|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 14 ] |
|
Autor |
Zpráva |
dudanek78
|
Třepaní volantu Octavia
Čau lidi,mám problém s trřepánim volantu při jízdě rovně asi tak od 90 km/h , při bržděni z kopce (kotouče a desky nové orig.) a jemné chvění volantu při akceleraci. Nemáte tip čím by to mohlo být. Díky.
|
26.10.09, 21:08 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Ondras83
|
zaprvé než vyvážit kola, když to neustane, hledej špatný klouby na poloosách
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
26.10.09, 21:11 |
|
|
dudanek78
|
Je potřba měnit je na obou stranách zaroveň ?
|
26.10.09, 21:14 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27230 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
staší když najdeš ten špatnej
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
26.10.09, 21:15 |
|
|
dudanek78
|
Jak poznám že je špatný?
|
26.10.09, 21:18 |
|
|
Ondras83
|
dudanek78 píše: Jak poznám že je špatný?
no podle toho, že raguješ už na klouby, tak máš asi kola vyvážený, no tak to vem někam na parkoviště nebo velkou křižovatku, kde se nejezdí, zahni kola do rejdu (nadoraz) a jezdi dokola, poslouchej cvakání, lupání, bouchání, na kterou stranu to bude dělat, takovej to je kloub, dycky vnitřní v tý zatáčce...kolik máš najeto?...u oktávek je taky problém s ložiskama
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
26.10.09, 21:46 |
|
|
NOVON
|
Ondras83 píše: dudanek78 píše: Jak poznám že je špatný? no podle toho, že raguješ už na klouby, tak máš asi kola vyvážený, no tak to vem někam na parkoviště nebo velkou křižovatku, kde se nejezdí, zahni kola do rejdu (nadoraz) a jezdi dokola, poslouchej cvakání, lupání, bouchání, na kterou stranu to bude dělat, takovej to je kloub, dycky vnitřní v tý zatáčce...kolik máš najeto?...u oktávek je taky problém s ložiskama
Takhle poznáš špatné vnější klouby,ale vnitřní ani náhodou..Vibrace v akceleraci a deceleraci způsobují VNITŘNÍ klouby..Začal bych delší poloosou..
_________________ "AUDI 80 B3 1.8S 66kW,150Nm, r.v.90..LPG+ FLASH LUBE VALVE SAVER..
|
26.10.09, 22:31 |
|
|
NOVON
|
Jako příčin může být hodně-vůle v nápravě,vadné tlumiče nebo horní uložení,ložiska kol...Kdy ti to začalo dělat,po přezutí na zimu?
_________________ "AUDI 80 B3 1.8S 66kW,150Nm, r.v.90..LPG+ FLASH LUBE VALVE SAVER..
|
26.10.09, 22:35 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
já bych převážil přední kola stím že bych sledoval běhoun kola při převažování,
nejraději bych použil moji starou metodu, zvedneš jeno přední kolo založíš auto dáš pětku a vytočíš třeba na 140 to kolo ti jede přes diferák 280km za hodinu a tam se vše projeví které třepe miloš
|
27.10.09, 08:02 |
|
|
Radek19_ae
|
toto je Milošu dost hustej návod, už jsem zkoušel
_________________ Pássovec AFN varoš EX: felda AEE
diagnostika koncernu, resety, nastavení, opravy VW HEX-CAN i KKL, 2x2
|
27.10.09, 09:23 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Radek19_ae píše: toto je Milošu dost hustej návod, už jsem zkoušel
v čem vidíš tu hustotu pro mě denní praxe slabý odvar nesmí se diferák prohánět dlouho aby se nezadřel ale jasno máš hned miloš
|
28.10.09, 12:34 |
|
|
cyz
|
Miloši, u jakých aut máš tohle vyzkoušené? Mě to taky dnes napadlo při řešení mého letitého problému (pár témat vedle), kámoš mě od toho odrazoval že ten diferák to nemusí vydržet
|
8.11.09, 22:13 |
|
|
Drak
|
Běžnej postup u všech aut, taky sme to dělali, ale na max tachometrických 100 km/h a hned po dosažení zdechnout.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
9.11.09, 18:52 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
cyz píše: Miloši, u jakých aut máš tohle vyzkoušené? Mě to taky dnes napadlo při řešení mého letitého problému (pár témat vedle), kámoš mě od toho odrazoval že ten diferák to nemusí vydržet
tam jde jen o to jak to chceš rychle vědět, tvůj kámoš má asi hodně času tak by bádal a bádal a možná něco vybádal
já si jen tak vzpoměl na jednoho souseda ten nemohl sdělat v zadním kole ten kus vnitřáho ložiska tak jsem přišel z rozbrusem že ho říznu a vyseknu práce na pět minut
málem ho klepla pepka mohl bych říznout do nápravy kolo uletí vletí do kamionu a škoda 40 milionů
ta celý den tukal klepal brousil sekáčky, asi 6 hodin a dostal ten kroužek dolu miloš
|
10.11.09, 11:58 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|