Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 04:54

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
 Relátko 
Autor Zpráva

Příspěvek Relátko
Potřeboval bych poradit jestli můžu ke klasickému kontaktnímu zapalování ze 120 dát jakékoliv relátko(asi přesněji dobíjecí relé co je hned u indučky).
Mám takové mosazné ploštější,je možné k tomu připojit kontaktní zapalko??(Bylo tam zapalko z fáčka). Nebo se to musí taky měnit za to klasické ,takováta skoro krychle. Radši se zeptám než abych něco spálil. Dík za rady. :roll:

24.8.07, 10:37
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: Relátko
Dyno píše:
Potřeboval bych poradit jestli můžu ke klasickému kontaktnímu zapalování ze 120 dát jakékoliv relátko(asi přesněji dobíjecí relé co je hned u indučky).
Mám takové mosazné ploštější,je možné k tomu připojit kontaktní zapalko??(Bylo tam zapalko z fáčka). Nebo se to musí taky měnit za to klasické ,takováta skoro krychle. Radši se zeptám než abych něco spálil. Dík za rady. :roll:

Počkej, příjde mi som z toho volaký zmetěný :roll: dobíjecí relé se zapalováním nemá nic společného, to můžeš měnit bez ohledu na zapalování...nejspíš tam máš reléový regulátor a chceš tam dát elektronický (to by odpovídalo tomu že je plošší). Můžeš ho tam dát jestli tam máš 42A nebo 55A alternátor. Jestli je tam ale zapalování z Favorita tak vedle cívky může být blok toho zapalování ale to zase nemá nic společného s dobíjením. Jestli tam máš funkční zapalování z Favorita tak ho nechcej tak. Jestli bys tam chtěl dát zpátky kontaktní tak nesmíš použít favo cívku, cívky jsou nezáměnné!

24.8.07, 10:42
Profil ICQ

Příspěvek 
Nee dívej se jde o tohle:Obrázek
Ten borec to tam popsal že to je dobíjecí relé,tak jsem myslel že tomu trochu rozumí. Já bych to pojmenoval jako spinací krabička(relé)Nebo jak se to přesně jmenuju,jsem z toho taky už zmatený :roll: .Potřebuju vědět jestli u kontaktního zapalování musí bý jen tento typ spínací krabičky??
Já jsem měl u Favo zapalování takovou ploštější jakoby z mosazi(nejedná se o ETZ) a potřebuju vědět jestli ji tam můžu nechat,když chci dát kontaktní zapalování.

24.8.07, 11:17

Příspěvek 
Dyno píše:
Nee dívej se jde o tohle:Obrázek
Ten borec to tam popsal že to je dobíjecí relé,tak jsem myslel že tomu trochu rozumí. Já bych to pojmenoval jako spinací krabička(relé).Potřebuju vědět jestli u kontaktního zapalování musí bý jen tento typ spínací krabičky??
Já jsem měl u Favo zapalování takovou ploštější jakoby z mosazi(nejedná se o ETZ) a potřebuju vědět jestli ji tam můžu nechat,když chci dát kontaktní zapalování.

Ano, to je regulátor dobíjení. Zapalování je jedno jaké dobíjecí relé v autě je. Jestli tam chceš dávat elektronický regulátor tak ho tam dej, je lepší. Nejsem si jistý jestli se může dávat na nejslabší 35A alternátor ale ten se montoval tuším jenom do roku 80. Tady už bude pravděpodobně 42A, možná 55A a tam to chodí bez problémů.

24.8.07, 11:19
Profil ICQ

Příspěvek 
To jsou ta nedorozumnění z toho komolení češtiny (slovenčiny též).
Relé a regulátor napětí jsou úplně odlišné věci, ale regulátoru se slangově říká regler. A už je zmatek - relé x regler... :roll: :lol:
K Dynovu dotazu - jakýkoliv elektronický regulátor můžeš mít u jakéhokoliv zapalování. Ten starý odporový regler (viz foto) se montoval do roku 83 a nebyl příliš spolehlivý při bezůdržbovém zacházení... ;)

130LPG 130L 86 - denní vůz
1000MB MB 69, 1.8.68
Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... ;)
Škoda 742 Forever Team

24.8.07, 12:35
Profil ICQ

Příspěvek 
Dík hoši! Myslel jsem si to ,ale radši jsem se zeptal je to lepší než něco odpálit a ani nevědět co! :lol: :lol:

24.8.07, 14:07
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 6 ]