|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 11 ] |
|
Klepání motoru a výfuku u Felicie 1.6MPI AEE
Autor |
Zpráva |
prodotto
|
Klepání motoru a výfuku u Felicie 1.6MPI AEE
Ahoj,
již delší dobu pozoruji tento problém, ale dneska mě to doslova vystrašilo. Po nastartování se hrozně oklepe motor a celé výfukové potrubí až po koncovku. Ještě chvilku potom se to celé klepe, po chvíli se to ustálí. Ještě se mi zdá, že motor jde jakoby nepravidelně a výfuk u koncovky jakoby "prdí". Zkoušel jsem potom chcípnout a opakovaně nastartovat (cca. 4x) už i při ohřátém motoru a je to to samé, doslova se mi zdá, že se to po celou dobu stupňovalo až to došlo do stadia, kdy mám pocit, že motor při nastatování vyskočí skrz kapotu ven a oklepe se celý výfuk...
Co to může být?
Jinak tachometrově najeto cca. 100tkm
|
1.1.08, 01:14 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Re: Klepání motoru a výfuku u Felicie 1.6MPI AEE
prodotto píše: Ahoj,
již delší dobu pozoruji tento problém, ale dneska mě to doslova vystrašilo. Po nastartování se hrozně oklepe motor a celé výfukové potrubí až po koncovku. Ještě chvilku potom se to celé klepe, po chvíli se to ustálí. Ještě se mi zdá, že motor jde jakoby nepravidelně a výfuk u koncovky jakoby "prdí". Zkoušel jsem potom chcípnout a opakovaně nastartovat (cca. 4x) už i při ohřátém motoru a je to to samé, doslova se mi zdá, že se to po celou dobu stupňovalo až to došlo do stadia, kdy mám pocit, že motor při nastatování vyskočí skrz kapotu ven a oklepe se celý výfuk...
Co to může být?
Jinak tachometrově najeto cca. 100tkm
příčin může být hodně ale nejčastější jsou VN kabely a vyměn i svíčky minimálně za 600 kč NGK champion a utáhni je pořádně pokud je utáhneš jak píše výrobce tak se povolí, to prdění výfuku jestli ti odláčí ruku tak je to OK pokud ti stou dlaní třepe je to VN kabely miloš
|
1.1.08, 11:55 |
|
|
prodotto
|
No, svíčky jsou tam právě ssi 14 dní nové NGK BUR 6 ET (ty, co tam mají být) a dělalo to i před výměnou i po. Navíc teď se to docela vystupňovalo. Takže myslíš VN kabely zapalování?
|
1.1.08, 12:07 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
jo ta kabelya to je nemoc probíjí ti přes ty plechové fajky miloš
|
1.1.08, 12:09 |
|
|
prodotto
|
Aha, zkusím se na to zaměřit. Uvidíme. Díky.
|
1.1.08, 12:47 |
|
|
prodotto
|
Ještě se tu zkusím zeptat na jednu věc, abych zbytečně nyvytvářel nový topic.
Vždy po nastartování se mi z motorového prostoru, subjektivně mi to přijde jako ze strany řidiče, ozývá po dobu cca. 15-20 sec. takové jakoby drnčení, které by této době zmizí. Po dalším (každém!) nastartování se toto opakuje. Přijde mi to, že se někde nějaký pohyblivý díl rozvibruje a po určité době se "to" stabilizuje a už to nevydává onen drnčivý zvuk. Může se jednat o nějaké ložisko někde nebo něco takového?
|
8.1.08, 00:44 |
|
|
michalkatka
|
prodotto píše: Ještě se tu zkusím zeptat na jednu věc, abych zbytečně nyvytvářel nový topic.
Vždy po nastartování se mi z motorového prostoru, subjektivně mi to přijde jako ze strany řidiče, ozývá po dobu cca. 15-20 sec. takové jakoby drnčení, které by této době zmizí. Po dalším (každém!) nastartování se toto opakuje. Přijde mi to, že se někde nějaký pohyblivý díl rozvibruje a po určité době se "to" stabilizuje a už to nevydává onen drnčivý zvuk. Může se jednat o nějaké ložisko někde nebo něco takového?
možno hydroštely, ale tie by mali stíchnuť do 5 max 10 sek...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
8.1.08, 07:46 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
michalkatka píše: prodotto píše: Ještě se tu zkusím zeptat na jednu věc, abych zbytečně nyvytvářel nový topic.
Vždy po nastartování se mi z motorového prostoru, subjektivně mi to přijde jako ze strany řidiče, ozývá po dobu cca. 15-20 sec. takové jakoby drnčení, které by této době zmizí. Po dalším (každém!) nastartování se toto opakuje. Přijde mi to, že se někde nějaký pohyblivý díl rozvibruje a po určité době se "to" stabilizuje a už to nevydává onen drnčivý zvuk. Může se jednat o nějaké ložisko někde nebo něco takového? možno hydroštely, ale tie by mali stíchnuť do 5 max 10 sek...
michale a co to jsou ty hydroštefty, je to i nějaký odborný název, já jsem znal jenom hydraulické zdvihátko které tam je
8 x, na ty hydroštefty jsem narazil před několika lety, má je třeba opel, hydrošteft vačka ventil a spojuje to vahadlo, to mi hlavař řekl že jsou to hydroštefty, když to složíš tak po tom dvě hodiny třískáš přes dřevo abys to rozchodil miloš
|
8.1.08, 12:42 |
|
|
michalkatka
|
slovacek.milos píše: michale a co to jsou ty hydroštefty, je to i nějaký odborný název, já jsem znal jenom hydraulické zdvihátko které tam je 8 x, na ty hydroštefty jsem narazil před několika lety, má je třeba opel, hydrošteft vačka ventil a spojuje to vahadlo, to mi hlavař řekl že jsou to hydroštefty, když to složíš tak po tom dvě hodiny třískáš přes dřevo abys to rozchodil miloš
dobre, sprdol si ma...
ale mohlo by to byť tým
|
8.1.08, 14:54 |
|
|
prodotto
|
Ale tohle nejde z "motoru", tohle jde jako by ze strany v motorovém prostoru. A není to klasický zvuk zdvihátek, ale je to takový hutný zvuk, jako když je někde něco vyoseného a pak se to po chvilce srvoná, podle hutnosti, hlubokosti zvuku soudím, že to bude nějaká velká pohyblivá část...
|
8.1.08, 16:04 |
|
|
michalkatka
|
prodotto píše: Ale tohle nejde z "motoru", tohle jde jako by ze strany v motorovém prostoru. A není to klasický zvuk zdvihátek, ale je to takový hutný zvuk, jako když je někde něco vyoseného a pak se to po chvilce srvoná, podle hutnosti, hlubokosti zvuku soudím, že to bude nějaká velká pohyblivá část...
a nemláti ti niekam celý motor, alebo altík to y potom vyzeralo na silentblok....
|
8.1.08, 16:08 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|