koda TechWeb   Copyright © 1999-2000, Petr Va & Panda internet studio
Jakkoliv vatek i petisk obsahu serveru koda TechWeb me bt pouit jinde pouze s psemnm svolenm provozovatel serveru, je jsou uvedeni ve.

Fabia Praktik (první informace)
Rubrika: Technická data
Publikovn: 24. ledna 2002

Po užitkovém voze na základě Felicie se mladoboleslavská továrna opět vrací ke koncepci použité již u vozidel Forman, tj. vytvoření jednoduššího užitkového vozidla na bázi řady. Nový model vycházející z Fabie Combi se jmenuje Fabia Praktik.
Vozidlo je dvoumístné a za předními sedadly je nákladový prostor. Prostory jsou odděleny pevnou příčkou, ve spodní části plnou, v horní polovině mříží.
O nákladovém prostoru je zatím známo pouze to, že má objem 1290 litrů. Rozměry nákladového prostoru zřejmě budou velmi podobné Fabii Combi se sklopenými sedačkami.

Vozidlo lze z vnějšku bez problémů poznat, okna v zadních dveřích a stejně tak v C sloupcích jsou nahrazena plechovou výplní v barvě karoserie. Zadní levé dveře nejsou otevíratelné. Nákladový prostor je tak dostupný zadním víkem, nebo pro menší věci pravými dveřmi. Vozidlo lze také poznat podle plastových nárazníků, které stejně jako u modelu Junior nejsou v barvě vozu. Z dalších úprav toho není mnoho známo, například jak je upraven podvozek, pružení a pérování a další komponenty.

Interiér je mírně upraven, jsou zde dvě lampičky a malá odkládací schránka v horním panelu a dále pak stropní síťka. Ve standardní výbavě je pak airbag řidiče, posilovač řízení, příprava pro autorádio, lampička v nákladovém prostoru, elektrické nastavení sklonu předních světlometů, nastavitelný volant, signalizace zapomenutí rozsvícených světel, otáčkoměr atd. Výbava na přání je podobná té u klasické Fabie samozřejmě s omezeními.

Vozidlo bude nabízeno ve dvou motorových variantách, uvedeny jsou i základní ceny.
Motor 1.4MPI 50kW   334000,- včetně DPH (bez DPH pak 274098,-)
Motor 1.9SDI  47kW   396400,- včetně DPH (bez DPH pak 324918,-)
 

Obrázky ve větší kvalitě si můžete prohlédnout v galerii Fabia.

Autor lnku: Chipmen (Petr Váňa)
E-mail: chipmen@skoda.panda.cz