Autor |
Zpráva |
Jura
|
Diagnostika
Zajímalo by mě co je vše potřeba, abych si mohl diagnostikovat auto doma...našel jsem na netu, že někdo prodává ten kabel za pětikilo. Stačí jen ten kopml nějakej a propojit? Jak je to s tím programem na to dá se sehnat? Máta s tímhle někdo zkušenosti?
_________________ Felinka Combi 1.6 GLX
|
19.9.07, 10:17 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
samotný kabel ti je na nic potřebuješ adapter, vag si stáhneš zdarma poslední verzi a nejlevnější kabel je na adrese www.iD2.cz nebo tak nějak se mi to nechce hledat najdeš v mých příspěvcích ohledně vag nebo nedávno se o to mlelo, je to tam i s kabelem OBD II za 1900, já jsem to pořídil za 1500 a viděl jsem to za litr, ale ten borec se mi už neozval ze zlína jestli ti mohu poradit ak se na to vyprdni najdi si někoho kdo stím dělá tady chtějí za napíchnutí 100 kč tak si to vypočítej a něco na tom dělat to vyžaduje mnoho učení a praxe, dále manuál vis a pokud stím neděláš denně tak je lepší to kilo miloš
|
19.9.07, 19:16 |
|
|
Ivarek
|
Kabely se prodávaj např tady http://www.aukro.cz/search.php?string=v ... country=56 už pod litr,daj se sehnat bastly už i za 500kč.Poslední vag nestahuj,poslední verze vag-com který makají s KKL kabelama sou 409.Vyšší jsou pro hex can kabely.
|
19.9.07, 21:34 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
super ceny, ono ty ceny pěkně padají tak před dvěma lety kabel na nové oktávky stál 12000 dnes běžně za 6000 i méně
miloš
|
20.9.07, 14:44 |
|
|
Jura
|
No a já teda potřebuju jen ten kabel co má na jedné straně USB a na druhé se to strká do auta počítačš a software?
|
20.9.07, 16:20 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Jura píše: No a já teda potřebuju jen ten kabel co má na jedné straně USB a na druhé se to strká do auta počítačš a software?
tak nemáš co řešit vag si stáhneš zdarma z internetu poslední verzi a gabel v aukru a valíš miloš
|
20.9.07, 17:57 |
|
|
Jura
|
No a dyž si koupím na www.id2.cz, jak psal Miloš jen ten konektor obdII za cca 260Kč a potom si koupím USB kabel a ten konektor tam přepojím, tak to taky půjde ne? A vyšlo by mě to tak na 400Kč. Slo by to tak?
|
20.9.07, 19:26 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27231 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
teoreticky by to mělo šlapat
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
20.9.07, 19:28 |
|
|
Martin
|
Jura píše: No a dyž si koupím na www.id2.cz, jak psal Miloš jen ten konektor obdII za cca 260Kč a potom si koupím USB kabel a ten konektor tam přepojím, tak to taky půjde ne? A vyšlo by mě to tak na 400Kč. Slo by to tak?
Já teda nevím jak je to přesně, ale většinou je tam potřeba nějakej převodník úrovní. Pochybuji, že auto má platformu USB (+/- 5V, data, negovaná data).
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
20.9.07, 19:51 |
|
|
Ivarek
|
Vše (převodník) je umístěno v konektoru OBD II,starší kabely měly krabičku "vloženou" uprostřed kabelu.
|
20.9.07, 20:52 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Jura píše: No a dyž si koupím na www.id2.cz, jak psal Miloš jen ten konektor obdII za cca 260Kč a potom si koupím USB kabel a ten konektor tam přepojím, tak to taky půjde ne? A vyšlo by mě to tak na 400Kč. Slo by to tak?
pokud koupíš ten kabel musí být s převodníkem a na 250 korun to nevím to se zeptej já mám tu krabičku jak píše ivarek, na pouhý kabel ti nepojede nic, jedině origo vag miloš
|
21.9.07, 06:39 |
|
|
Ivarek
|
No tak jestli natvrdo propojíš konektory usb a obd II tak ne jen že ti to nebude makat ale nejspíš buď odpálíš řj nebo pc.
Ty tam musíš ještě vřadit tohle......
http://www.id2.cz/obd2/schema_obd2_usb.png
|
21.9.07, 07:43 |
|
|
Jura
|
Ivarek píše: No tak jestli natvrdo propojíš konektory usb a obd II tak ne jen že ti to nebude makat ale nejspíš buď odpálíš řj nebo pc. Ty tam musíš ještě vřadit tohle...... http://www.id2.cz/obd2/schema_obd2_usb.png
No takže, když si na aukru koupím ten kabel za 900Kč, jak si psal ten link, tak to teda bude fachat nebo ne?
|
21.9.07, 08:07 |
|
|
ventYl
|
USB je ZLOBA. To nam bol cert dlzny. Nemohli sa tie kable vyrabat pre seriove rozhranie, kde je cena jedneho toho prevodnika radovo v korunach, az desiatkach korun?
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
21.9.07, 08:09 |
|
|
Ivarek
|
Jura píše: Ivarek píše: No tak jestli natvrdo propojíš konektory usb a obd II tak ne jen že ti to nebude makat ale nejspíš buď odpálíš řj nebo pc. Ty tam musíš ještě vřadit tohle...... http://www.id2.cz/obd2/schema_obd2_usb.pngNo takže, když si na aukru koupím ten kabel za 900Kč, jak si psal ten link, tak to teda bude fachat nebo ne?
jasně,bude,ten už je hotový i s převodníkem.Jen si někde stáhneš soft,možná bude i u toho kabelu a frčíš.jinak to Aukro byl jen takový příklad zakolik už se dá koupit.třeba když prolezeš nějaké inzertní noviny tak narazíš na ještě levnější,nemusíš si ho kupovat přímo z Aukra.
|
21.9.07, 08:55 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|