Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 21.6.26, 13:23

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
 Pravá přední brzda přibržďuje 
Autor Zpráva

Příspěvek Pravá přední brzda přibržďuje
Mírně mi přibržďuje pravé přední kolo, lze s ním otáčet, ale je cítit mírný odpor. Ostatní kola se otáčí lehce a při delší jízdě se pravé kolo dosti zahřívá, jinak auto brzdí dobře. Brzdové obložení má sílu cca 8mm (měřeno pouze obložení bez plechu), pouze vnější destička u pravého kola (ta co je ve třmenu, ne u pístu) je sjeta více na cca 5mm. Mám vyměněnu brzdovou kapalinu, odvzdušněno, nový píst v pravé brzdě i s těsnícím kroužkem a manžetou, přesto po výměně se závada stále projevuje. Jinak předešlý píst ani těsnění nebylo nijak poškozeno korozí nebo steřelé. Při opětovné montáži mi šel píst zatlačit dosti ztuha, což asi má tak být (bez kapaliny). Těsnící kroužek i píst jsem potřel gelem, který byl přibalen k pístu v sadě. Jinak čepy ve třmenech jsou volné, nekladou při stlačení nebo povytažení odpor a ložisko kola je v pořádku. Když jsem to porovnával s levou brzdou, tak tam se píst viditelně po odbrždění zatáhne zpět. Setkali jste se někdo s něčím podobným?

29.9.07, 16:32
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
Podle toho co píšeš tak ti evidentně nechodí pístek, ale jestli čtu dobře tak jsi ho měnil, máš vyměněný hadice? Ne trubky ale jen hadice. Měl jsem tady kdysi Seata Ibizu toho prvního hranatýho, že se hřeje kolo, pístky jak nový všechno volný ale kolo topilo už po 2km. Nakonec zevnitř špatná hadice jedním směrem šla profouknout druhým ne a na druhej straně jedním šla dobře a druhým mizerně, nakonec z toho vyletěl jakejsi špunt tvořenej kusem zpuchřelej gumy.

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

29.9.07, 18:15

Příspěvek 
Mám teĎ úplně stejnej problém.... budu měnit ty pístky a jestli to nebude tím, tak at si mě to auto nepřeje!!! Jinak se mi normálně zahřívá trochu víc, ale ne zas tolik, aby to bylo katastrofální, ale co mi nejde do hlavy, že když dupnu na przdu , tak všude de do smyku jen pravé kolo (teda jako první) ale na dálnici když zabrzdím, tak neuhýbá a frčí rovně... Jestli to fakt nebudou ty pístky, tak se půjdu oběsit...

29.9.07, 19:10
Profil ICQ

Příspěvek 
Důležitý je, jestli se to pravý kolo hřeje stejně jako levý, nebo ne. Jistý tření a zahřívání je normální.

29.9.07, 19:56
Profil ICQ

Příspěvek 
Jura píše:
Mám teĎ úplně stejnej problém.... budu měnit ty pístky a jestli to nebude tím, tak at si mě to auto nepřeje!!! Jinak se mi normálně zahřívá trochu víc, ale ne zas tolik, aby to bylo katastrofální, ale co mi nejde do hlavy, že když dupnu na przdu , tak všude de do smyku jen pravé kolo (teda jako první) ale na dálnici když zabrzdím, tak neuhýbá a frčí rovně... Jestli to fakt nebudou ty pístky, tak se půjdu oběsit...

Já jsem měl kdysi ten samý problém, dupnul jsem na brzdy a auto zahýbalo.Několikrát jsem rozebral desky a zkoušel pístky a já nevím co všechno a nakonec jsem měnil hadičky ke třmenům byly zpuchřelé vevnitř a měly slabý průtok hlavně ta jedna a tím jak jsem chtěl prudce zabrzdit , tak do jednoho kola šla kapalina rychleji než do druhého a auto mělo tendenci zahýbat.Být tebou tak nejdříve vyměním hadičky a až to odvzdušníš tak vyzkoušej jak ti chodí pístky,ale řekl bych že to budeš mít v těch hadičkách už jsem se stím setkal vícekrát.Pak dej vědět.

30.9.07, 07:48

Příspěvek 
petr petr píše:
Jura píše:

Já jsem měl kdysi ten samý problém, dupnul jsem na brzdy a auto zahýbalo.Několikrát jsem rozebral desky a zkoušel pístky a já nevím co všechno a nakonec jsem měnil hadičky ke třmenům byly zpuchřelé vevnitř a měly slabý průtok hlavně ta jedna a tím jak jsem chtěl prudce zabrzdit , tak do jednoho kola šla kapalina rychleji než do druhého a auto mělo tendenci zahýbat.Být tebou tak nejdříve vyměním hadičky a až to odvzdušníš tak vyzkoušej jak ti chodí pístky,ale řekl bych že to budeš mít v těch hadičkách už jsem se stím setkal vícekrát.Pak dej vědět.

To jsi mě teda moc nepotěšil..... No uvidim, ale to už by pro mě znamenalo i výměnu trubiček předních, protože už vidím, jak mi to půjde povolit ta hadička od trubičky... No udělám ty pístky a uvidí se co to bude dělat. Taky by to mohl bejt brzdovej válec klidně že jo...

30.9.07, 09:49
Profil ICQ

Příspěvek Pístky
Vždycky sem si myslel, že to co je v tý tubičce v sadě, je zajišťovací lepidlo na šrouby brzd. Ještě že jsem to nikdy nepoužil.

1.10.07, 15:31
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 7 ]