ŠKODA techweb [homepage]
Technická data
14. května 2002

Octavia modelový rok 2003

tisková informace automobilky



ilustrační obrázek

rozšíření nabídky motorů pro verze Classic a Ambiente
 

  • Škoda Octavia Combi 4x4 i ve verzi Classic
  • flexibilní servisní intervaly WIV
  • dvě nové vnější barvy – červená Corrida a modrá Admirál
Společnost Škoda Auto zavádí od 2. května 2002 na trh automobily řady Škoda Octavia v novém modelovém roce 2003. Kromě jiného došlo k rozšíření nabídky některých žádaných typů motorů u verzí výbav Classic a Ambiente.

Řidiči, kteří se rozhodnou pro verzi Škoda Octavia Classic, nebo Škoda Octavia Combi Classic si můžou vybrat ze čtyř agregátů. Kromě benzínového motoru 1.4MPI 16V/55 kW a úsporného dieselového motoru 1.9SDI/50 kW je v nabídce i výkonnější benzínový motor 1.6MPI/75 kW. Navíc, ve verzi Classic je možné pořídit vůz Škoda Octavia s oblíbeným turbodieselovým motorem 1.9TDI/66 kW.

Nabídka provedení Škoda Octavia Ambiente obsahuje i výkonné agregáty dodávané doposud především ve verzi Elegance. Jde o benzínový motor 2.0MPI/85 kW se čtyřstupňovou automatickou, nebo pětistupňovou mechanickou převodovkou a také nejvýkonnější agregáty – benzínový 1.8T/110 kW a turbodieselový motor 1.9TDI/81 kW.

Cenově přístupnější jsou i automobily Škoda Octavia s pohonem všech kol. Vůz Škoda Octavia Combi 4x4 je možné nyní zakoupit také v základní verzi Classic, a to s benzínovým motorem 2.0MPI/85 kW, nebo s turbodieselovým motorem 1.9TDI PD/74 kW. Nejvýkonnější verze Škoda Octavia 4x4 a Octavia Combi 4x4 1.8T/110 kW se kromě provedení Elegance dodávají také ve verzi Ambiente.

U všech vozů řady Škoda Octavia modelového roku 2003 určených pro české zákazníky je rovněž aktivován systém flexibilních servisních intervalů WIV (z německého Wartungs Intervall Verlängerung). U vybraných typů motorů a při dodržení předepsaných podmínek umožňuje tento systém prodloužit servisní intervaly až na 30 000 km u zážehových motorů, resp. až na 50 000 km u vznětových motorů. Časový limit mezi servisními prohlídkami je v těchto případech stanoven maximálně na dva roky.

Barevný sortiment vozů obohatily dvě nové vnější barvy - červená Corrida a modrá Admiral. V souvislosti s uvedením nového modelového roku vozů řady Škoda Octavia nedošlo k žádnému navýšení doporučených prodejních cen.

Zdroj: tisková informace Škoda Auto a.s.

Autor článku: Chipmen (Petr Váňa)

zobrazit další autorovy články
upravit článek pro tisk

Komentáře k tomuto článku (52):




 

© 1999-2018, Petr Váňa a Insidea Digital s.r.o.
Jakýkoliv výňatek či přetisk obsahu serveru Škoda TechWeb může být použit jinde pouze s písemným svolením provozovatelů serveru, jež jsou uvedeni výše.
Zásady ochrany osobních údajů