Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 30.1.25, 18:33

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
 Podlaha Felície 
Autor Zpráva

Příspěvek Podlaha Felície
Zdar chlapi, jakým způsobem by jste prosím řešili opravu- vyvaření podlahy u Felície? Jedná se zatím jen o část pod řidičovýma nohama. Zrovna v tom místě kde vedou palivové a brzdové trubky. Úplně sundávat se mi nechtějí a bez toho se bojím ať je neříznu.

24.1.25, 10:29
Pspvek Reklama

Ignorant pravidel

Příspěvek Re: Podlaha Felície
a vyvesit z drzaku kousek nejdou ? pak jedine mezi trubky a podlahu dat kus silneho zeleza - aby si kdyztat riznul do zeleza

24.1.25, 10:42

Ty plastové držáky mám kdyžtak nové, kdyby se nedejbože ulomily jak bývá zvykem. Ale trubky už nevypadají moc zdravé, tak se bojím ať se neulomí. Ale ten kus železa mezi trubky a podlahu mě nenapadlo. Děkuji za typ

24.1.25, 21:10
Pan Kapitán

Ja u Formana trubky menil, byl to oser.

Cvokárium: Youtube Instagram

25.1.25, 22:21
Profil ICQ YIM

Povedz majitelovi, ze brzdove trubky su v stave, ktory ohrozuje bezpecnost premavky na pozemnych komunikaciach. Ze brania vyvareniu a demontaz a spatnu montaz nepreziju. Ze bud ich vymenu zaplati, alebo tu opravu nedokazes urobit/dokoncit.

A pojdem este o krok dalej: neviem, ako robis cenove kalkulacie, ale rob ich tak, ze hod nejaku cenu typu optimisticky dolny odhad. Tu urcis pri pohlade zhora, zvonku, pred garazou, bez toho aby si do toho sprtal, tahal to nad jamu, lahal si k tomu, alebo zistoval, co vsetko je este zhnite. Proste to bude cenovy odhad typu: "lacnejsie nez X to nebude, ale moze to byt drahsie podla toho, co tam najdem". Ak ju majitel nebude akceptovat, dovi. Ak ju akceptovat bude, tak sa mu na jeho vrak pozries a docenis zjavne nadprace, napriklad v tomto pripade tie trubky, ktore su beztak na vymenu. Ak sa majitelovi nebude pacit tato cena, moze si svoj vrak odviezt.

Az ked akceptuje tuto cenu, mozes vytiahnut vercajg a vobec nieco zacat robit. S tym, ze pred kazdym pracovnym celkom si zistis, ci tam nieco dalsie nie je v riti. A ked hej, tak majitelovi volas, ze komplikacia, ci akceptuje navysenie ceny za pracu, kedy dostane ale dalsiu hodnotu, alebo ten krok vynechas.

Potom je uz len vecou skusenosti vediet, pri ktorej oprave sa na co mas pozriet. Budes robit dalsiu podlahu, tak budes vediet, ze no, trubky budu najskor zhnite, treba ich pripocitat uz k pociatocnemu odhadu. Takze rovno pred garazou mozes povedat "X za vymenu podlahy a Y za vymenu trubiek, lebo budu beztak na kasu". V najhorsom ti povie, ze trubky daval menit minuly rok.

[H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula
Skoda 742 Forever Team

26.1.25, 00:08
Profil Zobrazit autorovy stránky

ventYl: No jak píšeš je to naprostý ideál, ale pro někoho kdo nemá problém zaplatit i větší obnos. Tenhle bude rád když mi zalatí co jsem zatím udělal.

A měl jsem to i na rampě, ale....? Auto už někdo někdy opravoval a podvozek-podlaha natřená nějakou sračkou ve stylu asfalt. Takže podlaha vyladala na první pohled slušná. Prahy a zadní lemy KO. Tak jsem to vzal na opravu, domluvil se na určité ceně. Potom ale vezmeš flexu s kartáčem a už to jede. Tam ďoura, tam ďoura. Rozřežeš prahy které nevypadaly zase tak strašně a zjistíš že jsou úplně vyhnité vnitřky, podlahy pod prahem atd. Zadní lemy to samé. Odřežeš vnější lem a zjistíš že chybí i kus vnitřního lemu. Potom nějaké drbky a hned děláš půl auta znovu.

26.1.25, 14:17
karosář

Já se Tě nechci dotknout, ale připadá mi, že jsi tady v tomhle ohledu nepoučitelný. :oops:

Že jsou zy auta nakonec v mnohem horším stavu, než na první pohled vypadají je přece známý fakt a dá se s ním počítat.
Pokud to máš dělat za náklady, no to se dá pro rodinu, nebo pro velmi dobré přátele, jinak bohužel.

Pokud přijde nějaká socka, která chce smlouvat o ceně už od začátku, když jsi to ještě ani neviděl, bohužel.

Nejsi přece povinen někomu něco dělat a už vůbec ne zadarmo, nebo se ztrátou..prostě nasrat.

A připadá mi, že tohle řešíš uplně pokaždé a pokaždé se hrozně divíš. Ono jedna u definic bláznovství je dělat pořád dokola tu samou věc a pokaždé očekávat jiný výsledek :oops: :oops:

škoda 110R 1977 152tk
škoda felicia 1.3MPi 255tk+1.3 MPi Kombi LPG 444tk
OctaviaII 1,9tdi 462tk

26.1.25, 21:27
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 7 ]