Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 21.6.26, 14:02

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
 Rapid nebrzdi 
Autor Zpráva

Příspěvek Rapid nebrzdi
tak sem se pustil do opravy prednich brzd na Rapidkovi - od rozvodek vsechno nove, takze trubky, hadice Semperit, kotouce TRW, desky Ferodo a ve trmenech nove tesneni a prachovky od Rubeny jak tu jednou radil Semik, ze jsou prej dobre.
A ted mam problem ze mi to nebrzdi a pedal jde moc hluboko a je takovy gumovy, jako by tam byl vzduch, ktery tam neni. Odvzdusnoval sem zadek i predek a ze vsech odvzdusnovaku jde cista brzdovka bez bublinek. Odvzdusnoval sem prave zadni, pak leve zadni, potom prave predni - na nem nejdriv ten spodni vnitrni odvzdusnovak, pak ten spodni vnejsi a nakonec vrchni. Na levem prednim kole stejne poradi odvzdusnovaku.
Chova se to tak ze kdyz tocim rukou tema prednima kolama, tak se bloknou, ale za jizdy ne, zatimco zadek brzdi jak zbesily. Kontroloval sem vsechny spoje pod autem a jsou suche, nic netece, ani ty nove tesneni v brzdach netecou. Hlavni brzdovy valec pred opravou nepropoustel, tak mi pripada nepravdepodobne, ze by za tech par hodin opravy samovolne odesel. Jo a kotouce a vubec vsechno sem odmastoval technickym benzinem, takze mastne to taky neni.
Nevite nekdo co s tim?

27.8.07, 11:09
Příspěvek Reklama

Příspěvek Re: Rapid nebrzdi
Lukas píše:
tak sem se pustil do opravy prednich brzd na Rapidkovi - od rozvodek vsechno nove, takze trubky, hadice Semperit, kotouce TRW, desky Ferodo a ve trmenech nove tesneni a prachovky od Rubeny jak tu jednou radil Semik, ze jsou prej dobre.
A ted mam problem ze mi to nebrzdi a pedal jde moc hluboko a je takovy gumovy, jako by tam byl vzduch, ktery tam neni. Odvzdusnoval sem zadek i predek a ze vsech odvzdusnovaku jde cista brzdovka bez bublinek. Odvzdusnoval sem prave zadni, pak leve zadni, potom prave predni - na nem nejdriv ten spodni vnitrni odvzdusnovak, pak ten spodni vnejsi a nakonec vrchni. Na levem prednim kole stejne poradi odvzdusnovaku.
Chova se to tak ze kdyz tocim rukou tema prednima kolama, tak se bloknou, ale za jizdy ne, zatimco zadek brzdi jak zbesily. Kontroloval sem vsechny spoje pod autem a jsou suche, nic netece, ani ty nove tesneni v brzdach netecou. Hlavni brzdovy valec pred opravou nepropoustel, tak mi pripada nepravdepodobne, ze by za tech par hodin opravy samovolne odesel. Jo a kotouce a vubec vsechno sem odmastoval technickym benzinem, takze mastne to taky neni.
Nevite nekdo co s tim?
mně se stalo na rapidovy to samí ale já jsem nict s brzdama nědělal auto sem mněl na kolíbce a vytekla mi kapalina jak sem odvdušňoval tak mi kámoš pročlápnul brzdovej válec dal sem tam druhej a bylo to takový gumový jak říkáš ty dlouho sem stím jezdil že sem musel brzdit stylem sešlápnout pustit a tak rychle do kola až sem to pak asik po xtý odvzdušnoval vyletěla vzduchová bublina a v pohodě ale u mně to bylo tím že sem odvzdušňoval ty 4pístky jenom tema dvouma předníma odvzdušnovákama nevšiml sem si toho zadního a pak u to šlo

Včelař

Sháním vyjetý a vyfritovaný olej!

27.8.07, 11:23
Profil ICQ

Příspěvek Re: Rapid nebrzdi
Pokud v tom skutečně zádný vzduch není tak je špatný hlavní brzdový válec, stává se to např. po výměně kapaliny

27.8.07, 11:28
Profil ICQ

Příspěvek 
No aspon predpokladam, ze v tom zadna bublina neni. jen tema prednima brzdama sem prohnal neco malo pres litr brzdovky.
Ted me napadlo nemuze na to mit vliv, jestli se mi nahodou nepodarilo prohodit ty trubky vzajemne mezi okruhama, ale asi ne ze? Jak by to melo byt spravne? 1.komora na HBV na vsechny 4 a druha na predek, nebo naoupak? popr. ten okruh se vsema 4 kolama ma byt na predku na tech vrchnich pistkach, nebo na spodnich? Me spis zarazi, ze kdyz to ma jeden okruh na vsechny 4 kola a jeden jen na predni, tak proc mi ten zadek brzdi jak nikdy predtim a predek nic - kdyz by minimalne jednim okruhem mel brzdit.
Jak se muze pri vymene kapaliny rozsypat HBV?, ale to by nebrzdil ani ten zadek ne? Kazdopadne koupim aspon new gumicky do HBV pro klid duse.
Ale driv jak ve ctvrtek, nebo spis o vikendu se nato nedostanu - delam tento tyden odpoledne a auto mam na dvore u dedy. :-(

27.8.07, 11:37
Mistr mechanik

Příspěvek 
tak stím rapidkem ti poradím s jedním příkladem co jsem tu psal, vypustil jsem feldu a nalil kapalinu, až tekdy odvzdušnováky tak jsem je utáhl a pak jsme odvzdušnovali a odvzdušnovali a litr kapaliny v pr a pořád pedál gumový výměna HBV a pořád gumový pedál, znovu jsem to všechno vypustil utáhl odvzdušnováky a nalil kapalinu a pod tlakem to udělal natvrdo, a stalo se mi to ještě jednou a od té doby to dělám takto a není problém, možná že když to dělaš posté třeba ta bubliny vyjede, v sobotu jsem dělal oktávku přední desky ABS, přední prasátka jsem zatlačil stahovákem nasadil destičky a pedál brzdil na podlaze, ujel jsem 20 kiláku se to zlepšilo, ale nebylo to ono, podobnýá problém měl i přítel od dcery u TDi, měnili mu kapalinu na faktuře byly 4 litry což je správně a pedál gumový a časem se mu to zlepšilo miloš

27.8.07, 12:03

Příspěvek 
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=5621

procti si tohle Lukasi.. :wink:

27.8.07, 18:57

Příspěvek 
no jo pockat az si to sedne... na to nemam dost odvahy s tim vyjet na cestu. Je teda pravda ze sem s tim vcera byl na takove asfaltce mezi polem a loukou kde jezdi jen traktory pri znich, tak sem to tam rozjel tak na 30 a vsi silou sem dupnul na pedal, tak zadek se bloknul tak, az sel od kol dym jak v americkem filmu a predek nic.
To je to co mi porad neda spat - proc kdyz brzdi zadek dobre, tak na predku nefunguje ani ta polovina valecku...?

Jinak Semiku diky za odkaz... ted tu napisu neco za co me asi ukamenujete, ale co uz... Si to zaslouzim. Me totiz samotnemu nejak nedoslo, ze by bylo treba odvzdusnit taky ten HBV :roll: :oops: ... Takze ho pregumickuju a odvzdusnim a uvidim, ale to jsem zase z5 u myslenky, jakto ze pri vzduchu v HBV ten zadek brzdi dobre :?: Jinak ze vsech odvzdusnovaku mi kapalina vyteka stejnou rychlosti-samozrejme ze pri tom odvzdusnovani :wink: .

28.8.07, 10:13

Příspěvek 
Tvůj problém je v HBV - ta kolíbka, co hlídá, že přim poruše jednoho okruhu brzdí ten druhý (je to ten prostřední pístek v HBV) se přehoupla a nevrátila se (stává se to často, když se po dlouhé době odvzdušňuje, nebo mění kapalina).
Takže zkus rozebrat a vyčistit HBV, jestli se to pak zlepší... :roll:

130LPG 130L 86 - denní vůz
1000MB MB 69, 1.8.68
Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... ;)
Škoda 742 Forever Team

28.8.07, 21:32
Profil ICQ

Příspěvek 
...nebo rovnou sežeň nový HBV (Hans možná má ještě dva :lol: )

130LPG 130L 86 - denní vůz
1000MB MB 69, 1.8.68
Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... ;)
Škoda 742 Forever Team

28.8.07, 21:33
Profil ICQ

Příspěvek 
Bukaj píše:
...nebo rovnou sežeň nový HBV (Hans možná má ještě dva :lol: )

Pokud vím, Hans jich má devět...

28.8.07, 22:16

Příspěvek 
No, to jsem zvědavej na moje brzdy, už mi to tu skoro dva tejdny stojí nasucho, snad se ten THV nerozbije...

28.8.07, 22:29
Profil ICQ

Příspěvek 
Tak sem dneska koupil sadu gumicek na HBV, tka sem se do toho hnedka pustil a vymenil je - par smitek v tom HBV opravdu bylo, tak sem to vycistil. Ale ty stare gumicky vypadaly jeste docela schopne. No uvidime - chybel mi pomocnik na odvzdusneni, takze vysledek cele operace se dozvim v sobotu.

30.8.07, 21:37
von GLEXR

Příspěvek 
HBV mám, je mezi i jeden zcela nový, kdyby měl někdo zájem :wink:

Škoda 742 Forever Team

3.9.07, 18:04
Profil ICQ

Příspěvek 
no takze pisu nove "brzdove pokroky". Auti uz brzdi jak by melo, ikdyz stale trpim dojmem ze zadek brzdi vic - ale predek uz blokuje. Ale ten pedal jde stale moc hluboko. A co me s..e je ze kdyz to poradne prislapnu, tak rozvitim varovnou kontrolku brzd... Kazdym kolem uz prosel 1,5litru brzdovky

11.9.07, 11:35

Příspěvek 
Lukas píše:
no takze pisu nove "brzdove pokroky". Auti uz brzdi jak by melo, ikdyz stale trpim dojmem ze zadek brzdi vic - ale predek uz blokuje. Ale ten pedal jde stale moc hluboko. A co me s..e je ze kdyz to poradne prislapnu, tak rozvitim varovnou kontrolku brzd... Kazdym kolem uz prosel 1,5litru brzdovky

kup HBV a neřeš to

11.9.07, 13:44
Profil ICQ
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další