Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22.11.24, 17:02

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
 kulový čep řízení 
Autor Zpráva

Příspěvek kulový čep řízení
Zdravím,mám dotaz pro mnohé asi hloupý ale potřebuju vyměnit kulové čepy řízení u oktávy.Mám je špatné.kola se mi hýbají,jsem objednaný na geo ale chlápek co to dělá mi řekl že toho má moc a jestli bych si je nemohl vyměnit sám. Automechanik od vedle toho má taky moc a říká mi že takovou blbost si můžu udělat sám. VYměnil bych je den před geo.Tak bych potřeboval nějak poradit abych něco nepokakal .Díky. luiss

17.4.09, 16:33
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: kulový čep řízení
luiss píše:
Zdravím,mám dotaz pro mnohé asi hloupý ale potřebuju vyměnit kulové čepy řízení u oktávy.Mám je špatné.kola se mi hýbají,jsem objednaný na geo ale chlápek co to dělá mi řekl že toho má moc a jestli bych si je nemohl vyměnit sám. Automechanik od vedle toho má taky moc a říká mi že takovou blbost si můžu udělat sám. VYměnil bych je den před geo.Tak bych potřeboval nějak poradit abych něco nepo*ral .Díky. luiss

oktávka to má zrejme rovnaké ako Favo, Felda takže kolo dole aby si sa tam dostal, povolíš matku na tyčke čo ide na riadenie, tam je to zakontrované proti povoleniu, potom ako čap napojený na ramienko v tehlici je od spodu daľšia matka, tú povolíš, ale nevyberieš preč, iba ju vyskrutkuj tak aby koniec matky bol zarovno závitu, potom musíš vyraziť čap s tehlice, ja to robím tak že malý hever podložím pod tú matku a zapriem to dohora tak že to vlastne celé zapriem, väčšinou stačí jedna rana väčším kladivom po tom ramene tehlice a čap s nej vyskočí, poto matka dole, starý čap vyšroubovať, nový našroubovať, nasadiť do tehlice a novou matkou zatiahnuť.

Predpokladám že sú tam samoistiace matice bez závlačky..., ak je to inak opravte ma niekto...

17.4.09, 16:41

Příspěvek 
Když už budeš dělat geometrii tak se ješte podívej na kulové čepy spodního ramene. ty odchazejí skoro víc jak kuláky řízení.

17.4.09, 16:50
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
čep vyndáš tak že budeš mlátit do těhlice pod něj a při vyndavání lehce odtrhni tu matku za čepem a počítej otáčky a při montování ti musí vyjít stejnej počet otáček :wink: pak bys teoreticky nemusel ani na geometrii pokud jí máš dobrou

17.4.09, 18:04
Profil ICQ

Příspěvek 
No tak ale mlátit do těhlice fuuj...

17.4.09, 20:41
Profil ICQ
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
když nejni stahovák tak jiný řešení nejni :?

17.4.09, 20:43
Profil ICQ

Příspěvek 
tak jsem se na to šel posilnit do hospůdky a jakse říká líná huba holé neštěstí,domluvil jsem se tam s jedním mechanikem že se mi na to mrkne,přijel jsem na kanál,hodil oko,v pr..li jsou oba kuláky a silenbloky.svislé jsou v poho,měl takové to hýbací udělátko co hýbe kolem do stran. Kuláky jsem našel cena cca do 200 kč ale ty silenbloky ne,nevíte kolik se pohybuje cena těch silonů? V sobotu jdu na to,a v úterý na tu geo.Díky Luiss.

19.4.09, 19:26
Profil ICQ
Mistr mechanik

Příspěvek 
Sadra17 píše:
když nejni stahovák tak jiný řešení nejni :?

já jsem snad u koktávky stahovák ani nepotřeboval ten kloub vypadne sám miloš

19.4.09, 20:01
Mistr mechanik

Příspěvek 
luiss píše:
tak jsem se na to šel posilnit do hospůdky a jakse říká líná huba holé neštěstí,domluvil jsem se tam s jedním mechanikem že se mi na to mrkne,přijel jsem na kanál,hodil oko,v pr..li jsou oba kuláky a silenbloky.svislé jsou v poho,měl takové to hýbací udělátko co hýbe kolem do stran. Kuláky jsem našel cena cca do 200 kč ale ty silenbloky ne,nevíte kolik se pohybuje cena těch silonů? V sobotu jdu na to,a v úterý na tu geo.Díky Luiss.

ty silony jsou co uložení stabiláku? těch je víc podle průměru a s prolisem nebo bez miloš

19.4.09, 20:05

Příspěvek 
puky v ramenech je pohoda, ale musíš to umět :-D ...vyhodit rameno, vymlátit starej silent, nalisovat novej (podle značek), zadělat a frčíš

19.4.09, 21:02
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 10 ]