ktory termostat na favo? + postup vymeny
Autor |
Zpráva |
Nepér
|
Já mám taky termostat VERNET, na fáčko, kolik stupňů má netuším, ukazuje mi to OK, do bílého pole. Je tam asi rok. Když jsem to měnil urval jsem si šroub... Odvrtávat ocel v hliníku... no žůžo.
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
18.1.08, 15:42 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
mozem s tym este tak 5km jazdit?
jak sa dava dole? uvolnim napinak alternatoru a hotovo? ako dlho mozem nechat motor bez pumpy?
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
18.1.08, 15:44 |
|
|
michalkatka
|
deekay píše: mozem s tym este tak 5km jazdit? jak sa dava dole? uvolnim napinak alternatoru a hotovo? ako dlho mozem nechat motor bez pumpy?
mysíš nechť motor bežať bez pumpy? také 2 min, keď je studený, ak je zohriaty tak kratšie, to byti malo stačiť vypočuť...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
18.1.08, 15:47 |
|
|
krysolet007
Příspěvky: 597 Bydliště: uprostřed myšlené spojnice bodů Břeclav a Hodoš :-)
|
Cuká :-(
Tak nevim kam to napsat, tak to zkusim sem. Vyměnil sem termostat, teď drží teplotu o dost vyšší (v tom plném bílém poli pod červeným). Říkám si paráda. Ale jak sem včera vyrazil na cestu, tak motor začal škubat... V některých otáčkách (kolem 2500) hlavně na 3 a 4 dost škube. Tak nevim jestli na to nemůže mít vliv ten termostat. Jinak sem tam ještě namontoval startér z feldy, ale to na to vliv určitě nemá... Nevíte co s tim?
_________________ Favorit 136L r.v. 1990, červená apollo 8302
|
19.1.08, 09:55 |
|
|
michalkatka
|
Re: Cuká :-(
krysolet007 píše: Tak nevim kam to napsat, tak to zkusim sem. Vyměnil sem termostat, teď drží teplotu o dost vyšší (v tom plném bílém poli pod červeným). Říkám si paráda. Ale jak sem včera vyrazil na cestu, tak motor začal škubat... V některých otáčkách (kolem 2500) hlavně na 3 a 4 dost škube. Tak nevim jestli na to nemůže mít vliv ten termostat. Jinak sem tam ještě namontoval startér z feldy, ale to na to vliv určitě nemá... Nevíte co s tim?
skús trocha znížiť predzápal, označ si na komínku polohu a keď tak to môže ľahko vrátiť nazad...
mne dosť také cukanie odstránilo viacoktánové palivo...
termostat by na to zásadný vplyv neml mať, ale to by si musel mať extrémne rozdielnu teplotu, mne sa pred výmenou termostatu hocikedy zapol sytič (zvýšené otáčky) a veľmi slabo to kúrilo... starý termo bol stále otvorený...
|
19.1.08, 10:26 |
|
|
krysolet007
|
Prosimtě a kde ten předzápal najdu? Tyhle věci co se týkají úzce motoru jdou zatím mimo mě, ještě sem se s tím nerýpal...
No taky je možné že sem nabral nějaký šmejd, bo se byl aj na benzince, ale tam beru benál pravidelně a ještě se to nestalo, a nevěřím že bych byl takový dement, že bych hrábl po špatné pistoli, ikdyž...
Rozdíl teplot sem vyznačil na obrázku zde:
ale to by taky asi na to nemělo mít vliv
|
19.1.08, 11:13 |
|
|
michalkatka
|
pod rozdeľovačom je tzv komínok roadeľovača, do pŕs je uchytený 2x 6ka skrutka a samotný rozdeľovač je uchytený do komínka, ktorý tvorí objímku so 6kou skrutkou.
povolíš na komínku tú 6ku a vtedy sa dá pootáčať celým ozdeľovačom, tak sa nastavuje predzápal, ak chceš ubrať tak ho posuň v smere hodinových ručičiek, pred tým si šroubovákom označ pôvodnú polohu tak že urobíš ryhu na rozdeľovač aj komínok súčasne.
Naposledy upravil michalkatka dne 19.1.08, 12:08, celkově upraveno 2
|
19.1.08, 12:02 |
|
|
Nepér
|
No, než si rozhodíš předstih, zkontroloval bych klasiku, palec, víčko, kabely & svíčky.
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
19.1.08, 12:04 |
|
|
krysolet007
|
Svíčky sem koupil nové, tak je tam dám, pokud to nezabere tak se vrhnu na ten předstih
|
19.1.08, 12:13 |
|
|
michalkatka
|
krysolet007 píše: Svíčky sem koupil nové, tak je tam dám, pokud to nezabere tak se vrhnu na ten předstih
však keď si to označíš, vtátiť nazad to môžeš kedykoľvek...
|
19.1.08, 12:16 |
|
|
Neex
|
michalkatka píše: krysolet007 píše: Svíčky sem koupil nové, tak je tam dám, pokud to nezabere tak se vrhnu na ten předstih však keď si to označíš, vtátiť nazad to môžeš kedykoľvek...
máš pravdu je to nejsnadnější způsob jak upravit předstih bez stroboskopu... poznačit základní pozici a zkusit mírně po milimetru natočit rozdělovačem
_________________ Favorit 135 LX r.v.93
|
19.1.08, 12:34 |
|
|
michalkatka
|
Neex píše: máš pravdu je to nejsnadnější způsob jak upravit předstih bez stroboskopu... poznačit základní pozici a zkusit mírně po milimetru natočit rozdělovačem
ja stroboskop mám, ale málokedy ho použijem, jedine ak chcem vidieť v akom stave sú rozvody, keď sú zlé tak to lieta aj o 10-15°
inak najlepší postup nastavenia je načapovať benzín ktorý to auto potrebuje (čím viac tým lepšie), od oka nastaviť veľký predzápal, a s autom sa ísť prejsť, po maly predzápal uberať pokiaľ aute nebude cukať ani klepať ventily...
|
19.1.08, 12:39 |
|
|
krysolet007
|
Tak nakonec výměna svíček pomohla... nechápu to, nečekal sem že to pomuže, ale dobře tak
|
19.1.08, 22:11 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|