Autor |
Zpráva |
Peterson09
|
Proc se spalilo radio?
Radio jsem mel pripojene spravne. Asi na 14 dni jsem ho vyndal a do obvodu pridal vypinac, kterym bych zapinal a vypinal radio. Vypinac obsahuje diodu, ktera se rozsviti pri sepnuti vypinace. Ke koliku oznacenem na vypinaci zem jsem vedl minus od baterie a z toho sameho koliku pokracoval na minus radia. Ke koliku plus jsem vedl plus z baterie a z koliku oznacenem na spinaci A jsem vedl plus k radiu. Proud jsem meril paralelne, takze spatne. Jeste hodnoty proudu doplnim napeti bylo 12,5V. Je chyba v zapojeni vypinace?
Naposledy upravil Peterson09 dne 17.9.07, 13:03, celkově upraveno 1
|
16.9.07, 20:33 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Šemik
|
Možná jsem z těch méně bystrých, ale třebaže jsem si to pozorně přečetl 10x, stale nechapu co chceš a co to dělá... Mohl bys to napsat nějak srozumitelněji
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
16.9.07, 20:43 |
|
|
DRYVER
|
Popravde taky z toho nejsem nejak informovan vo co go
_________________ silver line combi 1,3 - 46 kw
O II kombi Look RS
|
16.9.07, 21:01 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Ja taky nechapu, hlavne jak se u radia muze pohybovat 17A Divne toto
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
16.9.07, 21:13 |
|
|
Radic
|
Matthes píše: Ja taky nechapu, hlavne jak se u radia muze pohybovat 17A Divne toto
taky nechapu kam to dava 17A normalne byva u radia 10A pojistka...jinak tech 17A by bylo dost pres 200W...to by uz potrebovalo i vrtuli aby se to uchladilo
_________________ Škoda 135 Rapid Ford S-max TDCi Volvo S60 AWDoff 2.4T Škoda 742 Forever Team Škoda TW Coupe Club
|
16.9.07, 21:57 |
|
|
Martin
|
A jak měříš ten proud? Z tvého dotazu mi přijde, že měříš proud stejným způsobem jako napětí. Co je to za vypínač? Jak si to zapojoval a co se přesně stalo?
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
17.9.07, 06:31 |
|
|
Majlanky
Junior TW team
|
Ac sem studovany, chapu kulovy s prehazovackou. Kam si zapojit vypinac? Co je to za diodu(zenerova,svitiva ci co?)? Napis fakta a ne pohadku Jo a jak meris ten proud? Proud se musi merit seriove ne paralelne... A co tam najednou dela diodova hadice? 17A neni to nejak moc? Jelikoz pred radiem by mela byt pojistka na 2A takze kdyby tam bylo 17A tak se ti to spalilo uz predtim...
_________________ Rapid r.v. 1989 s legalnim 781.136
Naposledy upravil Majlanky dne 17.9.07, 14:29, celkově upraveno 1
|
17.9.07, 09:54 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Majlanky píše: Ac sem studovany, chapu kulovy s prehazovackou. Kam si zapojit vypinac? Co je to za diodu(zenerova,svitiva ci co?)? Napis fakta a ne pohadku Jo a jak meris ten proud? Proud se musi merit paralelne ne seriove... A co tam najednou dela diodova hadice? 17A neni to nejak moc? Jelikoz pred radiem by mela byt pojistka na 2A takze kdyby tam bylo 17A tak se ti to spalilo uz predtim...
Kdyz me bylo asi 5 let tak sem dostal od taty maly multimetr. Zkousel sem merit paralelne proud v zasuvce a od te doby jsem uz zase nemel multimetr. Stal se z nej jen V metr, ostatni funkce nechodily ... Jo to byly casy
|
17.9.07, 10:04 |
|
|
Martin
|
Jo, mě se stalo přesně to samý - zkoušel jsem měřit proud v zásuvce - v měřáku se rozsvítilo a mě to bylo strašně divný. Naštěstí odešla jen pojistka. Jo to byly časy.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
17.9.07, 11:10 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Ja to meril na rozsah 15A a ten neni jistenej Kamaradovi se stalo to samy. Asi to musi potkat kazdyho elektrikare
|
17.9.07, 11:19 |
|
|
Majlanky
Junior TW team
|
Ja znicil takovejch meraku, watmetru atd... Ne ze bych se tim chlubil ale cesta poznani je trnita
_________________ Rapid r.v. 1989 s legalnim 781.136
|
17.9.07, 11:52 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Majlanky píše: Ja znicil takovejch meraku, watmetru atd... Ne ze bych se tim chlubil ale cesta poznani je trnita
Se nedivim kdyz si pletes mereni proudu a napeti
|
17.9.07, 11:59 |
|
|
ventYl
|
Matthes píše: Ja to meril na rozsah 15A a ten neni jistenej :( Kamaradovi se stalo to samy. Asi to musi potkat kazdyho elektrikare :lol:
nam na praxi hovorili, ze je to obvykly test na brigadnikov elektrikarov na odbornych stazach :) Zadanie znie: chod zmerat, aky prud tecie v tamtej zasuvke.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
17.9.07, 12:06 |
|
|
Peterson09
|
tak jsem to trochu upravil, snad je to srozumitelnejsi
|
17.9.07, 13:10 |
|
|
ventYl
|
aky vypinac radia to bol? existuju poloprechodove a plnoprechodove vypinace so svietidlom vovnutri. Aky ma odpor ten vypinac medzi plusom a minusom v zopnutom a rozopnutom stave? totizto mozno neodislo radio, len mas zapojeny vypinac paralelne na radio, co pri spusteni vypinaca radio vyskratuje z obvodu. bolo by mozno vcelku dobre, keby si niekde hodil schemu vnutorneho zapojenia toho vypinaca uz rovno so schemou, ako to mas zapojene celkovo, aby bolo jasne, ze hovorime o tom istom...
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
17.9.07, 13:17 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|