Autor |
Zpráva |
Kristensen
|
fert.j píše: mam dilensky prirucky ze servisu a nikde nepisou ze je mazou...
Proto taky občas praskaj. Tím že to namažeš nic nezkazíš a ani tě to nezabije.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
29.8.07, 12:21 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
michalkatka
|
Kristensen píše: fert.j píše: mam dilensky prirucky ze servisu a nikde nepisou ze je mazou... Proto taky občas praskaj. Tím že to namažeš nic nezkazíš a ani tě to nezabije.
neviem kde, ale v cedrychovi, alebo v dielenskej príručke som čítal že za majú pred montážou namočiť do oleja a tak to aj robím...
jj, cedrych na str. 82
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
29.8.07, 12:48 |
|
|
patrik-hp
|
fert.j píše: mam dilensky prirucky ze servisu a nikde nepisou ze je mazou...
Tak to ber jako volovinu a školáckou nevědomost...
|
29.8.07, 13:54 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Pokud jde o knizky tak je tam napsano ze KAZDY sroubovy spoj se ma namazat ... Taky uzivam grafitku
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
29.8.07, 13:58 |
|
|
michalkatka
|
|
29.8.07, 14:02 |
|
|
kvakorius
|
Mazadlo na na šrouby- grafitku nebo olej,(':idea:'),a na namazání montéra doporučuji VYPALIUS-TRNKUS neboli slivovici.(':!:').Funguje na 100% (':wink:')(':lol:')
|
29.8.07, 14:07 |
|
|
michalkatka
|
však normál "zavit do oleja" keď to mám rozobraté obvykle mám aj pripravený olej na napustenie do motora, tak to ponorím do toho....
|
29.8.07, 14:12 |
|
|
CROWACK
|
všechny šrouby co na autě zašroubovávám mažu grafitovou vazelínou. olej vyschne, grafit tam vydrží leta. co jednou zagrafituju, už se mi nestane abych nepovolil...
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
29.8.07, 22:43 |
|
|
DRYVER
|
CROWACK píše: všechny šrouby co na autě zašroubovávám mažu grafitovou vazelínou. olej vyschne, grafit tam vydrží leta. co jednou zagrafituju, už se mi nestane abych nepovolil...
Jo jo jak rikas je to nejlepsi zpusob. Vzdycky nadavam kdyz treba delam geometrii a nejde to povolit nebo pootocit. Zacal sem to mazat taky tou grafitkou a jde to paradne.
_________________ silver line combi 1,3 - 46 kw
O II kombi Look RS
|
29.8.07, 23:37 |
|
|
fatal
rejpal
|
DRYVER píše: Jo jo jak rikas je to nejlepsi zpusob. Vzdycky nadavam kdyz treba delam geometrii a nejde to povolit nebo pootocit. Zacal sem to mazat taky tou grafitkou a jde to paradne.
Nemůže ta grafitová vazelina způsobit samovolné povolení šroubového spoje? U hlavy motoru by to moc nevadilo, ale uvolněný šroub na nápravě by asi nepotěšil...
|
30.8.07, 00:12 |
|
|
DRYVER
|
fatal píše: DRYVER píše: Jo jo jak rikas je to nejlepsi zpusob. Vzdycky nadavam kdyz treba delam geometrii a nejde to povolit nebo pootocit. Zacal sem to mazat taky tou grafitkou a jde to paradne. Nemůže ta grafitová vazelina způsobit samovolné povolení šroubového spoje? U hlavy motoru by to moc nevadilo, ale uvolněný šroub na nápravě by asi nepotěšil...
Pokud ho spravne dotahnes(zajistis) tak se nemuze nic stat ale pokud ho nenamazes a ponechas ho osudu tak bud budes mit priste stesti nebo ho ukroutis a pekelne si zkomplikujes zivot. Takhle to teda vidim ja.
O II kombi Look RS
|
30.8.07, 00:15 |
|
|
CROWACK
|
fatal píše: DRYVER píše: Jo jo jak rikas je to nejlepsi zpusob. Vzdycky nadavam kdyz treba delam geometrii a nejde to povolit nebo pootocit. Zacal sem to mazat taky tou grafitkou a jde to paradne. Nemůže ta grafitová vazelina způsobit samovolné povolení šroubového spoje? U hlavy motoru by to moc nevadilo, ale uvolněný šroub na nápravě by asi nepotěšil...
Jestli může nebo nemůže to nevím, ale zase pokud dáš pokaždý novou pérovku, tak my to mělo být OK, mě se ještě nikde nikdy nic samovolně nepovolilo...bych se spíš bál u "mechaniků" co nechávaj pérovky starý...No a kdyz to vemu dokola, je pravda, že zarezlej šroub se ti samovolně nepovolí...
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
30.8.07, 00:40 |
|
|
Martin
|
Já teda taky mažu na autě každý spoj, pérovku mnohdy nadávám vůbec a nikdy se mi nic samovolně nepovolilo, myslím, že je to takřka nemožné, to by ten závit musel mít daleko větší stoupání.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
30.8.07, 05:37 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
to nevim, ale me porad nekdo krade matku M8 z filtrboxu...obcas i s perovkou....
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
30.8.07, 19:51 |
|
|
DRYVER
|
O II kombi Look RS
|
30.8.07, 23:44 |
|
|