ktory termostat na favo? + postup vymeny
Autor |
Zpráva |
michalkatka
|
DRYVER píše: Ja tu vodu nekdy ani nevypoustim - odsrubuju expanzku, dam ji pod uroven termostatu a vykapne jen par kapek vody Ale bacha aby to zas nepreteklo vrchem expanzky kdyz ju das hodne nizko
vidíš, to by ma nenapadlo
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
9.1.08, 23:38 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
krysolet007
Příspěvky: 597 Bydliště: uprostřed myšlené spojnice bodů Břeclav a Hodoš :-)
|
Tak když se tu bavíte o teplotě, tak já mám podobný problém. Ručička teploměru jen málokdy překročí červenou čáru, kterou sem na obrázku vyznačil. Myslíte že je to termostatem? Nebo je to v pořádku?
_________________ Favorit 136L r.v. 1990, červená apollo 8302
|
11.1.08, 14:21 |
|
|
michalkatka
|
na Fava sú tak rozmanité čidlá aj budíky že na 99% to máš v poriadku...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
11.1.08, 16:12 |
|
|
Dyno
|
Já mám taky věčne podchlazený motor víc jak 80st. tam nebylo už nepamatuju. Termostat jsem měnil nedávno asi je na h**no,protože to skoro nepomohlo. Dá se na škodovku použít termostat z fava? Jestli není třeba kvalitnější...
|
11.1.08, 16:27 |
|
|
cyz
|
Má vyšší teplotu - ve 120ce je 80°C a ve fávu 88.....na zimu snad v pohodě ale na léto bych to teda nedoporučoval. Otázka je jaký termostat jsi koupil - do 120tek se dá koupit Vernet. Zkus ten co tam máš vymontovat, dát do hrnce a vařit - dej si tam zavařovací teploměr, měl by se otevřít cca při 80 a myslím při 75 zavřít
|
11.1.08, 17:25 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
michalkatka píše: na Fava sú tak rozmanité čidlá aj budíky že na 99% to máš v poriadku...
tak mne to este oproti kolegovi ide o dost vyssie, zastane tesne pred bielym (plnym) polickom.
ze by to bolo ok nakonec?
ale ked necham auto stat 15 minut na volnobeh tak by sa storpo mal pustit ventilator nie? a nepusti
edit: a kupil som cierny silikon ako tesnenie pod TESNENIE moze to byt?
"tesnenie deliacich rovin prevodoviek, cerpadiel, kompresorov atd."
hm?
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
11.1.08, 17:45 |
|
|
Ondras83
|
deekay píše: michalkatka píše: na Fava sú tak rozmanité čidlá aj budíky že na 99% to máš v poriadku... tak mne to este oproti kolegovi ide o dost vyssie, zastane tesne pred bielym (plnym) polickom. ze by to bolo ok nakonec? ale ked necham auto stat 15 minut na volnobeh tak by sa storpo mal pustit ventilator nie? a nepusti edit: a kupil som cierny silikon ako tesnenie pod TESNENIE moze to byt? "tesnenie deliacich rovin prevodoviek, cerpadiel, kompresorov atd." hm?
vypusť vodu, rozdělěj ten komínek na termostat, pořádně obrus, aby to bylo hladký (taková hranka, kde je těsnění), dej tam termostat, nový těsnění a žádnej silikon tam neser..... :D:D:D:D
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
11.1.08, 17:55 |
|
|
Dyno
|
cyz píše: Má vyšší teplotu - ve 120ce je 80°C a ve fávu 88.....na zimu snad v pohodě ale na léto bych to teda nedoporučoval. Otázka je jaký termostat jsi koupil - do 120tek se dá koupit Vernet. Zkus ten co tam máš vymontovat, dát do hrnce a vařit - dej si tam zavařovací teploměr, měl by se otevřít cca při 80 a myslím při 75 zavřít
Ale jinak velikostně sedí jo?? Já sem si říkal třeba aspoň na zimu,protože mě sere spotřeba.Je to celkem poznat... Zastínil jsem aji kartonem přední chladič a to není vubec poznat,což jsem myslel že půjde. Tak jestli není čidlo nebo budík v řiťi...
|
11.1.08, 17:55 |
|
|
Šemik
|
Ano, velikostne je to stejne
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
11.1.08, 17:57 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
Ondras83 píše: vypusť vodu, rozdělěj ten komínek na termostat, pořádně obrus, aby to bylo hladký (taková hranka, kde je těsnění), dej tam termostat, nový těsnění a žádnej silikon tam neser..... :D:D:D:D
nebude to prosakovat?
mudra literatura pise aby som to namazal tukom ale ten co mame doma je akurat na varenie
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
11.1.08, 18:06 |
|
|
Šemik
|
deekay píše: Ondras83 píše: vypusť vodu, rozdělěj ten komínek na termostat, pořádně obrus, aby to bylo hladký (taková hranka, kde je těsnění), dej tam termostat, nový těsnění a žádnej silikon tam neser..... :D:D:D:D nebude to prosakovat? mudra literatura pise aby som to namazal tukom ale ten co mame doma je akurat na varenie
Nebude, jeste to papirove tesneni namaz vazelinou a bude OK.. Coz by bylo i bez te vazeliny.
V posledni dobre sem to dost zkusel..
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
11.1.08, 18:07 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
Šemik píše: Nebude, jeste to papirove tesneni namaz vazelinou a bude OK.. Coz by bylo i bez te vazeliny. V posledni dobre sem to dost zkusel..
no cyz spominal ze mu to s vazelinou presakuje, na jednom aute 2 dni a potom prestalo tak neviem
|
11.1.08, 18:12 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
krysolet007 píše: Tak když se tu bavíte o teplotě, tak já mám podobný problém. Ručička teploměru jen málokdy překročí červenou čáru, kterou sem na obrázku vyznačil. Myslíte že je to termostatem? Nebo je to v pořádku?
no skus nechat auto stat asi 15 minut, ak ti ukazuje zle tak sa ti musi pustit ventilator na chladici, a vsetko je vporiadku az na ten teplomer
ak sa ti nepusti, teplomer ukaze spravne a mas zly termostat
|
11.1.08, 18:17 |
|
|
Neex
|
spíš bych řekl že vazelína to ještě dotěsní... já to namazal vazelínou a nic neprosakuje.. taky záleží na tom jak se to očistí od starého těsnění.
_________________ Favorit 135 LX r.v.93
|
11.1.08, 18:44 |
|
|
krysolet007
Příspěvky: 597 Bydliště: uprostřed myšlené spojnice bodů Břeclav a Hodoš :-)
|
Citace: no skus nechat auto stat asi 15 minut, ak ti ukazuje zle tak sa ti musi pustit ventilator na chladici, a vsetko je vporiadku az na ten teplomer ak sa ti nepusti, teplomer ukaze spravne a mas zly termostat
No teploměr sem kontroloval podle dílenské příručky zařazováním odporů místo toho čidla... a ukazoval správně. Je fakt, že ventilátor se mi netočil ani nepamatuju, ani v létě jak byly největší horka při velmi dlouhém couvání.
Aj bych to otestoval jak píšeš ty, ale zas nechat 15 minut jen tak běžet motor, to proteče benzínu každá kapka drahá
_________________ Favorit 136L r.v. 1990, červená apollo 8302
|
11.1.08, 19:05 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|