Autor |
Zpráva |
varok
|
Zadní podběhy Felície
Ahoj chlapi, zadní podběhy bude mít krátká i dlouhá Felície asi stejné, že? Potřebuju ty okraje podběhu co jsou pod lemama, jsou úplně sežrané.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
12.9.24, 03:51 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Kachnis
Moderátor
|
Re: Zadní podběhy Felície
jsou shodné, doporucuju vypreparovat prozačátek bez lemu a nabodovat, bo nové mívají jiný rádius..
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
23.9.24, 22:47 |
|
|
varok
|
Z lemů stejně už skoro nic nezbylo, takže asi tak. A jak jiný rádius? Neměl jsi podběhy z fáčka? Nebo něco hodně nepovedeného. Netvrdím že to vždy sedí na 100%
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
25.9.24, 20:10 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
nejsem negramot, co jsem napsal, to platí.
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
26.9.24, 21:01 |
|
|
varok
|
Dobrá, já se nehádám. Jsou tedy stejné pro krátkou i kombi. Děkuji
|
27.9.24, 04:07 |
|
|
varok
|
Kachnis. Myslíš tu spodní hranu nebo tu část která doléhá na samotný podběh? Už mám vnější lemy i ty okraje podběhů a až na drobné odchylky sedí krásně na sebe. Takže nevím. Zítra kdyžtak nafotím jestli bude zájem.
Naposledy upravil varok dne 1.1.25, 12:32, celkově upraveno 1
|
31.10.24, 18:31 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
pokud Ti to sedí, jsi kluk štěstěny, ono záleží kus od kusu.. mě to nesedělo na Vanplusovi a na jedné straně červené.. Co jsem dělal teď v listopadu krátkou modrou, tak mi seděl lem podběhu s lemem blatníku, ale zase to nesedělo víc uvnitř na kastli a přechod k prahu, ale to oko nevidí a kladivo srovná.. na pravou stranu jsem koupil toto : https://www.lkq.cz/Product/KK-7513582/1 ... 4;50321067 včetně podběhu a vypadá to dost kvalitně a je to zinkované !!, tak se těším na výměnu.. Oproti tomu jsem dělal přední podběhy na feldě, kde nebylo kam navařit ani ten opravný plech a ten nový opravný plech neseděl ani na nový blatník masakr..
|
23.12.24, 12:09 |
|
|
varok
|
Aha. No nakonec jsem musel ten spodek okraje podběhů co se napojuje na práh taky trošku znásilnit, ale jak píšeš, to není moc vidět. Ten zadní lem z tvého odkazu je i s podběhem? A to se jak na auto dopasovává? To jako musíš dát lem na hotovo a ten podběh dopaàovat a zavařit zevnitř od kola? Hm, za mě sebevražda. Já už jednu stranu mám, řidičovu. Teď dělám pravou stranu, zatím mám vnitřek, tedy ten okraj podběhu. No auto už někdo někdy opravoval a nevmoc pěkným způsobem, tak se s tím seru více než bych chtěl. A když chce člověk aby tak nějak trošku sedělo, i když je to vrak zralý do šrotu, tak .... Navíc v Auto Kelly se s kvalitou karosařiny hodně zhoršili, tak nevím jak ti to sedne. Držím palce a vše nejlepší v Novém roce 2025.
|
1.1.25, 12:44 |
|
|
varok
|
Nakonec jsem zjistil že už je vystřelený pravý zadní hrnec. Levý už má taky ďouru, ale naštěstí na té rovné části, tak to opravím plechem, ale pravá strana je uhnitá ta horní část. Jak tady jednou psal Fatal tak ty nové asi nemá cenu kupovat, nesedí, tak asi spíše vyříznout někde na vrakáči, že? Ty nové ať koupím kdekoliv bude asi všechno stejný odpad co?
|
2.1.25, 22:04 |
|
|
gokralik
|
Tak pokud koupíš nový a vyřízneš jen to co potřebuješ, nemělo by to ničemu vadit ne? Já si udělal před odřezáním rezavé části v okolí značky a naměřil vzdálenosti, podle kterých jsem potom usazoval nový hrnec. Pochybuju, že někde na vrakáči seženeš slušnou nesežranou Feldu.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
3.1.25, 06:28 |
|
|
varok
|
No potřebuji hlavně vrchní část jak jsou ty misky na uchycení tlumiče. No byla to bolest Favoritů a Felícií, ale už jsem viděl pár kousků které to neměli shnilé. Problém je v tom, že to na vrakáčích nechrějí řezat. Kousky zadních asi lemů jsem si taky musel jet vyřezat sám.
|
3.1.25, 09:55 |
|
|
fatal
rejpal
|
Ty nové (aspoň ty, co jsem koupil já) měly nejen špatný tvar celého hrnce, ale také jiný tvar toho dvoj-trychtýře na uchycení tlumiče nahoře (nebo jak to nazvat?). Takže vyříznout a usadit dvoj-trychtýř místo starého znamená, že tlumič bude výškově jinak (ale nevím jak moc, tipuji 5mm). Strávil jsem hodinu, možná více, vyměřováním původních hrnců ze všech možných úhlů, nakonec mi stejně trochu ujela kolmost těch dvoj-trychtýřů (ale na obou stranách stejně, takže ok). Navíc velmi pochybuji že bude stačit převařit nové dvoj-trychtýře, u mě to vypadalo taky že bude stačit jen poléčit vršel a jak jsem do toho hrábnul tak šel do háje komplet celý vrch hrnce.
|
3.1.25, 19:21 |
|
|
varok
|
No nemyslím jen ty misky ale celý vrch hrnce, asi 5cm hrnce odshora. Co jsem koukal třeba na Aci, tak tam jde vidět jak je zrovna ten vrch hnusně udělaný a celé to komplet předělávat?
|
3.1.25, 20:29 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Ja jsem na ten vrsek udelal dekl z horni misky predniho tlumice, funguje to, ale je to hnusny. Puvodne to nebylo moc videt, ale celej ten hrnec taky byl ve spoji po obvodu odhnilej od kastle, tam jsem se taky docela pobavil.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
4.1.25, 10:19 |
|
|
varok
|
Koukal jsem na net a nejlépe vypadají ty hrnce na stránkách AMD díly. Jsou to ale jen fotky, realita může být jiná. Ono když by byl velký lis, tak by neměl být problém udělat tu misku, po obvodu navařit plášť z plechu. Ale lis nemám k dispozici. A překvapuje mě jak můžou prodávat takový hnus za takovou cenu. Jeden kolega v práci kde už ale nedělám opravoval ty hrnce taky na koleni. Na výstavu to nemylo, hlavně aby to plnilo účel.
|
4.1.25, 10:53 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|