Autor |
Zpráva |
Vít
Hluchoň
|
Majlanky, máš pravdu, nad sebou se zamyslet můžeme, ale chyby jsou v celém systému vzdělávání (je dojebané jako všecko v tomhle státě). Když si vezmu, co se tu objevuje za skvosty (a nejen zde, je jich plný internet), pak mi začíná hlavou vrtat myšlenka, jak je možné, že ti lidé prošli nějakou školou? Nevím, co kdo studuje, čím a jak se učí, ale snad každý, kdo na tomhle fóru diskutuje musel projít přinejmenším základní školou. A to by mělo snad bohatě postačovat k rozumnému psaní. To je podle mě základní funkce našeho školství a ono ani tohle nefunguje. Chybu v ignorantském přístupu žáků či studentů nechci zlehčovat, ale pokud takový člověk může projít, a třeba získat i maturitu či diplom, je něco špatně. A protože znám mnoho lidí, kteří jsou na tom velmi bídně, myslím si, že se jedná o systémovou chybu. Krásný příklad můžu uvést přímo na sobě, z češtiny jsem měl většinou jedničku, někdy dvojku, ale nikdy jsem se nenaučil správně psát velká písmena, možná i proto, že je v nich tolik pravidel a výjimek, že to celé postrádá jakoukoli logiku, a já se nejsem nejen schopen, ba ani ochoten učit zpaměti nějaký seznam pojmů, co se píše s velkým a co s malým. Ale copak je to takto správně? Fungují ty naše vzdělávací instituce? Moc asi ne...
|
2.11.07, 23:31 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Majlanky
Junior TW team
|
Asi tak nejak. Kazdopadne kdyz si po sobe prectete sve prispevky a poopravite ty nejvetsi cunaciny tak to je prvni krok a ten je, jak vime, vzdy nejtezsi. Je fakt ze pravidel ma cestina strasne moc a nikdo nerika ze vsichni musi umet vse perfektne ale napriklad mekke i ve slove motocykl uz je opravdu trochu neco jineho nez ze si splest kdy se v nazvu mesta pise ci nepise velke ci male pismeno. Jinak s nazorem na nase skolstvi plne souhlasim, jelikoz se s tim setkavam dnes a denne pac jelikoz jsem stale studujici jedinec
_________________ Rapid r.v. 1989 s legalnim 781.136
|
3.11.07, 11:39 |
|
|
Martin 007
Dezertér
|
A tak jedinec neeeeeeee...já taky pořád dělám chytrého
_________________ Škoda 130 RAPID 1987 - 743.136 "Kdo nemá Rapida jistě život proklíná." UNDER RECONSTRUCTION BMW E46 330xi Touring 2001 - Objem ničím nenahradíš. Zakládající člen Coupé clubu TW Škoda 743 Forever Team Člen klubu ostrých motorů TW
|
3.11.07, 12:30 |
|
|
cyz
|
kam až to vede :)
Sakra takhle jsem kvůli té pravopisné mánii dopadl :
|
4.11.07, 14:09 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
cyz: ale ta klávesnice....
|
4.11.07, 14:39 |
|
|
Nepér
|
To je ale humusák
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
4.11.07, 17:01 |
|
|
cyz
|
co je vám do mojí klávesnice
|
4.11.07, 19:30 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
dohromady nic, ale já bych na takovou nesáhl ani v rukavicích, to je na vyloupání čudlíků a naložení do jarové vody nebo tech. benzínu (před tím doporučuji uschovat fotografii sestavené klávesnice, blbě se to potom zkoumá, co kde bylo )
|
4.11.07, 20:15 |
|
|
cyz
|
Vít Široký píše: dohromady nic, ale já bych na takovou nesáhl ani v rukavicích, to je na vyloupání čudlíků a naložení do jarové vody nebo tech. benzínu (před tím doporučuji uschovat fotografii sestavené klávesnice, blbě se to potom zkoumá, co kde bylo )
jako tohle si říkám už jak dlouho že udělám ale když se nechce to je horší než když se nemůže spíš čekám že se pokazí a koupím si druhou
|
4.11.07, 21:08 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
Vít Široký píše: dohromady nic, ale já bych na takovou nesáhl ani v rukavicích, to je na vyloupání čudlíků a naložení do jarové vody nebo tech. benzínu (před tím doporučuji uschovat fotografii sestavené klávesnice, blbě se to potom zkoumá, co kde bylo )
to radši těch 300kč za jinou
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
4.11.07, 21:10 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
cyz píše: Vít Široký píše: dohromady nic, ale já bych na takovou nesáhl ani v rukavicích, to je na vyloupání čudlíků a naložení do jarové vody nebo tech. benzínu (před tím doporučuji uschovat fotografii sestavené klávesnice, blbě se to potom zkoumá, co kde bylo ) jako tohle si říkám už jak dlouho že udělám ale když se nechce to je horší než když se nemůže spíš čekám že se pokazí a koupím si druhou pokud můžu doporučit (a nemáš-li s tím zkušenost, fakt nevím), tak si zkus osáhnout klávesnici na nějakým noťasu, mají takový příjemně nízký zdvih a zrovna takové, avšak s klasickým rozložením se dělají k PC, a když mám pak třeba ve škole datlovat do těch normálních knoflíků, tak mě může klepnout, třeba by se ti to zalíbilo....
|
4.11.07, 21:14 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
Sadra17 píše: Vít Široký píše: dohromady nic, ale já bych na takovou nesáhl ani v rukavicích, to je na vyloupání čudlíků a naložení do jarové vody nebo tech. benzínu (před tím doporučuji uschovat fotografii sestavené klávesnice, blbě se to potom zkoumá, co kde bylo ) to radši těch 300kč za jinou lenochu
|
4.11.07, 21:16 |
|
|
Radic
|
Vít Široký píše: pokud můžu doporučit (a nemáš-li s tím zkušenost, fakt nevím), tak si zkus osáhnout klávesnici na nějakým noťasu, mají takový příjemně nízký zdvih a zrovna takové, avšak s klasickým rozložením se dělají k PC, a když mám pak třeba ve škole datlovat do těch normálních knoflíků, tak mě může klepnout, třeba by se ti to zalíbilo....
jinou už sem snad ani neviděl než s těma polovičně vysokýma čudlama
_________________ Škoda 135 Rapid Ford S-max TDCi Volvo S60 AWDoff 2.4T Škoda 742 Forever Team Škoda TW Coupe Club
|
4.11.07, 21:19 |
|
|
DRYVER
|
_________________ silver line combi 1,3 - 46 kw
O II kombi Look RS
|
4.11.07, 22:17 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
Radic píše: Vít Široký píše: pokud můžu doporučit (a nemáš-li s tím zkušenost, fakt nevím), tak si zkus osáhnout klávesnici na nějakým noťasu, mají takový příjemně nízký zdvih a zrovna takové, avšak s klasickým rozložením se dělají k PC, a když mám pak třeba ve škole datlovat do těch normálních knoflíků, tak mě může klepnout, třeba by se ti to zalíbilo.... jinou už sem snad ani neviděl než s těma polovičně vysokýma čudlama
klasická se normálně prodává, stojí to od stovky, viz např. http://www.softcom.cz/produkt/klavesnic ... m/?flist=1
|
5.11.07, 01:21 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|