bych to rozebral, mi se kdysi na jednom bloku stalo že to dole bylo tak zkorodované, že podložky by to neřešily.
na to je fréza
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
25.8.24, 08:46 |
|
|
fatal
rejpal
|
Tam by nepomohla, tak to bylo špatné.
|
25.8.24, 18:30 |
|