luiss píše:
Zdravím,mám dotaz pro mnohé asi hloupý ale potřebuju vyměnit kulové čepy řízení u oktávy.Mám je špatné.kola se mi hýbají,jsem objednaný na geo ale chlápek co to dělá mi řekl že toho má moc a jestli bych si je nemohl vyměnit sám. Automechanik od vedle toho má taky moc a říká mi že takovou blbost si můžu udělat sám. VYměnil bych je den před geo.Tak bych potřeboval nějak poradit abych něco nepo*ral .Díky. luiss
oktávka to má zrejme rovnaké ako Favo, Felda takže kolo dole aby si sa tam dostal, povolíš matku na tyčke čo ide na riadenie, tam je to zakontrované proti povoleniu, potom ako čap napojený na ramienko v tehlici je od spodu daľšia matka, tú povolíš, ale nevyberieš preč, iba ju vyskrutkuj tak aby koniec matky bol zarovno závitu, potom musíš vyraziť čap s tehlice, ja to robím tak že malý hever podložím pod tú matku a zapriem to dohora tak že to vlastne celé zapriem, väčšinou stačí jedna rana väčším kladivom po tom ramene tehlice a čap s nej vyskočí, poto matka dole, starý čap vyšroubovať, nový našroubovať, nasadiť do tehlice a novou matkou zatiahnuť.
Predpokladám že sú tam samoistiace matice bez závlačky..., ak je to inak opravte ma niekto...