|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 9 ] |
|
Favorit - Po krocích a ztuha jdoucí řízení
Autor |
Zpráva |
Blackie 639
|
Favorit - Po krocích a ztuha jdoucí řízení
Ahoj, Favorit r.v. 93, najeto skutečných 70 000 km. Mám problém v podobě ztuha jdoucího řízení a když točím volantem (za jízdy), tak jde po krocích. S volantem jde točit sice plynule, ale cejtím jednotlívé zuby hřebenu. Nevím, jak to lépe popsat. Ale jestli jste se s tím někdo setkal, tak víte, jak to myslím.
Manžety jsem měnil dvakrát a čepy jednou. Źe by vnikla nějaká nečistota, když byla prasklá manžeta ?? Hřeben jsem nemazal.
|
21.10.09, 17:05 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
trady
Příspěvky: 3491 Bydliště: Kopřivnice > (okr. Novy Jicin > Kraj Moravskoslezký > CZ > Evropa > Planeta země >
|
Muze byt bud vychozeny a nebo zasraty hreben... vytahnout, rozmontovat a vycistit
|
21.10.09, 18:25 |
|
|
NOVON
|
No po 70 tis zvláštní,ale přesto.Chce to vymontovat řízení,stáhnot manžety,dobře namazat,hřeben.Taky se stává,že orezne ložisko na hřídelce k volantové tyči,ale jak říkám chce to rozebrat..Já bych to řešil koupí nového řízení.Kvalitní TRW vyjde cca na 2500,výrobek z číny na 1500kč.Prodává se to jako komplet se spojovačkami i čepy..
_________________ "AUDI 80 B3 1.8S 66kW,150Nm, r.v.90..LPG+ FLASH LUBE VALVE SAVER..
|
21.10.09, 21:54 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
NOVON píše: No po 70 tis zvláštní,ale přesto.Chce to vymontovat řízení,stáhnot manžety,dobře namazat,hřeben.Taky se stává,že orezne ložisko na hřídelce k volantové tyči,ale jak říkám chce to rozebrat..Já bych to řešil koupí nového řízení.Kvalitní TRW vyjde cca na 2500,výrobek z číny na 1500kč.Prodává se to jako komplet se spojovačkami i čepy..
mrkni se na motortex stanislav veselí nad moravou ešop má tam to řízení za 2500 orginál škoda namontil jsem ho na pikapa pro mistra abych si s čínou netrhl ostudu
vymalátilo se za 6000 km naštěstí přesedlal do jiného auta a já měl pře barákem havárku tak jsem tam dal další řízení miloš
to jsem si vzpoměl felda firma plastová okna dal jsem jim aušus řízení tuším jen 95O korun autobalada bzenec trochu jsem přimázl a dal trv manžety protože se do roka rozpadnou cca 4O.OOO není problém miloš
Naposledy upravil slovacek.milos dne 24.10.09, 07:24, celkově upraveno 1
|
23.10.09, 20:06 |
|
|
Blackie 639
|
NOVON píše: No po 70 tis zvláštní,ale přesto.Chce to vymontovat řízení,stáhnot manžety,dobře namazat,hřeben.Taky se stává,že orezne ložisko na hřídelce k volantové tyči,ale jak říkám chce to rozebrat..Já bych to řešil koupí nového řízení.Kvalitní TRW vyjde cca na 2500,výrobek z číny na 1500kč.Prodává se to jako komplet se spojovačkami i čepy..
Jaký použít mazací tuk ??
|
23.10.09, 20:54 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Blackie 639 píše: NOVON píše: No po 70 tis zvláštní,ale přesto.Chce to vymontovat řízení,stáhnot manžety,dobře namazat,hřeben.Taky se stává,že orezne ložisko na hřídelce k volantové tyči,ale jak říkám chce to rozebrat..Já bych to řešil koupí nového řízení.Kvalitní TRW vyjde cca na 2500,výrobek z číny na 1500kč.Prodává se to jako komplet se spojovačkami i čepy.. Jaký použít mazací tuk ??
na čepy a žízení AOO nebo i jiný miloš
|
24.10.09, 07:15 |
|
|
varok
|
Mě měnili asi před plus mínus 2 roky řízení v servisu, protože to staré z mě nepochopitelných důvodů klepalo při projíždění nerovností. Řekli mi, že už je vymlácené uložení hřebenu, nebo tak něco. Po výměně řízení byl klid a je klid. Řízení jde nádherně lehounce jako s posilovačem, i v klidu auta jde lépe než předtím. Ani nevím jakou výrobu mi tam dali. Před výměnou mělo auto asi 90 000km a nyní mám asi 125 000km a v pohodě.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
25.10.09, 11:25 |
|
|
Drak
|
A co kříže na hřídeli, ty jdou lehce?
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
25.10.09, 18:27 |
|
|
Blackie 639
|
Drak píše: A co kříže na hřídeli, ty jdou lehce?
Ty jsem ještě nekontroloval
|
26.10.09, 21:35 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|