Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 00:48

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
 Dobijeci rele skoda 120 
Autor Zpráva
Příspěvek Dobijeci rele skoda 120
Zdravim vas kluci a holky chtel bych se jenom zeptat jestli nahodou nemate nekdo schema el.rele na alt.55A i s popisem soucastek nebo kdysi bylo vydano rele ktere umelo dobijet leto 13,8 a zima o neco vic pokud si pamatuji tak to bylo na prepinac ale kdyby mel aspon nekdo to zakladni byl bych velice rad predem dekuji

20.6.06, 05:18
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Bade,teď určitě rozpoutám bouřlivou debatu na toto téma,každý má určitou zkušenost a nápady.Nedoporučuji toto napětí zvedat.Celý dobíjecí blok má určité pravidla.Zvedneš dob.napětí-stane se-pokud bude velký odběr nic se neděje-malý odběr,budeš baterku přebíjet/úbytek elektrol.,životnost baterky/.Pravděpodobně se ti jedná o denní svícení a máš obavu právě proto.Pamatuj-baterka v autě je jako zásobárna produ, to znamená že je potřeba pro nastartování a pak se o zdroj napětí stará alternátor /a ten musí být dimenzován na max.odběr všech zařízení/.
Takže Bade,má rada-dobíjecí napětí nezvedat,a raději si dát do pořádku celou dobíj. sestavu/čisté spoje-jak plusové,tak mínusové,alternáror-uhlíky,sběrače,napnutí klín.řemene,baterka-hustota,čisté poly, atd./ čus

20.6.06, 07:37
Příspěvek 
vim ze to tady popisujes velice pekne ale reknuti jsem eletrikar takze vim co smim a co ne a proto shanim to schema abych to upravil tak jak me bude vyhovovat takze schema a popis soucastek shanim dal
P.S. kdysi davno jsem to mel postavene a fungovalo to bez problemu rok pak slo do sveta a ja si zapomel nakreslit schema tak proto to shanim

20.6.06, 09:25
Příspěvek 
Anonymous píše:
vim ze to tady popisujes velice pekne ale reknuti jsem eletrikar takze vim co smim a co ne a proto shanim to schema abych to upravil tak jak me bude vyhovovat takze schema a popis soucastek shanim dal
P.S. kdysi davno jsem to mel postavene a fungovalo to bez problemu rok pak slo do sveta a ja si zapomel nakreslit schema tak proto to shanim

To jsem psal ja

20.6.06, 09:27
Příspěvek Re: Dobijeci rele skoda 120
Bad píše:
..nemate nekdo schema el.rele na alt.55A i s popisem soucastek nebo kdysi bylo vydano rele ktere umelo dobijet leto 13,8 a zima o neco vic...

Nejjednodussi reseni je dioda na vystup pomocnejch diod (schotky = asi 0,3V).

20.6.06, 11:59
Příspěvek 
Takze panove schema na to co jsem hledal uz mam a adresa je tady pokud by to nekdo chtel http://sweb.cz/ok1zed/s/06-ele-oop/reg-alter-web.htm jinac dole na te strance je kde to vyslo

21.6.06, 07:53

Příspěvek 
Pripojeni diody (jak pise Pepino) s prepinacem zima/leto na prislusny vyvod alternatoru ma naprosto stejny efekt, jako popisovane zapojeni, ale je to desetkrat min prace :-)

21.6.06, 11:29
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 7 ]