|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 10 ] |
|
| Autor |
Zpráva |
|
luiss
|
 kulový čep řízení
Zdravím,mám dotaz pro mnohé asi hloupý ale potřebuju vyměnit kulové čepy řízení u oktávy.Mám je špatné.kola se mi hýbají,jsem objednaný na geo ale chlápek co to dělá mi řekl že toho má moc a jestli bych si je nemohl vyměnit sám. Automechanik od vedle toho má taky moc a říká mi že takovou blbost si můžu udělat sám. VYměnil bych je den před geo.Tak bych potřeboval nějak poradit abych něco nepokakal .Díky. luiss
|
| 17.4.09, 17:33 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
 Re: kulový čep řízení
luiss píše: Zdravím,mám dotaz pro mnohé asi hloupý ale potřebuju vyměnit kulové čepy řízení u oktávy.Mám je špatné.kola se mi hýbají,jsem objednaný na geo ale chlápek co to dělá mi řekl že toho má moc a jestli bych si je nemohl vyměnit sám. Automechanik od vedle toho má taky moc a říká mi že takovou blbost si můžu udělat sám. VYměnil bych je den před geo.Tak bych potřeboval nějak poradit abych něco nepo*ral .Díky. luiss
oktávka to má zrejme rovnaké ako Favo, Felda takže kolo dole aby si sa tam dostal, povolíš matku na tyčke čo ide na riadenie, tam je to zakontrované proti povoleniu, potom ako čap napojený na ramienko v tehlici je od spodu daľšia matka, tú povolíš, ale nevyberieš preč, iba ju vyskrutkuj tak aby koniec matky bol zarovno závitu, potom musíš vyraziť čap s tehlice, ja to robím tak že malý hever podložím pod tú matku a zapriem to dohora tak že to vlastne celé zapriem, väčšinou stačí jedna rana väčším kladivom po tom ramene tehlice a čap s nej vyskočí, poto matka dole, starý čap vyšroubovať, nový našroubovať, nasadiť do tehlice a novou matkou zatiahnuť.
Predpokladám že sú tam samoistiace matice bez závlačky..., ak je to inak opravte ma niekto...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
| 17.4.09, 17:41 |
|
 |
|
Eltoma
|
Když už budeš dělat geometrii tak se ješte podívej na kulové čepy spodního ramene. ty odchazejí skoro víc jak kuláky řízení.
_________________ Ex.Š100. Š120
|
| 17.4.09, 17:50 |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
čep vyndáš tak že budeš mlátit do těhlice pod něj a při vyndavání lehce odtrhni tu matku za čepem a počítej otáčky a při montování ti musí vyjít stejnej počet otáček  pak bys teoreticky nemusel ani na geometrii pokud jí máš dobrou
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 17.4.09, 19:04 |
|
 |
|
Nepér
Registrován: 2.2.06, 23:27 Příspěvky: 7662 Bydliště: Praha východ
|
No tak ale mlátit do těhlice fuuj...
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
| 17.4.09, 21:41 |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
když nejni stahovák tak jiný řešení nejni 
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 17.4.09, 21:43 |
|
 |
|
luiss
|
tak jsem se na to šel posilnit do hospůdky a jakse říká líná huba holé neštěstí,domluvil jsem se tam s jedním mechanikem že se mi na to mrkne,přijel jsem na kanál,hodil oko,v pr..li jsou oba kuláky a silenbloky.svislé jsou v poho,měl takové to hýbací udělátko co hýbe kolem do stran. Kuláky jsem našel cena cca do 200 kč ale ty silenbloky ne,nevíte kolik se pohybuje cena těch silonů? V sobotu jdu na to,a v úterý na tu geo.Díky Luiss.
|
| 19.4.09, 20:26 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Sadra17 píše: když nejni stahovák tak jiný řešení nejni 
já jsem snad u koktávky stahovák ani nepotřeboval ten kloub vypadne sám miloš
|
| 19.4.09, 21:01 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
luiss píše: tak jsem se na to šel posilnit do hospůdky a jakse říká líná huba holé neštěstí,domluvil jsem se tam s jedním mechanikem že se mi na to mrkne,přijel jsem na kanál,hodil oko,v pr..li jsou oba kuláky a silenbloky.svislé jsou v poho,měl takové to hýbací udělátko co hýbe kolem do stran. Kuláky jsem našel cena cca do 200 kč ale ty silenbloky ne,nevíte kolik se pohybuje cena těch silonů? V sobotu jdu na to,a v úterý na tu geo.Díky Luiss.
ty silony jsou co uložení stabiláku? těch je víc podle průměru a s prolisem nebo bez miloš
|
| 19.4.09, 21:05 |
|
 |
|
Ondras83
Registrován: 15.11.06, 22:59 Příspěvky: 17411 Bydliště: Stračov (u HK)
|
puky v ramenech je pohoda, ale musíš to umět  ...vyhodit rameno, vymlátit starej silent, nalisovat novej (podle značek), zadělat a frčíš
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
| 19.4.09, 22:02 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|