Autor |
Zpráva |
elegant
|
Únik oleja
Včera som nastavil ventili a trocha ladil karburátor. Teraz mi docela začal unikať olej (je to na 100% olej). Mám podozrenie na veko od ventilov, pretože je to jedine miesto, ktore som rozoberal, kde je olej. Mám podozrenie hlavne na to tesnenie.
Je to pravdepodobné? Alebo to bude niečo iné? (nehovorím, že mi z auta neteče olej, ale doteraz to bolo v norme)
_________________ R.I.P. Škoda 120L, r.v. 1979; eMko so srdcom užovky (motor a napravy) R.I.P. BMW e39 530i r.v. 2000 Just because I'm paranoid doesn't mean they aren't out to get me! viewtopic.php?t=18421
|
25.8.07, 08:43 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Martin
|
Spíš se podívej, jestli to víko dobře sedí. Klidně to může být z víka, to se musíš sám podívat kde to teče.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
25.8.07, 08:46 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Casto se tim vikem skripne dratek k volnobezny trysce
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
25.8.07, 08:58 |
|
|
Jura
|
No to bych se taky rád zeptal... na mé felicii 1.6ce mě připadá jako by mi to prolínalo ten olej..neteče, ale prolíná... Je možné prostě jednoduše povolit ty tři imbusy vyměnit těsnění a pořádně dotáhnout? Nebo je to něco víc kopmplikovanějšího... Nebo to prolínání je normální? Nebo to mám prostě zkusit jen dotáhnout? Může se něco posrat?
_________________ Felinka Combi 1.6 GLX
|
25.8.07, 10:05 |
|
|
Kristensen
|
Buď jsi ho špatně nasadil a opřelo se o takovou kozu která je přišroubovaná na hlavě a podpírá filtrbox a nebo jsi zkřípnul drát k el.mag. ventilu volnoběhu a nebo vzadu u stěny máš cvaklej drátek na čidlo na teplotu.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
25.8.07, 10:07 |
|
|
Kristensen
|
Jura píše: No to bych se taky rád zeptal... na mé felicii 1.6ce mě připadá jako by mi to prolínalo ten olej..neteče, ale prolíná... Je možné prostě jednoduše povolit ty tři imbusy vyměnit těsnění a pořádně dotáhnout? Nebo je to něco víc kopmplikovanějšího... Nebo to prolínání je normální? Nebo to mám prostě zkusit jen dotáhnout? Může se něco posrat?
Otázka je kde to prolíná, protože 1,6 začínaj slušně téct pod rozdělovačem.
|
25.8.07, 10:08 |
|
|
Jura
|
No prolíná mi to po stranách trochu, tam je to vidět vlastně na té hlavě, že je to vlhké jinak je všude vlhké to těsnění. Podotýkám, že ono to neteče ani nekape jen trocha prolíná víc po stranách...se ještě půjdu mrknout, abych to mohl lépe pospat, kdyžtak vyfotím
|
25.8.07, 10:13 |
|
|
Jura
|
|
25.8.07, 10:45 |
|
|
Kristensen
|
Tak tady bych udělal asi obojí, nový těsněni pod víko a přetěsnit rozdělovač, jen teď nevim co tam je jestli gufero nebo O-kroužek, aut s rozdělovačem přímo na vačce je hooooooooooodně a každý tam má něco jinýho
|
25.8.07, 11:24 |
|
|
elegant
|
Vypadá to na to tesnenie. Keď som otvoril veko, tak bolo tesnenie roztrhnté. Pravdepodobne tadiaľ unikol olej.
_________________ R.I.P. Škoda 120L, r.v. 1979; eMko so srdcom užovky (motor a napravy) R.I.P. BMW e39 530i r.v. 2000 Just because I'm paranoid doesn't mean they aren't out to get me! viewtopic.php?t=18421
|
25.8.07, 15:06 |
|
|
Jura
|
Kristensen píše: Tak tady bych udělal asi obojí, nový těsněni pod víko a přetěsnit rozdělovač, jen teď nevim co tam je jestli gufero nebo O-kroužek, aut s rozdělovačem přímo na vačce je hooooooooooodně a každý tam má něco jinýho
Hele a zvládnu to normálka před barákem? Nemůžu něco pošahat? Jen povolit víko oddělat vyměnit těsnění nandat víko a na fest dotáhnout?
|
25.8.07, 15:11 |
|
|
Kristensen
|
Jura píše: Kristensen píše: Tak tady bych udělal asi obojí, nový těsněni pod víko a přetěsnit rozdělovač, jen teď nevim co tam je jestli gufero nebo O-kroužek, aut s rozdělovačem přímo na vačce je hooooooooooodně a každý tam má něco jinýho Hele a zvládnu to normálka před barákem? Nemůžu něco pošahat? Jen povolit víko oddělat vyměnit těsnění nandat víko a na fest dotáhnout?
To víko by jsi měl bezpečně zvládnout sám. Rozdelovač by byl horší protože se s ním po uvolnění dá otáčet takže by jsi to mohl rozladit.
|
25.8.07, 16:15 |
|
|
Jura
|
A jak moc se ty tři šrouby mají dotáhnout?
|
26.8.07, 08:31 |
|
|
Kristensen
|
Jestli si to pamatuju dobře tak maj takové osazení takže jdou prostě jen na dosed a dost ale pro jistotu si je prohlídni.
|
26.8.07, 08:58 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|