Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 21.11.24, 19:17

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 
 Garde 4q to 5q 
Autor Zpráva

Příspěvek Garde 4q to 5q
Nazdárek, chtěl bych znát váš názor na jeden problém. Kamarád má Škoda Garde, r.v 1983. Je v něm namontována 4q převodovka, ale kastle je už na 5q. Protože to opravuje celkově, tak je motor i převodovka venku, a já jsem mu řek aby si tam dal 5q, že je to lepší. On si ale myslí, že by se ještě musely měnit i poloosy protože je ta zadní vlečená náprava užší než maj třeba eMkový Rapidy (Myslí si to proto že je to r.v 83 - rok před nástupem Emek). Já si ale myslím že jsou ty převodovky volně záměnné (nepočítám-li táhlo řazení), a že ty poloosy můžou zůstat ty jaký tam jsou protože jsou stejný. Dost jsme o tom hádali a na ničem jsme se nechodli...

24.8.06, 08:18
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Cus, tak to ti taky presne nepovim, ale kamos ma ve skodare motor z facka, petikvalt a zadni napravu klasiku m-kovou, ne tu uhlovou, takze by to asi melo v pohode jit. Kdybys shanel tu prevodovku, tak mi ji ted nekdo nabizel prej fungl nova za 2000,- :?

24.8.06, 09:30

Příspěvek 
driver.rapid píše:
Cus, tak to ti taky presne nepovim, ale kamos ma ve skodare motor z facka, petikvalt a zadni napravu klasiku m-kovou, ne tu uhlovou, takze by to asi melo v pohode jit. Kdybys shanel tu prevodovku, tak mi ji ted nekdo nabizel prej fungl nova za 2000,- :?

Já tu převodovku neschánim, zajímá mě to čistě teoreticky...

24.8.06, 09:33

Příspěvek 
Ja to nemyslel ve zlym, ale podle me by to melo jit 8)

24.8.06, 09:35
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
teoreticky se ty převodovky liší jenom dýlkou

24.8.06, 11:09
Profil ICQ
Pan Kapitán

Příspěvek Re: Garde 4q to 5q
Šemik píše:
Nazdárek, chtěl bych znát váš názor na jeden problém. Kamarád má Škoda Garde, r.v 1983. Je v něm namontována 4q převodovka, ale kastle je už na 5q. Protože to opravuje celkově, tak je motor i převodovka venku, a já jsem mu řek aby si tam dal 5q, že je to lepší. On si ale myslí, že by se ještě musely měnit i poloosy protože je ta zadní vlečená náprava užší než maj třeba eMkový Rapidy (Myslí si to proto že je to r.v 83 - rok před nástupem Emek). Já si ale myslím že jsou ty převodovky volně záměnné (nepočítám-li táhlo řazení), a že ty poloosy můžou zůstat ty jaký tam jsou protože jsou stejný. Dost jsme o tom hádali a na ničem jsme se nechodli...

Muj nazor (nemusi byt smerodatny):
Poloosy by mely do prevodovky pasovat.
Pro 5Q se lisi nejen kastle ale i jedna trubka na vodu a nadrz, takze musi proverit i vhodnost techto dilu.
Samozrejme kratsi tahlo razeni.
Mam Rapid 120 1985, silentblok prevodovky je stejny, jenom na prevodovce je drzak jiny a pasuje mi tam 4Q i 5Q (vyzkouseno).

Cvokárium: Youtube Instagram

24.8.06, 12:56
Profil ICQ YIM

Příspěvek 
driver.rapid píše:

To je převodovka na vlecku nebo na kyvku za ty 2000?

25.8.06, 10:20
Profil ICQ

Příspěvek 
Nazdar, Šemiku!
Mělo by to jít bez problémů, 5q převodovka je delší jen vpředu, všechny ostatní rozměry (uchycení, díry na poloosy) jsou stejné.
Jen si nejsem zcela jist tisícihranem na unašeči hnacích hřídelí, myslim, že na Garde byly dva typy poloos a nevím, zda měly shodné ty tisícihrany v převodovce.
Ale když je to r.v. 83, tak to asi budou ty novější a měly by pasovat...

130LPG 130L 86 - denní vůz
1000MB MB 69, 1.8.68
Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... ;)
Škoda 742 Forever Team

28.8.06, 21:20
Profil ICQ

Příspěvek 
Bukaj píše:
Nazdar, Šemiku!
Mělo by to jít bez problémů, 5q převodovka je delší jen vpředu, všechny ostatní rozměry (uchycení, díry na poloosy) jsou stejné.
Jen si nejsem zcela jist tisícihranem na unašeči hnacích hřídelí, myslim, že na Garde byly dva typy poloos a nevím, zda měly shodné ty tisícihrany v převodovce.
Ale když je to r.v. 83, tak to asi budou ty novější a měly by pasovat...

Nazdar, Bukaji. Já si to taky myslim že to bude všecko pasovat, ale můj kamarád, majitel onoho garde, si myslí že to nepůjde... Až bude převodovka venku tak ty tisícihrany porovnáme s rapiďáckými a uvidíme. Jinak díky za názor :wink:

29.8.06, 08:07

Příspěvek 
Tú prevodovku tam nenacpeš. Nevojde ti do tunela. Pasuje len do niektorých eMkových karosérii a do rapida. Ale ak si šikovný automechanik, tak si to môžeš prerobiť. Tu niekde to niekdo rozpitval ako to tam nacpal. Neni to zrovna bezpečné, ak nevieš, čo robíš.

viewtopic.php?t=18421

3.9.06, 20:56

Příspěvek 
Na beton budeš mať tento istý problém. Ale či sa ti ho takto podari vyriešiť, tak to neviem. Hlavne si to prečítaj.
http://www.skoda.panda.cz/clanek.php3?id=386

Tu je tiež článok, ako zistiť, či tam tá prevodovka pasuje.
http://www.skoda.panda.cz/clanek.php3?id=425

viewtopic.php?t=18421

3.9.06, 21:08

Příspěvek 
tvrdí, že kastle je připravená..

kdyby nebyla, musí se upravit tunel, nosník, trubky chlazení, trbky topenínatáhnout torchu jinak, vyměnit nádrž, za eM, táhlo a kulisu řazení za 5q verzi (kratší táhlo, a kulisa s blokací zpátečky), do tunelu pro novou kulis zvětšit otvor,

mám v užovce 5kvalt sice na kyvku, ale tímto jsem si prošel.

vlečka by měla na převodovku sedět, liší se délka hnacích hřídelů, příčný ramena apod. ale namontovat by to mělo jít, hřídele zůstanou původní, jen se připojí na převodovku.

1.12.06, 20:06
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 12 ]