Autor |
Zpráva |
kvakorius
|
Tlak ve vodním systému
Potřebuji poradit, a to : Mám favo 89 motor běhal jako hodinky (':(')
, do boby zástavby lpg. Začala se ztrácet voda ne do oleje
. po výměně těsnění pod hlavou se problém ustálil. Po cca 500km problém - rapidní úbytek vody,ne do oleje a navíc velký tlak v chladícím systému. (':roll:')
.Při montáži postup dle rad:Hlava zarovnána,nové těsnění, šrouby hlavy dotaženy 29 kn, potom 2x o 90 stupňů. Chladící systém čistý a průchozí. (':P')
Přetlak. víčko na nádobce OK.Vodní pumpa - nevím. na tu jsem se zatím nedostal. (':?:')
Voda nevře !! chvála tomu. Na krátké vzdálenosti do50 km nádržka vydrží 300 km, na vzdálenost 150 km na jeden zátah nádobka zmizne a je po vodě. Takže dlívám a dolívám. (':roll:')
Prosím poraďte.
Naposledy upravil kvakorius dne 28.8.07, 14:57, celkově upraveno 1
|
28.8.07, 14:28 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
cyz
|
Re: Tlak ve vodním systému
kvakorius píše: Potřebuji poradit, a to : Mám favo 89 motor běhal jako hodinky javascript:emoticon(':(') Sad, do boby zástavby lpg. Začala se ztrácet voda ne do oleje Crying or Very sad, ne do olejejavascript:emoticon(':x') Mad. po výměně těsnění pod hlavou se problém ustálil. Po cca 500km problém - rapidní úbytek vody,ne do oleje a navíc velký tlak v chladícím systému. javascript:emoticon(':roll:') Rolling Eyessystému.Při montáži postup dle rad:Hlava zarovnána,nové těsnění, šrouby hlavy dotaženy 29 kn, potom 2x o 90 stupňů. Chladící systém čistý a průchozí. javascript:emoticon(':P') Razz Přetlak. víčko na nádobce OK.Vodní pumpa - nevím. na tu jsem se zatím nedostal. javascript:emoticon(':?:') Question Voda nevře !! chvála tomu. Na krátké vzdálenosti do50 km nádržka vydrží 300 km, na vzdálenost 150 km na jeden zátah nádobka zmizne a je po vodě. Takže dlívám a dolívám. javascript:emoticon(':roll:') Rolling Eyes Prosím poraďte.
Nechával jsi tu hlavu srovnat při výměně těsnění?
|
28.8.07, 14:31 |
|
|
kvakorius
|
cyz píše: kvakorius píše: Potřebuji poradit, a to : Mám favo 89 motor běhal jako hodinky (':(') , do boby zástavby lpg. Začala se ztrácet voda ne do oleje (':x') . po výměně těsnění pod hlavou se problém ustálil. Po cca 500km problém - rapidní úbytek vody,ne do oleje a navíc velký tlak v chladícím systému.(':roll:') .Při montáži postup dle rad:Hlava zarovnána,nové těsnění, šrouby hlavy dotaženy 29 kn, potom 2x o 90 stupňů. Chladící systém čistý a průchozí. (':P') Přetlak. víčko na nádobce OK.Vodní pumpa - nevím. na tu jsem se zatím nedostal. (':?:') Voda nevře !! chvála tomu. Na krátké vzdálenosti do50 km nádržka vydrží 300 km, na vzdálenost 150 km na jeden zátah nádobka zmizne a je po vodě. Takže dlívám a dolívám. (':roll:') Prosím poraďte. Nechával jsi tu hlavu srovnat při výměně těsnění?
|
28.8.07, 14:45 |
|
|
kvakorius
|
kvakorius píše: cyz píše: kvakorius píše: Potřebuji poradit, a to : Mám favo 89 motor běhal jako hodinky (':(') , do boby zástavby lpg. Začala se ztrácet voda ne do oleje (':x') . po výměně těsnění pod hlavou se problém ustálil. Po cca 500km problém - rapidní úbytek vody,ne do oleje a navíc velký tlak v chladícím systému.(':roll:') .Při montáži postup dle rad:Hlava zarovnána,nové těsnění, šrouby hlavy dotaženy 29 kn, potom 2x o 90 stupňů. Chladící systém čistý a průchozí. (':P') Přetlak. víčko na nádobce OK.Vodní pumpa - nevím. na tu jsem se zatím nedostal. (':?:') Voda nevře !! chvála tomu. Na krátké vzdálenosti do50 km nádržka vydrží 300 km, na vzdálenost 150 km na jeden zátah nádobka zmizne a je po vodě. Takže dlívám a dolívám. (':roll:') Prosím poraďte. Nechával jsi tu hlavu srovnat při výměně těsnění?
Hlava byla úspěšně srovnáná.
|
28.8.07, 14:46 |
|
|
cyz
|
kvakorius píše: kvakorius píše: cyz píše: kvakorius píše: Potřebuji poradit, a to : Mám favo 89 motor běhal jako hodinky (':(') , do boby zástavby lpg. Začala se ztrácet voda ne do oleje (':x') . po výměně těsnění pod hlavou se problém ustálil. Po cca 500km problém - rapidní úbytek vody,ne do oleje a navíc velký tlak v chladícím systému.(':roll:') .Při montáži postup dle rad:Hlava zarovnána,nové těsnění, šrouby hlavy dotaženy 29 kn, potom 2x o 90 stupňů. Chladící systém čistý a průchozí. (':P') Přetlak. víčko na nádobce OK.Vodní pumpa - nevím. na tu jsem se zatím nedostal. (':?:') Voda nevře !! chvála tomu. Na krátké vzdálenosti do50 km nádržka vydrží 300 km, na vzdálenost 150 km na jeden zátah nádobka zmizne a je po vodě. Takže dlívám a dolívám. (':roll:') Prosím poraďte. Nechával jsi tu hlavu srovnat při výměně těsnění? Hlava byla úspěšně srovnáná.
Fridex jsi vyměnil?
|
28.8.07, 14:50 |
|
|
patrik-hp
|
Nevím nevím,ale pokud nikde na povrchu motoru není ani kapka chl.kap. tak to vypadá,že ta hlava půjde znovu ven....Měřil si,nebo si jen jako robot hlavu nechal srovnat a vrazil jí tam nazpět?...
|
28.8.07, 14:50 |
|
|
kvakorius
|
cyz píše: kvakorius píše: kvakorius píše: cyz píše: kvakorius píše: Potřebuji poradit, a to : Mám favo 89 motor běhal jako hodinky (':(') , do boby zástavby lpg. Začala se ztrácet voda ne do oleje (':x') . po výměně těsnění pod hlavou se problém ustálil. Po cca 500km problém - rapidní úbytek vody,ne do oleje a navíc velký tlak v chladícím systému.(':roll:') .Při montáži postup dle rad:Hlava zarovnána,nové těsnění, šrouby hlavy dotaženy 29 kn, potom 2x o 90 stupňů. Chladící systém čistý a průchozí. (':P') Přetlak. víčko na nádobce OK.Vodní pumpa - nevím. na tu jsem se zatím nedostal. (':?:') Voda nevře !! chvála tomu. Na krátké vzdálenosti do50 km nádržka vydrží 300 km, na vzdálenost 150 km na jeden zátah nádobka zmizne a je po vodě. Takže dlívám a dolívám. (':roll:') Prosím poraďte. Nechával jsi tu hlavu srovnat při výměně těsnění? Hlava byla úspěšně srovnáná. Fridex jsi vyměnil?
Prozatím voda ,protože jezdím a dolívám. před problémem fridex pro AL motory
|
28.8.07, 14:53 |
|
|
kvakorius
|
patrik-hp píše: Nevím nevím,ale pokud nikde na povrchu motoru není ani kapka chl.kap. tak to vypadá,že ta hlava půjde znovu ven....Měřil si,nebo si jen jako robot hlavu nechal srovnat a vrazil jí tam nazpět?...
Mám za to že tlaky měřil, ale ruku do ohně nedám
|
28.8.07, 15:03 |
|
|
kvakorius
|
Máš na mysli prasklou hlavu:..........
|
28.8.07, 15:12 |
|
|
patrik-hp
|
kvakorius píše: patrik-hp píše: Nevím nevím,ale pokud nikde na povrchu motoru není ani kapka chl.kap. tak to vypadá,že ta hlava půjde znovu ven....Měřil si,nebo si jen jako robot hlavu nechal srovnat a vrazil jí tam nazpět?... Mám za to že tlaky měřil, ale ruku do ohně nedám
Nejde o tlaky.....jde o přesahy vložek válců...?!
|
28.8.07, 15:13 |
|
|
kvakorius
|
kvakorius píše: Máš na mysli prasklou hlavu:..........
Dá se v domácím prostředí nějak změřit ?!?
|
28.8.07, 15:14 |
|
|
kvakorius
|
patrik-hp píše: kvakorius píše: patrik-hp píše: Nevím nevím,ale pokud nikde na povrchu motoru není ani kapka chl.kap. tak to vypadá,že ta hlava půjde znovu ven....Měřil si,nebo si jen jako robot hlavu nechal srovnat a vrazil jí tam nazpět?... Mám za to že tlaky měřil, ale ruku do ohně nedám Nejde o tlaky.....jde o přesahy vložek válců...?!
Když bude vložka utopená, dá se s tím něco doma dělat ?
|
28.8.07, 15:17 |
|
|
patrik-hp
|
kvakorius píše: kvakorius píše: Máš na mysli prasklou hlavu:.......... Dá se v domácím prostředí nějak změřit ?!?
Pokud máš listové měrky-sadu a nějaké ocelové měřítko min 300mm normované a hlavně rovné,bez zubů nebo stačí i posuvka,tak ano.Ale hlava ven?!
|
28.8.07, 15:20 |
|
|
cyz
|
kvakorius píše: patrik-hp píše: kvakorius píše: patrik-hp píše: Nevím nevím,ale pokud nikde na povrchu motoru není ani kapka chl.kap. tak to vypadá,že ta hlava půjde znovu ven....Měřil si,nebo si jen jako robot hlavu nechal srovnat a vrazil jí tam nazpět?... Mám za to že tlaky měřil, ale ruku do ohně nedám Nejde o tlaky.....jde o přesahy vložek válců...?! Když bude vložka utopená, dá se s tím něco doma dělat ?
Změřit se to dá úchylkoměrem, ale to usazování je dost hodinářská práce, pochybuju že by se ti to povedlo. Dávají se na to nějaké podložky mezi vložku a těsnění
|
28.8.07, 15:22 |
|
|
kvakorius
|
patrik-hp píše: kvakorius píše: kvakorius píše: Máš na mysli prasklou hlavu:.......... Dá se v domácím prostředí nějak změřit ?!? Pokud máš listové měrky-sadu a nějaké ocelové měřítko min 300mm normované a hlavně rovné,bez zubů nebo stačí i posuvka,tak ano.Ale hlava ven?!
Hlava dolů, změřit a pokud bude vůle , co dál.. ?!
|
28.8.07, 15:27 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|