mišo píše:
a este mam problem zo studenym startom aj ked naslamnem plyn 3-4 krat aj sytic dam a naskoci hned ale len na 5sekund a zhasne pri druhom pokuse ide ako hodinky ale ked prazi slnko tak naskoci 5 sekund ide ako hodinky a potom spadnu otacky tak ze ledva prezije dalsich 5 sekund a potom uz ide ako raketa za tepla startuje na pol otacky benzin nepada sviecky kable nove rozdelovac po GO a nechapem to jedine co som este nevymenil alebo necistil je hadicka z nadrze do palivovej pumpi nemoze tam nieco byt poradte nieco???
Tohle dělá i moje auto a celou dobu žiju v domnění, že je to způsobený odpařováním paliva z karburátoru při delším stání. Prostě není dostatek paliva, takže se nastartuje na sytič na zbytek paliva v karburátoru, ale než AC pumpa natlačí palivo další, začnou klesat otáčky, protože motor v tu chvíli nemá na co jet. Jakmile se do karbu dostane další benzín, už to jede normálně.
MOžná se pletu, ale mám vysledovaný, že když vždycky před startem třeba i jenom po půl dni stání dočerpám benzín ručně AC pumpou, otáčky nezakolísají...