| Autor |
Zpráva |
|
fatal
rejpal
|
CROWACK píše: ...ono třeba v 60 tejch letech se skoro nesolilo... To byly časy, včera jsem se vyhýbal kupám soli na cestě... Ale i tak určitě auta musela rezavět, stačí kamínek, dírka v laku, voda... CROWACK píše: ...navíc pokud jsem já viděl, tak ti nejlepší veteránci jsou stroje, který si každodenního provozu moc neužily a jezdily jenom o víkendu a to ještě jenom když bylo sucho... Takové kousky se určitě dají sehnat, ale něco už mám a měnit to nechci. CROWACK píše: ...ale pro tvůj účel bych asi viděl odrezovač jako celkem rozumný řešení... Otázkou je, zda po použití odrezovače a natření nebude rez pod povrchem dále nerušeně pokračovat v díle zkázy... CROWACK píše: ...hlavně musíš tu káru dobře uskladnit, tím spíš zastavíš korozi...
To už mám téměř vyřešeno. 
|
| 9.1.08, 12:02 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
cyz
Registrován: 6.5.06, 20:11 Příspěvky: 3262 Bydliště: Uherské Hradiště (Kunovice)
|
chavier píše: ty myslis odstranovac starych nateru, ktere smyjes vodou, nebo ty nesmivatelne? odrezovac, doporucujes?
diky
Ty vodou umyvatelné nevím, to jsem nikdy nezkoušel, jenom vím že na praxi jsme je měli a je to slabé tak jsem používal klasický P05 plný všech možných rozpouštědel. Jako rozhodně bych radši použil ten odrezovač. Sice v tom místě kde už je to rezavé samozřejmě žádná povrchová úprava nebude ale to umyješ i kolem toho ale určitě je lepší zachovat co nejvíc toho chemickéh povrchu. Známý který dělá veterány mi doporučoval vybrousit důkladně rez ocelovým kartáčem na flexu až na kov, potom aspoň 2x natřít bezoplachovým odrezovačem až to zmodrá, potom základ atd.
|
| 9.1.08, 12:29 |
|
 |
|
kingbacker
|
 Re: Castecne shrnuti
CROWACK píše: kingbacker píše: kdyz je cela zadni kapota u nasi 130 dubkovana jak od slepic a nekde jsou zase vystupky, tak to bud nechat nebo dcely, jinak to nevidim Myslíš jako poškození od krup nebo tak? Nevyplatilo by se v tom případě spíš sehnat jinou zadní kapotu a nechat ji stříknout (nebo ji stříknout sám) do barvy auta? pokud budeš mít štěstí, možná na vrakecu seženeš i v barvě vozu...přece jenom když už máš někde vrstvu kytu, není to ono...
No jsou na ni hrbolky, jak to pod tim lakem rezne, kdyz na to predchozi majitel hodil akorat novej lak bez vyvařeni. Zkratka vystupky, jak kdyby se tam dal cukr krystal a hodil lak, je to vystupek-hrbolek
_________________ 135 LX, motor 43kw, na poježdění, i zde nedostatky http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=18742
Snažím se co mi síly a finance stačí, nebijte mě
|
| 9.1.08, 16:54 |
|
 |
|
kingbacker
|
 vrakáč
když teda vrakáč, tak všeobecně, bydlim v Jilemnici-Podkrkonoší, Liberecký kraj, tak kde mysslíte že je njakej vrakáč, kde by mohli mít věci kole 120-130tek? Díky moc
_________________ 135 LX, motor 43kw, na poježdění, i zde nedostatky http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=18742
Snažím se co mi síly a finance stačí, nebijte mě
|
| 9.1.08, 16:59 |
|
 |
|
CROWACK
Registrován: 4.3.07, 22:36 Příspěvky: 10254 Bydliště: kósek vod Jevička
|
 Re: Castecne shrnuti
kingbacker píše: No jsou na ni hrbolky, jak to pod tim lakem rezne, kdyz na to predchozi majitel hodil akorat novej lak bez vyvařeni. Zkratka vystupky, jak kdyby se tam dal cukr krystal a hodil lak, je to vystupek-hrbolek
Tak to si nějak nedovedu představit...s vrakecem ti taky neporadím, jsem z jinýho kusu republiky...ale píšeš výstupky, rez...těžko říct, co s tím takhle na dálku, mohl bys třeba upnout nějaký foto? Abys nekupoval zbytečně kapotu s tím že sme ti to poradili... 
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
| 9.1.08, 17:07 |
|
 |
|