Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 17.11.24, 07:52

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Motor Felicia 1.3MPI s chipem a vačkou CIMBU 
Autor Zpráva

Příspěvek Motor Felicia 1.3MPI s chipem a vačkou CIMBU
Zdarec lidi, každou chvilku se na to někdo ptá, tak tady to máte, když si to uděláte, určítě neproděláte!!! :D

Obrázek

17.1.08, 19:57
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: Motor Felicia 1.3MPI s chipem a vačkou CIMBU
[quote="fux.dggn"]Zdarec lidi, každou chvilku se na to někdo ptá, tak tady to máte, když si to uděláte, určítě neproděláte!!! :D

zaujima ma ako dlho Ti to uz jazdi, ako sa zmenila spotreba, a kolko to stalo.

17.1.08, 20:05
Voditelj brodice

Příspěvek 
skoda ze necipuju karburatory :lol: :lol:

17.1.08, 20:17
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Cvoky píše:
fux.dggn píše:
Zdarec lidi, každou chvilku se na to někdo ptá, tak tady to máte, když si to uděláte, určítě neproděláte!!! :D

Teď mi zbývá 100km do 60000km, když motor vytýčím do 3500rpm, což je výkon nějakých 50kW a 132Nm, čehož se v sérii dalo dosáhnou až nekde na hranici červeného pole na otáčkoměru, kam mi bylo až líto to vytáčet, tak když se tedy držím v zeleném poli otáčkoměru, moje průměrná spotřeba je 5,5 až 6 litrů na 100km. Cena 14.518,- Kč vč, DPH jako u motoru 1.6MPI

Životnost motoru očekávám pohopitelně větší, protože už nemám potřebu tolik točit motor a jak je obecně známo, životnost také závisí na počtu pracovních cyklů, jestli se tedy dobře vyjadřuju, ale chlapy motormajstři snad chápou, jak to myslím. :D

17.1.08, 20:19
Mistr mechanik

fux.dggn píše:
Cvoky píše:
fux.dggn píše:

Teď mi zbývá 100km do 60000km, když motor vytýčím do 3500rpm, což je výkon nějakých 50kW a 132Nm, čehož se v sérii dalo dosáhnou až nekde na hranici červeného pole na otáčkoměru, kam mi bylo až líto to vytáčet, tak když se tedy držím v zeleném poli otáčkoměru, moje průměrná spotřeba je 5,5 až 6 litrů na 100km. Cena 14.518,- Kč vč, DPH jako u motoru 1.6MPI

Životnost motoru očekávám pohopitelně větší, protože už nemám potřebu tolik točit motor a jak je obecně známo, životnost také závisí na počtu pracovních cyklů, jestli se tedy dobře vyjadřuju, ale chlapy motormajstři snad chápou, jak to myslím. :D

nechápu tu cenu 14500 kolik stál ten čip a kolik vačka a je to čip nebo jen úprava programu za 3500 kč miloš

19.1.08, 11:21

Příspěvek 
deekay píše:
skoda ze necipuju karburatory :lol: :lol:

to je pravda ale stačí vyměnit Pierburg 2E3 za ten co se dával třeba do opelu kadett nebo vw golf... je identický jen má větší osazení... tím myslím difuzory atd.. a jede to s ním o poznání líp :wink:

19.1.08, 11:39
Hluchoň

Příspěvek 
to je opravdu pěkný, i ty průběhy se mi zdají rozumný, žádný brutální skoky, asi tomu opravdu rozumí, akorát ta cena je dost vysoká

19.1.08, 11:48
Profil ICQ

Příspěvek 
jj...cena je dost, taky se totiž rozhoduju, jestli do toho mám vrazit celou vejplatu za prázdniny, nebo jezdit s tim co mám....jen mám BMM a tam by to vyšlo s vačkou a softem na nějakejch 56 kW....ale stojí to necelejch 7000 kč

20.1.08, 00:34
Profil ICQ

slovacek.milos píše:
nechápu tu cenu 14500 kolik stál ten čip a kolik vačka a je to čip nebo jen úprava programu za 3500 kč miloš

Těch 14500,- stojí vačka, čip a práce dohromady. CPU se vyměňuje celé (staré za nové). Práce je to na tři hodiny + kontrolní svezení. Jinak samotný čip bez vačky stojí na 1.3MPI těch 3500,- a to maji hotový za necelou hodinku.

20.1.08, 19:40

Příspěvek 
Ondras83 píše:
jj...cena je dost, taky se totiž rozhoduju, jestli do toho mám vrazit celou vejplatu za prázdniny, nebo jezdit s tim co mám....jen mám BMM a tam by to vyšlo s vačkou a softem na nějakejch 56 kW....ale stojí to necelejch 7000 kč

Na výkon až zas tak nekoukej, zásadní je to, že Ti naroste toč. moment a navíc ho budeš mít k dispozici v nižších otáčkách. Spotřeba je neuvěřitelně nízká.

20.1.08, 19:42

Příspěvek 
Vít píše:
to je opravdu pěkný, i ty průběhy se mi zdají rozumný, žádný brutální skoky, asi tomu opravdu rozumí, akorát ta cena je dost vysoká

Za kvalitní práci si rád připlatím. Jo a ještě jedna lahůdka, znám Felici 1.6 s touto úpravou a ta má najeto úctyhodných 432000km!!! Pravdou je, že motor poslední dobou vydává podivné zvuky, ale výkon nestratil. Měl sem tu čest je v něm svézt a s majitelem mu hádáme život do 450000km, ale i tak je těch 432000km na benzíňáka solidní nemyslíte?

20.1.08, 19:49

Příspěvek 
fux.dggn píše:
Vít píše:

Za kvalitní práci si rád připlatím. Jo a ještě jedna lahůdka, znám Felici 1.6 s touto úpravou a ta má najeto úctyhodných 432000km!!! Pravdou je, že motor poslední dobou vydává podivné zvuky, ale výkon nestratil. Měl sem tu čest je v něm svézt a s majitelem mu hádáme život do 450000km, ale i tak je těch 432000km na benzíňáka solidní nemyslíte?

moc hezký :D

21.1.08, 22:20
Profil ICQ

Příspěvek 
fux.dggn píše:
Ondras83 píše:

Na výkon až zas tak nekoukej, zásadní je to, že Ti naroste toč. moment a navíc ho budeš mít k dispozici v nižších otáčkách. Spotřeba je neuvěřitelně nízká.

jj...krouťák je důležitej, ještě nemám prachy no....asi bych to ale spíš viděl jen na čip (kvůli prachům)....neim, vo prázkách si třeba do cimbu udělám vejlet no...

21.1.08, 22:21
Profil ICQ

Příspěvek 
kamos ma 70kW vo felde a veru nebola to len vacka a cip, bola to aj hlava (a poriadna) a ladene vyfuk. zvody 4-2-1 Motorexcel.......

ak si myslite ze narast 25-30 Nm sa da spravit iba vackou a chipom tak ste na omyle......

ale reklama pekna....

22.1.08, 14:23
Profil Zobrazit autorovy stránky
Voditelj brodice

Příspěvek 
Gemini píše:
kamos ma 70kW vo felde a veru nebola to len vacka a cip, bola to aj hlava (a poriadna) a ladene vyfuk. zvody 4-2-1 Motorexcel.......

ak si myslite ze narast 25-30 Nm sa da spravit iba vackou a chipom tak ste na omyle......

ale reklama pekna....

aj mne taku hlavicku spravis? :lol:

22.1.08, 17:07
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další