|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 6 ] |
|
Originál couvací senzor vzdálenosti FABIA
Autor |
Zpráva |
jk
|
Originál couvací senzor vzdálenosti FABIA
Ahoj, máte někdo zkušenosti s originál montovaným senzorem vzdálenosti? Mohl by jste mi někdo popsat jak se správně projevuje jeho funkčnost? Kamarád ho má ve fabii a přestal mu fungovat. Po zařazení zpátečky v něm jen tak trochu pípne a dál už na nic nereaguje. Když jsem na to včera koukal, tak jsem zjistil, že už se v tom někdo vrtal a měnil tam výstupní pípák. Zajímá mě, jestli signalizace funguje tak, že se se zmenšující vzdáleností prodlužuje délka nějakého základního tónu pípáku až to trvale píská, nebo jestli se mění výška tónu toho pípáku, nebo co to vlastně dělá. Ta jednoptka co to řídí je od VDO a má značení 461.255/002/003, škodovácké 6y6 919 283 a datum 12/03 a je umístěná u levého zadního světla. Pokud by někdo něco věděl, rád se poučím, ještě než na to zítra vlítnu. Díky
|
25.6.06, 09:20 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
patrik-hp
|
Co jsem slyšel na vlastní ucho tak čím více se přibližuješ při couvání k překážce tím častěji a v kratších intervalech ten pípák řve.Až dosáhneš té hraniční cílové vzdálenosti těch cca30cm tak pípák nepřerušuje a táhle píská.
|
25.6.06, 09:49 |
|
|
jk
|
Díky za rychlou odpověď, ještě bych se zeptal jak se projevuje špatné čidlo kromě toho, že nesignalizuje?
|
25.6.06, 10:06 |
|
|
patrik-hp
|
Nikdy jsem to prosimtě neměnil.Skoro vždycky se v tom hrabou klempíři,když tomu něco je,páč to vždycky schytá nějaký rány při bouračce na zadek.Ale asi kromě toho nesignalizování tý překážky snad už jen mechanicky.Nějaký nakřáplý,nebo zoxidovaný vodiče,je to přeci jenom pod tím nárazníkem,a tam je nepříjemě pro tu elektroniku.Možná,že se to dá i změřit,nevim,osciloskopem...nevim,Ale serou se docela často,a na pohled jim nic moc není.Jednotka je docela bytelná a není moc závad domnívám se,ale klí´do i ta.Ale na to ví odpověd spíš nějakej zdatnej autoelektrikář....nebo ty,co na to časem určitě příjdeš...
|
25.6.06, 10:39 |
|
|
Návštěvník
|
Tak jsem na to dneska koukal asi hodinu, když jsem poklepal na čidlo, tak jsem našel impulzy až na procesoru, co to řídí, ale neobjevila se žádná reakce. Asi je ta řídící jednotka tuhá. Vzhledem k "množství" informací co o té jednotce mám jsem to zatím odložil na neurčito. Patriku-hp, díky za podporu.
|
26.6.06, 20:17 |
|
|
patrik-hp
|
Nemáš zač chlapáku....Hodně štěstí při hledání tý závady.
|
26.6.06, 21:59 |
|
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 6 ] |
|