Autor |
Zpráva |
cyz
|
No jako říkám, sám to nechápu...jinak se mi povedlo zlomit tak 3 vrtáky za život a taky 3-4 (když nepočítám vrtáky to dřeva z Hypernovy, sada za 28,- ale tam se s tím tak trochu počítalo) a jeden závitník. Ne že bych ho zlomil při samotném řezání závitu ale stalo se to při přeřezávání závitů v A sloupku na 105ce (na dveře) kdy jsem závitník nechal v díře a zavřel dveře
|
11.9.07, 19:37 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
No s vrtackou ... nejhorsi je vrtat tlustym vrtakem starou Narexkou, to jak se kousne tak se tocis celej dokola
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
11.9.07, 19:38 |
|
|
Šemik
|
Drak píše: Hm, všiváci by furt jenom dřepěli u počítače nebo u bedny, chlastali, nebo fetovali, když se jim něco rozbije, tak to zahodí a rodiče koupí nový... řemeslo de u nás bohužel doprdele a je to věčná škoda.
To máš asi pravdu..
Jeden "kamarád" se taky učí automechanikem a míval škodovku 120. Kdybych nebývával párkrát zasáhl aby to vůbec nastartovalo (vyndaváním rozdělovače včetně držáku a jeho vracení bez jakéhokoliv nastavování počínaje tak "generálkou" motoru konče) tak by ta škodovka byla odepsaná během dvou týdnů... takhle vydržela snad 3 měsíce.. Stejnak mě udivuje že vydržela vůbec tak dlouho..
Smutné je na tom kromě toho konce původně pěkné škodovky to, že se úroveň těch mechaniků fakt snižuje. Parta jeho kamarádů od něho ze školy čuměla jak sůva z nudlí když jsem při nastavování rozdělovače sundaval víko ventilů a koukal jak jsou ventily..
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
11.9.07, 19:43 |
|
|
Martin
|
Matthes píše: No s vrtackou ... nejhorsi je vrtat tlustym vrtakem starou Narexkou, to jak se kousne tak se tocis celej dokola
Narexka je ještě v pohodě, ale když doma vrtám větším vrtákem jak 30mm, tak to mám teprve bobky, nějaký 3kW to už nadělá paseky.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
11.9.07, 20:11 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Martin píše: Narexka je ještě v pohodě, ale když doma vrtám větším vrtákem jak 30mm, tak to mám teprve bobky, nějaký 3kW to už nadělá paseky.
To verim S tou narexkou sem vrtal s dedou na chate sloupek u plotu, diru asi dva metry vysoko takze tu vrtacku neslo drzet pevne ... samozrejme se to kouslo ale deda byl pripraven v jedny ruce drzel zasuvku, druhy zastrcku a jak se to hryzlo tak to vytah ... jinak bych se tam tocil este ted Ta ma kroutak snad 15Nm, ty obyc neska co se delaj tak asi jen 9Nm
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
11.9.07, 20:33 |
|
|
Kristensen
|
Taky jsem vrtal díru, do dutýho železnýho sloupu v práci ve výšce cca 2 metry díru 10mm aby jsme měli v práci kam házet vajgly, pro jistotu jsem k tej díře vyrazil datum a rok aby jsme věděli za jak dlouho se to naplní No tak první šel 6ka vrták ten byl v poho ale potom ta 10ka se mě třikrát kousla a to jsem teda měl plný ruce práce páč jsem (vzhledem k mej vejšce) stál na nějakým kýblu takže jsem to měl přímo u huby (žuby mám v kýbju )
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
11.9.07, 20:43 |
|
|
michalkatka
|
ja som raz vŕtal do betónu s vrtačkou BoshHammer s chodby do izby na poschodí hore, čiže v cca 45° uhle hore asi 25mm vrtákom, keď sa vrták po cca 1min kusol ( to som už bol dobrých 25-30cm v diere) som dostal takú šupu po hube že som zletel zo stoličky a mal som ešte týždeň pocit akoby som dostal po hube...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
11.9.07, 21:41 |
|
|
patrik-hp
|
cyz píše: patrik-hp píše: Já bych se díval i na důvody,proč jít na pivko... Dnes jsou to VŠECHNO stresojdní zaměstnání,a jestli to člověka nutí zapíjet,je to chyba,kterou ten mok nevyřeší...Jiné je to,že jsem v poho. a proto si dám ještě pivko Je to v harmonii zaměstnání a zaměstnavatele versus zaměstnance...Když mi někdo bude řvát za zády a pořád koukat co a jak dělám taky se nebude dařit,jsem pouze člověk a né robot a až to ohnu nebo ulomim,trefim i jeho,bez rozmejšlení...Lidi jsou totiž hulváti...Chce to čas a nebo chůvu ...A záleží také na výchově...A Rodinné firmy fungují skvěle,ale taky naprosto obráceně.Je na místě pokud se nedaří provést změnu.Čas ukáže...Vztah lidí není náhodný...Je nebo není...A nebo se vytváří dlouho...Každý jsme jiný...na každého proto jiným metrem. Tak zajít na pivko není zapíjení problémů....je to dobrá relaxace (nemyslím vypít jich každý večer 10 ale třeba 2-3)
O.K.Ale normálně se tak děje.....A né ojediněle,naopak velmi
|
12.9.07, 15:00 |
|
|
Drak
|
Nerad ruším debatu o vrtání a alkoholismu, ale fakt nikdo o nikom nevíte?
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
12.9.07, 18:26 |
|
|
DRYVER
|
Drak píše: Nerad ruším debatu o vrtání a alkoholismu, ale fakt nikdo o nikom nevíte?
No mam par znamych automechaniku ale ti co neco umeli a byli sikovni tak ti se uchytili a makaji a boooochaji hodiny. No a ti co sikovni nebyli a byly to kopyta tak ti sou na pracaku a pracu nemaji nebo delaji neco u ceho nemusi premyslet a ty ti doporucovat urcite nebudu
_________________ silver line combi 1,3 - 46 kw
O II kombi Look RS
|
12.9.07, 19:10 |
|
|
Drak
|
Blbca opravdu nepotřebuju, už sem tu měl 4.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
12.9.07, 19:12 |
|
|
cyz
|
Drak: No mě by napadal jedině můj bývalý splužák z Přerova, sice není automechanik ale letecký mechanik, autům rozumí, ale nevím jestli by to byl ten pravý (ne že by to byl blbec ale je to takový docela rypák a provokatér - sám jsem mu ve škole 1x pěkně rozflákal hubu) a navíc by asi ze začátku potřeboval trochu vedení (přecejenom není vzdělaný v oboru). Podle toho co vím tak chtěl jít k armádě, tam ho nevzali a teď je nezaměstnaný.
|
13.9.07, 12:29 |
|
|
Drak
|
Otázka je, jestli by byl ochotnej denně dojíždět z Přerova a taky náklďáky sou trošku větší hrobařina, než letadla. Zeptat se ho samosebou můžeš, uvidíme, co z něho vypadne.
|
13.9.07, 16:40 |
|
|
cyz
|
Drak píše: Otázka je, jestli by byl ochotnej denně dojíždět z Přerova a taky náklďáky sou trošku větší hrobařina, než letadla. Zeptat se ho samosebou můžeš, uvidíme, co z něho vypadne.
Já se ho teda zeptám....jinak z Přerova do Olmiku je to přece kousek...když mu nevadilo dojíždět tam na praxi...
|
13.9.07, 17:07 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|