Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 06:27

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 46 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
 Kontrolka dobíjení 
Autor Zpráva

Příspěvek 
Tak jsem na to nepřišel. Kontakty očištěny, jediný co můžu udělat je vyměnit regulátor, což jsem dělal relativně nedávno. Kontrolka na mě pořád svítí a to celkem dost jasně, občas bliká. Auto zatim normálně startuje a funguje. Holt cesty proudu jsou nevyspitatelné.

3.10.07, 09:40
Pspvek Reklama

Příspěvek 
No tak vezmi měřák a změř napětí na výstupu i na pomocném usměrňovači a hned budeme chytřejší.

3.10.07, 15:16
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
no jestli to dobiji nemas potom spatne pripojenou tu kontrolku....... nebo proste neco spatne pripojene... prehozene....

3.10.07, 22:36
Profil ICQ

Příspěvek 
Jak to tedy je s tím motorkem ventilátoru :?:

4.10.07, 13:46

Příspěvek 
Já nevím, zeptej se Bukaje, já jsem se s tím nikdy nesetkal, ale možné to podle mne je. 8)

4.10.07, 14:35

Příspěvek 
Zeptám :)

Ale jak to vidíš ty? Podle me to je poněkud nemožné (ne že bych Bukajovi nevěřil. To fakt nee)..

4.10.07, 15:19

Příspěvek 
No nemožný není nic. Mohlo by to být ve dvou případech:

- buď by elektromotor "házel" do sítě takové špičky, že by to tu kontrolku rozsvítilo - to mi přijde dost nepravděpodobné
- nebo pokud bude velký odběr a ještě k tomu špatné kontakty na pojistkách atd., mohly by úbytky způsobit pokles napětí za 2. pojistkou a tím dostatečný rozdíl pro rozsvícení žárovky :?: :idea:

4.10.07, 15:43

Příspěvek 
U té prvni varianty by ale musel ten motorek ale musel být zapojený na plus, ne? At už tím čidlem nebo vypínačem.. Stejně by se ale muselo jet hrozně rychle, takových rychlostí škodovka nemůže dosáhnout :D

Ta druhá možnost by byla i možná řekl bych:) Ale pokud by to doopravdy tak bylo, jak zase souvisíé s těmi dálničními rychlosti psal Bukaj?

Ale ještě k původnímu problému : Co vodiče od regulátor k altíku, ten modrý a žlutý? Mají dobrý kontakt, nwjsou překlesané :?:

4.10.07, 15:51

Příspěvek 
k tomu ventilatoru..... podle me je to taky blbost .. za prve by musel byt pripojen k siti... coz neni... a musel by vytvorit jakesi prepeti v siti.. coz by se musel tocit vyssimi otackami nez ma sam kdyz bezi...... a to opravdu asi ani nejlepsi skodovka nezvladne.. navic je schovan za chladicem... nic proti nikomu... podle me je to taky ptakovina

4.10.07, 21:30
Profil ICQ

Příspěvek 
Jiri píše:
k tomu ventilatoru..... podle me je to taky blbost .. za prve by musel byt pripojen k siti... coz neni... a musel by vytvorit jakesi prepeti v siti.. coz by se musel tocit vyssimi otackami nez ma sam kdyz bezi...... a to opravdu asi ani nejlepsi skodovka nezvladne.. navic je schovan za chladicem... nic proti nikomu... podle me je to taky ptakovina

ja si tiež myslím, tan ventilátor dokáže rozsvieiť akrát kotrolku vetráku ak ju nemáš oddelenú diódou....

4.10.07, 21:34

Příspěvek 
Ještě mám pár otázek. Nevíte co přesně znamená hodnota napětí napsaná na regulátoru napětí alternátoru? Bylo by logické, že by to měla být asi hodnota, kterou regulátor drží ve všech otáčkách? Tak si to vysvětluju já. Zjistil jsem totiž, že regulátor, který tam byl z prvovýroby měl na sobě 14 V a ten co je tam nyní má na sobě 12 V. Je možné že z tohoto důvodu to dobíjí menším napětím a tím pádem svítí kontrolka dobíjení? Ještě ke všemu v určitém spektru otáček, zhruba 3 tis ot/min, kontrolka zhasne a při překročení této hodnoty se zase rozsvítí. Tento jev bych z laického pohledu přisuzoval právě tomu regulátoru, vzhledem k tomu že je to polovodič a evidentně nějak špatně otvírá, nebo co.

6.10.07, 08:27

Příspěvek 
No je potreba vzit merak a zmerit... pak budes vedet jak to dobiji

6.10.07, 08:52
Profil ICQ

Příspěvek 
Přesně tak, vezmi měřák a změř napětí v celém spektru otáček. :wink:

6.10.07, 09:55

Příspěvek 
Já vím jak dobíjí, to jsem měřil už dávno. Na volnoběh 12,5 V a při zvýšených otáčkách 13,4 V, v knize je napsáno, že by mělo být 14 V. Auto startuje tak v normě, ale svítí kontrolka...

6.10.07, 11:32

Příspěvek 
pajavlk píše:
Já vím jak dobíjí, to jsem měřil už dávno. Na volnoběh 12,5 V a při zvýšených otáčkách 13,4 V, v knize je napsáno, že by mělo být 14 V. Auto startuje tak v normě, ale svítí kontrolka...

Díval si se i osciloskopem, jestli jsou všechny diody v pořádku? Měřil si jaký je úbytek napěí po cestě od + baterky až k +12V napájení kontrolky dobíjení?

6.10.07, 11:56
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 46 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další