|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 11 ] |
|
Autor |
Zpráva |
v.kalandra
|
LPG na BMM
Jenom mně napadl nápad, tak zjišťuju.
Na kolik by přišlo udělat Favorita BMM 40kW na LPG provoz??
Nejlíp tak aby to bylo legální.
Má to nějaký nevýhody? Na provoz je to levnější než benzín,že? Taky to na LPG i líp jede bych řekl
|
20.1.08, 10:33 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Drak
|
Tak, aby to bylo legální počítej okolo 14.000,- u oficiální firmy, plus minus jak kde, problém bude ale u tak starýho auta v návratnosti investice.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
20.1.08, 10:43 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Re: LPG na BMM
v.kalandra píše: Jenom mně napadl nápad, tak zjišťuju. Na kolik by přišlo udělat Favorita BMM 40kW na LPG provoz?? Nejlíp tak aby to bylo legální. Má to nějaký nevýhody? Na provoz je to levnější než benzín,že? Taky to na LPG i líp jede bych řekl
stojí to moc peněz tak 16.000 a nejlépe uděláš když si koupíš fáčko i s plynem miloš
|
20.1.08, 10:44 |
|
|
v.kalandra
|
Když vidim tu cenu tak vidim že jo.
Na kolik to tak bývá výhodný? Jakože spotřeba přepočítná na Kč
|
20.1.08, 10:54 |
|
|
Drak
|
Si to spočti, průměrnou cenu benzínu u vás, průměrnou cenu LPG, připočítej že na LPG je spotřeba o 10-20% větší a počet kilometrů, co najezdíš a uvidíš, jestli se ti to vyplatí, nebo ne.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
20.1.08, 10:57 |
|
|
v.kalandra
|
Drak píše: Si to spočti, průměrnou cenu benzínu u vás, průměrnou cenu LPG, připočítej že na LPG je spotřeba o 10-20% větší a počet kilometrů, co najezdíš a uvidíš, jestli se ti to vyplatí, nebo ne.
Když to vemu odhadem (nevim kolik chteji za LPG) a budu počítat i s tim že píšeš že je spotřeba na LPG o 10-20% větší, tak mi vychází takovejch 18kč za litr (pokud se to měří v litrech). Benzín u mně stojí 33kč. Takže z takovýho hlediska se to vyplatí. Na plnou nádrž (kdybych to bral jako na benzín) tak je to rozdíl asi 600kč! Takže budto počítám blbě nebo se to vyplatí
|
20.1.08, 11:08 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
v.kalandra píše: Drak píše: Si to spočti, průměrnou cenu benzínu u vás, průměrnou cenu LPG, připočítej že na LPG je spotřeba o 10-20% větší a počet kilometrů, co najezdíš a uvidíš, jestli se ti to vyplatí, nebo ne. Když to vemu odhadem (nevim kolik chteji za LPG) a budu počítat i s tim že píšeš že je spotřeba na LPG o 10-20% větší, tak mi vychází takovejch 18kč za litr (pokud se to měří v litrech). Benzín u mně stojí 33kč. Takže z takovýho hlediska se to vyplatí. Na plnou nádrž (kdybych to bral jako na benzín) tak je to rozdíl asi 600kč! Takže budto počítám blbě nebo se to vyplatí
podle mě se to nevyplatí zkus na netu pohledat palubní počítač na BMM úprava řídící jednotky u autosport cimbu stojí 3500 ale dá se to pořídit i do tisícovky /nemám to odskoušené/ pak nové pořádné platinové svíčky a VN vedení, odbrzdění podvozku, vyleštění laku a zjistíš na lehkou nohu 4-4.5 litru měl jsem tři takové feldy krátké průměr 4 dlouhé průměr 4.5, přes palubní počítač zjistíš že třeba pojedeš 70 km za pět a při 90 za 3.5 miloš
|
20.1.08, 11:18 |
|
|
v.kalandra
|
slovacek.milos píše: v.kalandra píše: Drak píše: Si to spočti, průměrnou cenu benzínu u vás, průměrnou cenu LPG, připočítej že na LPG je spotřeba o 10-20% větší a počet kilometrů, co najezdíš a uvidíš, jestli se ti to vyplatí, nebo ne. Když to vemu odhadem (nevim kolik chteji za LPG) a budu počítat i s tim že píšeš že je spotřeba na LPG o 10-20% větší, tak mi vychází takovejch 18kč za litr (pokud se to měří v litrech). Benzín u mně stojí 33kč. Takže z takovýho hlediska se to vyplatí. Na plnou nádrž (kdybych to bral jako na benzín) tak je to rozdíl asi 600kč! Takže budto počítám blbě nebo se to vyplatí podle mě se to nevyplatí zkus na netu pohledat palubní počítač na BMM úprava řídící jednotky u autosport cimbu stojí 3500 ale dá se to pořídit i do tisícovky /nemám to odskoušené/ pak nové pořádné platinové svíčky a VN vedení, odbrzdění podvozku, vyleštění laku a zjistíš na lehkou nohu 4-4.5 litru měl jsem tři takové feldy krátké průměr 4 dlouhé průměr 4.5, přes palubní počítač zjistíš že třeba pojedeš 70 km za pět a při 90 za 3.5 miloš
Jo palubní PC sháním,ale nikde nic:-( Svíčky mám BRISK 3bodové. Kabely mam stary (myslim TESLA). Odbrždění podvozku nevim oč jde ALE u mně je hlavním problémem ta těžká noha no
|
20.1.08, 11:28 |
|
|
v.kalandra
|
Koukal jsem na Cimbu. Jinak nemám moc v plánu něco předělávat. Mám jednotku z 50kW felicie (melo by to byt stejny jako Fav) a ted akorát sháním vačku z 50kW motoru. Mam v plánu ten motor postupně předělat na 50tku
|
20.1.08, 11:41 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
v.kalandra píše: Koukal jsem na Cimbu. Jinak nemám moc v plánu něco předělávat. Mám jednotku z 50kW felicie (melo by to byt stejny jako Fav) a ted akorát sháním vačku z 50kW motoru. Mam v plánu ten motor postupně předělat na 50tku
ta jednotka co máš felici tam záleží jestli máš imobilizer nebo nemáš a ta řídící jednotka musí pasovat, , a ten palubní počítač to jsem jen tak pogogloval a nešel jsem dost odkazů a taky si dej inzerát namejluj vrakoviště ten se ti vyplatí bez jakýhkoliv úprav jezdí fáčka 5-5.5, to jsem se nedávno díval do jednoho počítače na VW průměrná spotřeba 34 litrů obchodníci s perníkem ty asi nějaká spotřeba vůbec nesere miloš
|
20.1.08, 12:46 |
|
|
CROWACK
|
slovacek.milos píše: obchodníci s perníkem ty asi nějaká spotřeba vůbec nesere miloš
To víš, feťáci jim asi platěj víc než dobře...
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
20.1.08, 12:55 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|