koda TechWeb   Copyright © 1999-2000, Petr Va & Panda internet studio
Jakkoliv vatek i petisk obsahu serveru koda TechWeb me bt pouit jinde pouze s psemnm svolenm provozovatel serveru, je jsou uvedeni ve.

Tábor 2002 (pár poznatků z největší Škoda akce)
Rubrika: Akce
Publikovn: 25. ervna 2002

Nevím čím to je, ale poprvé jsem si přál najít výmluvu v podobě počasí, nebo "čehokoli" abych nemusel na tábor(mělník). Asi už jsem unavený pořád dokola to samé lidi, auta, program... No o tom programu by se dalo polemizovat. Takže jsem vyjížděl v sobotu ráno bez velkých očekávání.

Nejvíce z celého srazu mě pobavila valná hromada. Pokud už nechce volené zastupenstvo řešit otázky samo, možná by výhodnější bylo obeslat členy s "volebnímy lístky". Když jsem slyšel vyvolávání sum, přemýšlel jsem o aukci až později jsem zjistil, že se jednalo o dohadování členských příspěvků. Upřímě v 11 hodin na rozpáleném asfaltu se dohadovat o podobných věcech prostě nemá smysl. Navíc to dávalo možnost rozhodování pouze těm, kteří byli na srazu (z členů FKP). No prostě jsem se bavil. Zajímalo by mne jak budou případné restrikce, které se tam domlouvaly vysvětlovat zahraničním účastníkům...

Účast byla jako vždy velká, na značkový sraz, domácí značka se projevuje. Převažovali vozidla která združuje klub, tedy Š Felicia, Š 110R, Garde Rapid, Tudor ?.
Novější produkce počínaje Favority bylo málo novější Octavii jsem tam snad ani nenašel.

K sehnání bylo jako obvykle ledascos, ale oproti minulým rokům bylo k sehnání méně tuning dílů (nemyslím plasty), ale spíše veškeré díly pro starší vozidla.

Vozidla, která stála za to shlédnout a zatím nejsou známé, no tak těch nebylo mnoho. Asi tak dvě. Jedna celkem hezká kombinace původně Š110R přestavěné na RS a kombinované s předkem z Š1000MB. A druhá celkem dobře udělaná okruhová 130.


Program byl jako obvykle žádný, teda mimo spanilé jízdy. Logicky několikset aut v spanilé jízdě se nedá jednoduše zorganizovat takže se trhala, ale pokud vím většina lidí dojela bez problémů. Asi jsem zhýčkaný z jiných značkových srazů, ale přeci jenom jen se potkat s ostatními občas nestačí. Uznávám že zde je příliš mnoho účastníků, ale i to se dá při dostatku pořadatelů zvládnout. Já osobně viděl pořadatele akorát na bráně vybírat (vstupné stále lidových 20kč) a potom na tribuně (rozuměj liazce) při valné hromadě.

Zdravím tímto také spolukonferenčníky, kteří se nedostavili v hojném počtu. Měli by tušit o koho jde.
Rád bych také pozdravil zahraniční přátele především z Velké Británie.

Autor lnku: Chipmen (Petr Váňa)
E-mail: chipmen@skoda.panda.cz