Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 15.11.24, 18:54

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Voda v oleji 
Autor Zpráva

Příspěvek Voda v oleji
Ahoj lidi, mám docela problém, začala mi u formana téct chladící kapalina do oleje. Vyměnil jsem těsnění pod hlavou (nebylo nic moc, ale úplně špatné se mi taky nezdálo), ale moc to nepomohlo, voda mi do oleje teče pořád. Nevíte někdo kudy by se tam ta mrcha mohla dostat? Nebo jsem snad něco pokazil při té výměně a budu to muset vyměnit znovu?

6.7.06, 12:52
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Zdarec..mas asi trochu problem z hlavou valcu...bude nejspis praskla....to poznas ze pri zahratym..jenom pri zahratym motoru utika komresni tlak do expanzni nadoby na chladici kapalinu....to asi výmena tesneni nopomuze...a nebo mas hlavu krivou....???

6.7.06, 13:00

Příspěvek 
ja by som to skôr videl na prepálenú niektorú vložku valca, alebo dosadacie medené podložky pod valcami, ale nevylučujem aj krivú, alebo prasknutú klavu.

6.7.06, 14:28

Příspěvek 
no hele je vic moznosti. Bud jsi mohl zmrsit tesneni coz si nemyslim. Pak muze bejt kriva nebo praskla hlava a nebo taky muzes mit v hlave spatnou mrazovku a muze ti tam tudy tect voda. a nebo teda mas maly presahy na vlozkach coz si taky zrovna nemyslim.

6.7.06, 14:42

Příspěvek 
máš utopenou vložku valce sundej hlavu a skontroluj jestli jsou všechny vložky ve stejné rovině.

6.7.06, 15:49
Profil Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Kdyby byla utopená vložka, tak by měla jít voda spíš do spalovacího prostoru, nebo ne? I tak dík za rady, ty vložky rozhodně zkontroluju a když tak nechám přefrézovat i tu hlavu. Dík.

6.7.06, 17:27

Příspěvek 
ak je prasknutá hlava, zväčša sa spaliny dostávajú do vody, alebo oleja, presah vložiek sa má kontrolovať pri každej výmene tesnenia, takže som predpokladal že sú v poriadku, takisto ak je hlava dole, chce to dôkladnú kontrolu...
s toho mi vyšla prepálaná vložka, alebo ten medený krúžok, čo sa dosť často na Favoritoch stáva na 4. valci, tam je slabý obtok vody čo spôsobuje nedostatočné odvádzanie tepla, a keď sa k tomu pripočíta nesprávna chladiaca zmes, napr. klasický Fridex je nevhodný...

6.7.06, 18:10

Příspěvek 
Co pořád máte stou prasklou hlavou vyděl jsem to jen 1 a to na 120 tam je lytinová a to se stalo jen když se jelo bez vody až se hlava tak brutálně ohřála a každej vý že se lynina při ohřání rozpíná až nakonec praskne. Ale favorit má hliníkovou hlavu a ješně jsem neviděl u favorita nebo felicie prasklou hlavu a to mně už prošlo pár aut pod rukama.

6.7.06, 19:23

Příspěvek 
Tak jsem tu hlavu sundal a těsnění vypadalo dobře, ten silokonový nebo jaký červený pásek byl neporušený a nevypadalo to že by pod těsněním něco teklo. Hlava vypadá taky O.K. takže asi vyndám ty vložky a uvidíme.

6.7.06, 19:58

Příspěvek 
než je vytahnež tak vem ocelový pravítko a hranou ho polož na všechny vložky musejí být ve stejné rovině

6.7.06, 20:28

Příspěvek 
Zdravím všechny, potřeboval bych poradit.Mám obdobný problém v moje Š 120 r.v. 1988 taky míchá chladící kapalinu do oleje a to dost výrazným způsobem.Nejprve to dělala trochu, tak jsem vyměnil těsnění pod hlavou a začla ještě víc, tak jsem to udělal ještě jednou a mnohem důkladněji.Ani to nepomohlo.Zbývá tedy buď že je prasklá hlava, nebo prasklý blok motoru někde mezi vodní a olejovou částí.Je nějaká finta, jak jednu z těch variant vyloučit?Nerad bych dal novou hlavu a bezvýsledně....Jo a ještě drobnost.Můžu dát na Š120L hlavu z 120 GLS? Pája

22.7.06, 10:00
Hliník navždy.

Příspěvek 
pajavlk píše:
Zdravím všechny, potřeboval bych poradit.Mám obdobný problém v moje Š 120 r.v. 1988 taky míchá chladící kapalinu do oleje a to dost výrazným způsobem.Nejprve to dělala trochu, tak jsem vyměnil těsnění pod hlavou a začla ještě víc, tak jsem to udělal ještě jednou a mnohem důkladněji.Ani to nepomohlo.Zbývá tedy buď že je prasklá hlava, nebo prasklý blok motoru někde mezi vodní a olejovou částí.Je nějaká finta, jak jednu z těch variant vyloučit?Nerad bych dal novou hlavu a bezvýsledně....Jo a ještě drobnost.Můžu dát na Š120L hlavu z 120 GLS? Pája

Nemusi byt praskla hlava, muze byt jen zkroucena :) nech si ji nekde srovnat.

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

22.7.06, 10:04
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
A co když mám ty vložky v rovině s tou dosedací plochou?Utopený nejsou, ale s přesahem taky ne a když tak opravdu málo.Kolik mají být 3 setiny?

22.7.06, 10:06

Příspěvek 
Matthes píše:
pajavlk píše:

Nemusi byt praskla hlava, muze byt jen zkroucena :) nech si ji nekde srovnat.

Můžu mít celkem levně hlavu po GO, ale hlavně aby to nebylo zbytečné....

22.7.06, 10:08
Hliník navždy.

Příspěvek 
Jirka Mach pise ze maj byt vystouply 0,12 a 0,16 mm

Kazdopadne jde o to ze musi byt vsechny stejne vystouple. Zarovnane s blokem nesmi byt, to by se tam nerozplacly ty kovovy krouzky v tesneni pod hlavu.

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

22.7.06, 10:10
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další