Autor |
Zpráva |
michalkatka
|
Ondras83 píše: michalkatka píše: Ondras83 píše: to je nějaká blbost, dyť tam musim prostě ten předstih nastavit na x stupnů jako normální, no a tam nejsou žádný rysky nic, jedná se o BMM (jednobod) jednobod berie polohu kľukovky priamo so zotrvačníka, žiaden predzápal sa nemusí nastavovať. akurát ak skladáš rozdeľovač tak ho daj dobre, aby kontakt VN bol na valec ktorý má páliť, a palce na BMM majú širšiu tú plochu ktorá dosadá na kontakt v hlave rozdeľovača... tak tohle sem trošku nepochopil, ale to je jedno, udělám to podle kristensena a pojede to
však to je jednoduché, potoč kľukovku tak aby strihali ventily na 4 valci a rozdeľovač nasaď tak aby palec smeroval hore k tej ryske na rodeľovači (kábel smerom na 1 valec)...
khanis to napísal podrobnejšie...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
22.9.07, 21:08 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Kristensen
|
V podstatě ti řiká to co já.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
22.9.07, 21:24 |
|
|
michalkatka
|
Kristensen píše: V podstatě ti řiká to co já.
|
22.9.07, 21:30 |
|
|
Ondras83
|
oukej, tak to takhle udělám a hotovo (ještě jen tak pro úplnost, když sundám palec, tak na ty osičce je vyžíznuto, tim to mám nastavit na ted důlek ??, jinak mi to je jasný )
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
23.9.07, 17:55 |
|
|
Kristensen
|
Ondras83 píše: oukej, tak to takhle udělám a hotovo (ještě jen tak pro úplnost, když sundám palec, tak na ty osičce je vyžíznuto, tim to mám nastavit na ted důlek ??, jinak mi to je jasný )
Já to nastavuju že tam palec nechám a on má na sobě risku tak tu proti důlku, hlavně nezapomeň na to že pokud půjdeš proti důlku tam motor musí být natočený do střihu čtvrtýho válce a riska na řemenici na nule.
|
23.9.07, 18:11 |
|
|
Ondras83
|
Kristensen píše: Ondras83 píše: oukej, tak to takhle udělám a hotovo (ještě jen tak pro úplnost, když sundám palec, tak na ty osičce je vyžíznuto, tim to mám nastavit na ted důlek ??, jinak mi to je jasný ) Já to nastavuju že tam palec nechám a on má na sobě risku tak tu proti důlku, hlavně nezapomeň na to že pokud půjdeš proti důlku tam motor musí být natočený do střihu čtvrtýho válce a riska na řemenici na nule.
OK, ale já tam nebudu mit hlavu, protože ještě ani není složená , takže to musim holt nějak pořešit no, prostě horní úvrať
|
25.9.07, 10:57 |
|
|
michalkatka
|
Ondras83 píše: OK, ale já tam nebudu mit hlavu, protože ještě ani není složená , takže to musim holt nějak pořešit no, prostě horní úvrať
rozdeľovač nahoď až nakoniec, nič sa tomu nestane....
|
25.9.07, 14:23 |
|
|
Ondras83
|
michalkatka píše: Ondras83 píše: OK, ale já tam nebudu mit hlavu, protože ještě ani není složená , takže to musim holt nějak pořešit no, prostě horní úvrať rozdeľovač nahoď až nakoniec, nič sa tomu nestane....
Oukej díky chalani :D:D:D, vona na konec stejně pude ven klika, bude se měnit axial
|
25.9.07, 17:10 |
|
|
Kristensen
|
Ondras83 píše: michalkatka píše: Ondras83 píše: OK, ale já tam nebudu mit hlavu, protože ještě ani není složená , takže to musim holt nějak pořešit no, prostě horní úvrať rozdeľovač nahoď až nakoniec, nič sa tomu nestane.... Oukej díky chalani :D:D:D, vona na konec stejně pude ven klika, bude se měnit axial
Nastavíš to i bez hlavy pokud by jsi chtěl. Natočíš kliku s riskou na řemenici proti nule a podíváš se jak koukaj ven tyčky případně hrníčky pod tyčkama, nebo místo tyčky do toho strčíš dlouhej šroubovák a pohneš s klikou o cca 20 stupňů za nulu a pak 20 před nulu, prostě s tím zahejbat tam a zpět kolem nuly, a pokud máš čtvrtej do střihu tak ti poslední dva hrníčky na bloku u převodovky (eventuálně tyčky) pojedou nahoru a dolu a první dva (u rozvodu se hejbat nebudou. Pokud by jsi to měl naopak že by se první dva hejbaly tak stačí s celou klikou otočit o jedno kolo a je to tam kde to má být.
|
25.9.07, 18:02 |
|
|
Ondras83
|
Kristensen píše: Ondras83 píše: michalkatka píše: Ondras83 píše: OK, ale já tam nebudu mit hlavu, protože ještě ani není složená , takže to musim holt nějak pořešit no, prostě horní úvrať rozdeľovač nahoď až nakoniec, nič sa tomu nestane.... Oukej díky chalani :D:D:D, vona na konec stejně pude ven klika, bude se měnit axial Nastavíš to i bez hlavy pokud by jsi chtěl. Natočíš kliku s riskou na řemenici proti nule a podíváš se jak koukaj ven tyčky případně hrníčky pod tyčkama, nebo místo tyčky do toho strčíš dlouhej šroubovák a pohneš s klikou o cca 20 stupňů za nulu a pak 20 před nulu, prostě s tím zahejbat tam a zpět kolem nuly, a pokud máš čtvrtej do střihu tak ti poslední dva hrníčky na bloku u převodovky (eventuálně tyčky) pojedou nahoru a dolu a první dva (u rozvodu se hejbat nebudou. Pokud by jsi to měl naopak že by se první dva hejbaly tak stačí s celou klikou otočit o jedno kolo a je to tam kde to má být.
takže to nemá bejt na prvním válci HÚ ??? ale má střihat čtvrtej jo ??
|
25.9.07, 20:07 |
|
|
Kristensen
|
No skoro jsi se trefil . Když ti budou stříhat ventily na čtvrtým tak válce jsou přece vždy v HU jak první tak čtvrtej to samé kdyby ti stříhaly ventily na prvním tak pořád je první a čtvrtej v HU, ale to snad víš ne?!!!! to tady přece nebudu vysvětlovat
|
25.9.07, 20:58 |
|
|
morfeuz
|
kolik ?
kolik stojí výměna řetězu na feldě 1.3 mpi i s tím olejem a těsněním ??? dík
|
26.9.07, 06:14 |
|
|
Ondras83
|
Kristensen píše: No skoro jsi se trefil . Když ti budou stříhat ventily na čtvrtým tak válce jsou přece vždy v HU jak první tak čtvrtej to samé kdyby ti stříhaly ventily na prvním tak pořád je první a čtvrtej v HU, ale to snad víš ne?!!!! to tady přece nebudu vysvětlovat
ty vole nojo, já sem lama, jasně že to vim, když sem to psal, byl sem trošku mimo (ze školy no) tak sorry, jasně chápu :D:D:D, tak du na to čus
|
26.9.07, 13:54 |
|
|
DRYVER
|
Re: kolik ?
morfeuz píše: kolik stojí výměna řetězu na feldě 1.3 mpi i s tím olejem a těsněním ??? dík
Myslis materialove nebo i s praci?? - material te prijde kolem 1000kc - zalezi jakej das olej
_________________ silver line combi 1,3 - 46 kw
O II kombi Look RS
|
26.9.07, 14:31 |
|
|
morfeuz
|
Re: kolik ?
Myslis materialove nebo i s praci?? - material te prijde kolem 1000kc - zalezi jakej das olej[/quote]
Material i s tou prací......
|
27.9.07, 05:56 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|