|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 14 ] |
|
Autor |
Zpráva |
Ritchma
|
Jaký svíčky do fanouše?
Měl by to bejt 50kw z 94týho roku ale je tam danej karburátor a zřejmě podle všeho je tam ostřejí vačka. Před seřízenim sem jezdil na hrozně bohatou směs a svíčky byly hrozně černý, teď je to seřízený a stejně mi příjde že sou černý víc než by měli. Co tam dát? Densa iridia se mi zdaj na takový auto zbytečně drahý.
_________________ Škoda favorit 136LS 50kw - prodáno
Citroen saxo VTS 1,6 16v 88kw+ 900kg Schořelo
Audi A4 B5 1,8T
|
13.1.08, 12:05 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Vít
Hluchoň
|
já bych zkusil na začátek dát obyčejný brisky D15YC, když to na ně nepojede, prostě je zahodíš, jedna stojí asi 30korun
|
13.1.08, 12:11 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Re: Jaký svíčky do fanouše?
Ritchma píše: Měl by to bejt 50kw z 94týho roku ale je tam danej karburátor a zřejmě podle všeho je tam ostřejí vačka. Před seřízenim sem jezdil na hrozně bohatou směs a svíčky byly hrozně černý, teď je to seřízený a stejně mi příjde že sou černý víc než by měli. Co tam dát? Densa iridia se mi zdaj na takový auto zbytečně drahý.
drahé to je ale platinum a iridium a jednokontakt abys nohl laborovat s odtrhem má něco do sebe, ani kapka se ti neudělá že ta elektroda je špičatá, nebo zkus NGK začínája někde na 40 za kus, před lety jsem dělal servis na feldě MPi a na palibním počítači byla průměrná spotřeba 5.6 no bez problému na lehkou nohu se dalo jezdit za 3 tak si říkám kdoví jak to ukazuje, po servisu tam bylo pět i více, mimo jiné jsem dal nový vzducháč a obyčejné svíčky za 34 korun, protože bylo zrovna vyprodáno, ty svíčky jsem si nechal zjistit co to je, ale co šert nechtěl ztratily se vím jen značku champion miloš
|
13.1.08, 13:17 |
|
|
Ritchma
|
Moment já zase nechci šetřit. Iridia mam v saxu, ale na fáčko mi to přišlo dost peněz. Koukal sem třeba na bosch platinum nebo bosch super 4. Laborovat s odtrhem? Já tomu prd rozumim
Audi A4 B5 1,8T
|
13.1.08, 17:49 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Ritchma píše: Moment já zase nechci šetřit. Iridia mam v saxu, ale na fáčko mi to přišlo dost peněz. Koukal sem třeba na bosch platinum nebo bosch super 4. Laborovat s odtrhem? Já tomu prd rozumim
teoreticky je konstrukce VN stavěno na určité otrhy a pokud použiješ čtyřkontaktní svíčky tak změna odtrhu se velmi špatně dělá nebo je skoro nemožná, pokud platinum dal bych jednokontaktní champion asi 650 korun sada , utěch více kontaktních to je podle mě blafák na lidi stejně tam skočí jiskra jen jedna miloš
|
13.1.08, 19:02 |
|
|
Ondras83
|
slovacek.milos píše: Ritchma píše: Moment já zase nechci šetřit. Iridia mam v saxu, ale na fáčko mi to přišlo dost peněz. Koukal sem třeba na bosch platinum nebo bosch super 4. Laborovat s odtrhem? Já tomu prd rozumim teoreticky je konstrukce VN stavěno na určité otrhy a pokud použiješ čtyřkontaktní svíčky tak změna odtrhu se velmi špatně dělá nebo je skoro nemožná, pokud platinum dal bych jednokontaktní champion asi 650 korun sada , utěch více kontaktních to je podle mě blafák na lidi stejně tam skočí jiskra jen jedna miloš
jj a hlavně ti to ani neutáhne favoriťácká zapalovací soustava....
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
13.1.08, 19:14 |
|
|
Ritchma
|
Když dám například ty bosch platinum - jednokontaktní, musí se něco nastavovat? Já měl za to že prostě prsknu svíčky do auta a hotovo, ne?
Audi A4 B5 1,8T
|
13.1.08, 19:28 |
|
|
Ondras83
|
Ritchma píše: Když dám například ty bosch platinum - jednokontaktní, musí se něco nastavovat? Já měl za to že prostě prsknu svíčky do auta a hotovo, ne?
jj..nejlepší je ještě podle měrek zkontrolovat odtrhy....0,4
jinak, vyměníš svíčky a valíš
|
13.1.08, 19:48 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Ritchma píše: Když dám například ty bosch platinum - jednokontaktní, musí se něco nastavovat? Já měl za to že prostě prsknu svíčky do auta a hotovo, ne?
doporučený odtrh pro fáčko od brisk, NGK,bosch a champion je 0.7 mm, tak pokud to bude jinak je to na krabce tak to lístkovou měrkou upravíš jsou to blbosti ale důležité miloš
|
13.1.08, 20:05 |
|
|
FerdikF
|
Ondras83 píše: slovacek.milos píše: Ritchma píše: Moment já zase nechci šetřit. Iridia mam v saxu, ale na fáčko mi to přišlo dost peněz. Koukal sem třeba na bosch platinum nebo bosch super 4. Laborovat s odtrhem? Já tomu prd rozumim teoreticky je konstrukce VN stavěno na určité otrhy a pokud použiješ čtyřkontaktní svíčky tak změna odtrhu se velmi špatně dělá nebo je skoro nemožná, pokud platinum dal bych jednokontaktní champion asi 650 korun sada , utěch více kontaktních to je podle mě blafák na lidi stejně tam skočí jiskra jen jedna miloš jj a hlavně ti to ani neutáhne favoriťácká zapalovací soustava....
Proč by to neměla utáhnout ? Normálně dávám do fáva jednobodový, teď jsem získal od strýca zadara tříbodový bosch super, mám na nich asi 8tkm a pohoda.
_________________ Forman Glxi r.v.93 karbec 43Kw lpg
Ford Fiesta r.v.91 37kw
|
14.1.08, 09:49 |
|
|
Ritchma
|
Pánové pro vás je to prkotina, ale za prvé nevim jakou měrkou ani kde se taková věc jako odtrh nastavuje
Audi A4 B5 1,8T
|
14.1.08, 15:41 |
|
|
Ondras83
|
FerdikF píše: Ondras83 píše: slovacek.milos píše: Ritchma píše: Moment já zase nechci šetřit. Iridia mam v saxu, ale na fáčko mi to přišlo dost peněz. Koukal sem třeba na bosch platinum nebo bosch super 4. Laborovat s odtrhem? Já tomu prd rozumim teoreticky je konstrukce VN stavěno na určité otrhy a pokud použiješ čtyřkontaktní svíčky tak změna odtrhu se velmi špatně dělá nebo je skoro nemožná, pokud platinum dal bych jednokontaktní champion asi 650 korun sada , utěch více kontaktních to je podle mě blafák na lidi stejně tam skočí jiskra jen jedna miloš jj a hlavně ti to ani neutáhne favoriťácká zapalovací soustava.... Proč by to neměla utáhnout ? Normálně dávám do fáva jednobodový, teď jsem získal od strýca zadara tříbodový bosch super, mám na nich asi 8tkm a pohoda.
no, a poznal jsi znatelnej rozdíl na výkonu nebo na spotřebě ??? nepoznal co
|
14.1.08, 15:54 |
|
|
Nepér
|
Není to ani tak odtrh, ale vzdálenost elektrod
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
14.1.08, 17:55 |
|
|
FerdikF
|
Ondras83 píše: FerdikF píše: Ondras83 píše: slovacek.milos píše: Ritchma píše: Moment já zase nechci šetřit. Iridia mam v saxu, ale na fáčko mi to přišlo dost peněz. Koukal sem třeba na bosch platinum nebo bosch super 4. Laborovat s odtrhem? Já tomu prd rozumim teoreticky je konstrukce VN stavěno na určité otrhy a pokud použiješ čtyřkontaktní svíčky tak změna odtrhu se velmi špatně dělá nebo je skoro nemožná, pokud platinum dal bych jednokontaktní champion asi 650 korun sada , utěch více kontaktních to je podle mě blafák na lidi stejně tam skočí jiskra jen jedna miloš jj a hlavně ti to ani neutáhne favoriťácká zapalovací soustava.... Proč by to neměla utáhnout ? Normálně dávám do fáva jednobodový, teď jsem získal od strýca zadara tříbodový bosch super, mám na nich asi 8tkm a pohoda. no, a poznal jsi znatelnej rozdíl na výkonu nebo na spotřebě ??? nepoznal co
Právě, že rozdíl vůbec žádnej. Chcii na ně teď někdy mrknout, jak se opotřebovávají. U brisku jsem po těch 10tis km koukal na odtrh a už byl trochu větší. Příště chci vyzkoušet NKG jak tady doporučuje Milos.
_________________ Forman Glxi r.v.93 karbec 43Kw lpg
Ford Fiesta r.v.91 37kw
|
14.1.08, 19:05 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|